onsdag den 30. november 2011

Fasaner

Det sker tit er der kommer uventede arbejdsopgaver. Denne gang var det fordi jeg gerne vil hjælpe en anden ud af en lille knibe. Jeg blev spurgt om jeg ikke kunne tænke mig nogle fasaner. Aftageren havde svigtet. Æhh...øhhh…. det ved jeg ikke rigtigt. Hvor meget skal jeg selv gøre, inden de er klar til fryseren! Der blev lidt tavst i den anden ende. Hmm…skal jeg selv plukke dem, skære dem op og fjerne indmand? Svaret var, at jeg selv måtte bestemme om jeg ville plukke dem eller flå dem. Før i tiden havde vi altid nogle fasaner i fryseren, men det er efterhånden nogle år siden nu.
fasaner fasaner
Jeg endte selvfølgelig med at aftage to stk. De resterende måtte han finde en anden aftager til. Jeg havde nemlig kun få timer til rådighed, inden jeg igen skulle være ude ad døren. Jeg fik plukket fasanerne, og parteret dem. Før i tiden røg de altid hele ned i fryseren, nøjagtig som høns, gæs og ænder. Denne gang blev de parteret og delt op i 3 forskellige poser. En med brystkødet, en anden med  lår, hjerter og kråser og den sidste indeholder begge skrog, som jeg måske vil prøve at lave denne, eller en anden fond af. Eller måske en spændende suppe. Nogen siger at fasanbryster er tørre og kedelige, men jeg har flere gange smagt rigtige saftige og lækre fasanbryster, men faktisk har jeg altid selv tilberedt fasanerne hele på en eller anden måde. Tiden vil vise hvad jeg får ud af det hele.

12 kommentarer:

 1. Lækkert med et par fasaner i fryseren. Det er godt nok mange år siden jeg sidst har haft fingre i sådan et par fætre (der er jo fjer på.. :-)) men som jeg husker det, så flåede vi dem dengang, og jeg husker det som ret nemt at trække hele frakken af dem.

  SvarSlet
 2. Godt med lidt til depotet. Selv har jeg aldrig prøvet at tilberede en fasan. Der er ikke meget jæger i mig

  SvarSlet
 3. Jeg tror jeg har smagt fasan engang for næsten en menneskealder siden, så jeg kan dårligt huske hvordan det smager...En god torsdag til dig..;D

  SvarSlet
 4. Hej! Här i Björkvik så har vi många Fasaner men dessa är fridlysta. Jag vet inte om jag ätit Fasan någon gång i så fall så är det länge sedan. Ha en fin dag !

  SvarSlet
 5. Jeg har aldrig smagt fasaner.

  SvarSlet
 6. Inge.... At komme ud af fjerene, som fasanerne, er da ingen problem. En fjer i hatten er vel heller ikke så ringe :-)
  Jeg plukkede dem og så røg skindet nærmest med i købet, så det gik let.
  At have et lille udvalg i fryseren er altid dejligt.

  SvarSlet
 7. Susanne.... Depoter er dejlige :-) Du kan nøjes med at jagte dem i supermarkedet :-)

  SvarSlet
 8. Annemarie.... Det smager godt, men det er en lidt dyr spise, hvis man skal købe det i supermarkedet. Derfor vælger jeg altid noget andet.
  Tak :-) og en god aften til dig.

  SvarSlet
 9. Janne.... Det er derfor svenskerne tager på fasanjagt i DK! God aften til dig.

  SvarSlet
 10. Landbohaven.... Det må du prøve så :-)

  SvarSlet
 11. Du får mig næsten til at fortryde, at jeg sagde nejtak i år :-)
  Sidste år fik vi otte, så jeg besluttede mig til at at få nogen i år - vi har kun lige fået spist de sidste af de otte.
  God ide at partere dem - det har jeg slet ikke tænkt på.

  SvarSlet
 12. Ellen.... Mon ikke du kan få fat i lidt hvis det skulle være! Vi har også været løbet sur i for mange fasaner, man bliver træt af alting, hvis man får rigeligt, men nu glæder jeg mig til at lave det igen :-)
  Partering gør også at Allan er mere opsat på at spise fasan, han er helst ikke til kød med ben i :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)