søndag den 26. juni 2016

Telefonsamtale på arbejdet

Da telefonen ringer, siger jeg som altid: P1110449
Firmanavn, det er Pia
I den anden ende bliver der liret en lang smøre af, hvor jeg ikke fanger ret meget af det, efterfulgt af… Laver du løn?
Ja.
Godt. Jeg har lige rettet i lønnen (hun taler videre, mens jeg prøver at stoppe hende)
Så tror jeg ikke, det er mig du skal tale med, siger jeg. Jeg laver selv vores løn.
Ja, det er jo derfor jeg spurgte, om du lavede løn, siger personen i den anden ende, allerede lettere irriteret.
Der er ingen andre end mig, der laver løn, siger jeg.
Det er jo derfor, jeg har rettet i den, siger hun.
Jamen, ingen kan rette i mine lønindberetninger.
Det er jo det, jeg prøver at sige, jeg lige har gjort.
Det er altså ikke mig, du skal tale med. Hvem skal du have fat i? (må jeg skynde mig at spørge i samme åndedrag.)
Den der laver løn.
Det gør jeg, men hvem tror du, du har ringet til? Jeg venter heller ikke på svar her, men siger dette er XXX.  Jeg tror altså stadig, du har fået forkert nummer.
Endelig blev der meget stille i den anden ende i en rum tid, hvorefter hun fortsatte. Jeg skal have fat i den, der indberetter løn til Fløs for X – kirkekasse.
Det er ikke mig. Vi har intet med Fløs og kirken at gøre.
Hvem har så?
Det ved jeg ikke, men det er ikke os.
Er det telefon xx xx xx xx, jeg skal ringe til? Nej, siger jeg, det er vores telefonnummer, og vi har intet med kirkeløn at gøre.
Hvor skal jeg så ringe hen?
Det ved jeg desværre ikke. Jeg kan ikke hjælpe dig.
Hvorfor står jeres telefonnummer så her?
Det ved jeg ikke. Nogen må have skrevet forkert. Det har intet med os at gøre, og har aldrig haft det.
Så sletter jeg det nu.
Ja. tak.
P1110435

Da jeg cyklede hjem, havde jeg nær kørt denne lille fyr ned, da jeg kom om hjørnet. Den sad musestille. Jeg tror ikke den er helt rask, men den løb dog, da jeg hoppede af cyklen og begyndte at tage billeder af den.

21 kommentarer:

 1. Du godeste. Nogle er altså temmelig meget dummere end andre, og tøsen her slog de fleste kendte rekorder. Hatten af for din tålmodighed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep ;-) Hun brillierede ved at ringe til mig igen i dag. Da hun præsenterede sig, sagde jeg, at vi talte sammen i sidste uge og.... Nåh, ja, det er også rigtigt Jeg finder lige er andet nummer, var hendes eneste bemærkning.

   Slet
 2. Hahaha, det er simpelthen så skønt, når nogen gør deres egen fejl til andres problem - "Hvor skal jeg SÅ ringe hen?" Ja, hvor dælan skulle du vide det fra?? Tak for grin :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og havde jeg haft det, havde hun selvfølgelig fået det. Måske skulle jeg finde ud af hvem det er, hun skal ringe til, for hun ringede igen i dag.
   Jeg vil gerne hjælpe et grin på vej, hvis jeg kan ;-)

   Slet
 3. Hahahahahahahaha. Hun er god. Jeg tænker, at hun kan optræde med det nummer der. Så meget for aktiv lytning ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er vist allerede i gang med at øve sig ;-) Se min kommentar øverst til Ellen.
   I dag var hun dog lydhør :-)

   Slet
 4. Du milde! Jeg beundrer din tålmodighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er (for det meste) et meget tålmodigt menneske ;-)

   Slet
 5. God dag, mand. Økseskaft. Ih... somme tider må man undres....
  Men dejligt med et godt grin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop, og det gør vi så, når hun igen i dag ringede for at spørge mig om noget. Det gør godt at grine og så er det sundt :-D

   Slet
 6. Med den arbejdsplads hun har, har hun selv adgang til det hele. Man må formode hun er ny jobbet.

  Man håber jo at alle de mange forskellige dyr derude klarer det. Det ved vi jo godt de ikke gør, men man har da lov at glæde sig, når det ender lykkeligt.

  SvarSlet
 7. Åh, et godt eksempel på mærkelige mennesker i telefonen. :-D
  Sødt lille egern - de er så vævre og vimse og sjove at betragte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis var dette et af de mere ekstreme tilfælde.
   Ja, de er kære, og til tider frække, de egern.

   Slet
 8. Du er en tålmodig sjæl, jeg havde nok lagt røret på tidligere.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var egentlig meget underholdende :-)

   Slet
 9. Herlig kommunikation, jeg tænker jeg havde gjort det samme.
  Jeg kommer i øvrigt til at tænke på, at min gamle mor fik mange opringninger til et boligselskab. Problemet var at deres CVRnr var det samme som hendes telefonnr., og at det stod så folk kunne tage fejl. Hun fik en undskyldning og en stor æske chokolade da jeg havde forklaret dem hvad problemet var efter jeg opdagede det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan godt blive lidt træt, når der hele tiden er folk der ringer forkert. Din mor fik i det mindste en undskyldning og et lille plaster på såret. I min historie, var der ikke antydning af en undskyldning. Heller ikke da hun ringede 2. gang.

   Slet
 10. Jeg skal da lige love for at du fik et skørt telefonopkald! Jeg er blevet kimet ned af en der vil sige et eller andet om pensioner, og måden han siger det er totalt irrelevant for mig. Det er underligt. Jeg har ondt af de telefonsælgere, som prøver på at tjene penge ved at ringe til alle på en liste. Det må være en skrækkelig nød, der får folk til at glemme alle anstændighedsregler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ind imellem lægger man øre til meget. Overfor telefonsælgere har jeg en meget kort lunte. De når isjældent mere end at sige hvem de er, før jeg siger, jeg lægger røret på. Nogle er så frække at de ringer op igen med det samme. En blev jeg så træt af, at jeg sagde jeg ville politianmelde ham, hvis han ringede igen. Siden har han ikke ringet. Telefonsælgere er et udskældt folk.

   Slet
 11. Somme tider kan det være helt sjovt. En sød gammel dame fra København - viste det sig -skulle tale med sin niece her i Sønderborg. Efter at hun havde forsøgt fem gange, og hver gang havnede hos mig, foreslog jeg, at jeg skulle ringe til niecen og give hende beskeden!
  Det mest mystiske var dog, da ringede til min barndomsvenindes indkodede nummer for at ønske dem "Happy Thanksgiving!" Den unge mand sagde efter lidt snak frem og tilbage, "Jeg kalder lige på mor!" Jeg tror, han var lidt forundret over mine spørgsmål! "Det er Kirsten!", lød det så. OG knageme om ikke det var min svigerindes søster, jeg talte med. Der var ingen af os, der kunne begribe, hvordan det kunne lade sig gøre. De to familier var dengang de eneste, jeg kendte i USA. Ganske vist boede de begge i Florida, men alligevel. Både før og siden er jeg dog havnet hos den rigtige med det indkodede nr.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da en fin service, du foreslog den søde dame ;-)
   Ind imellem kan telefonopringninger give stor morskab. Jeg har en gang, af en telefonmand, fået forklaringen på hvordan sådan noget kunne ske. Noget med for mange opkald i samme område, på samme tid. Altså overbelastning. Den unge mand havde måske en mistanke om hvem du var, og greb chancen til at lege lidt med jer begge? Om ikke andet, så er det sådanne historier, man altid vil huske. I har sikkert moret jer over dette mange gange siden, kan jeg forestille mig.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)