torsdag den 12. juli 2012

En uvis fremtid

Det er, hvad jeg har foran mig.
Chefen og jeg har, det sidste halve år, haft hemmeligheder, vi ikke kunne dele med andre. Det er årsagen til, at jeg har arbejdet ekstra meget lige så længe. Fra allerførste dag, var jeg klar over, hvad det på længere sigt kunne betyde for mig. Selvom chefen ikke har ønsket denne situation for, hverken sig selv eller, os ansatte, har han intet kunne stille op. For et par måneder siden, blev vores store hemmelighed så afsløret. Det var ret befriende, at kollegaerne nu var vidende om hvad der foregik. De havde jo undret sig over, og også flere gange spurgt, hvorfor jeg arbejdede så meget.
Roser Den 1. juli var skæringsdato. Det betyder, at vores omsorgsfulde og søde chef ikke mere er chef i sin egen virksomhed. Han skal slet ikke arbejde i butikken mere. Den nyhed kom fra dag til dag, til alle de andre ansatte for godt en uge siden. Vi, der er tilbage, knokler mere end nogensinde, og det er ikke bare fordi det er ferietid. Jeg, som ellers helt alene har siddet på alt kontorarbejdet, siden jeg blev ansat for godt 9 år siden, har nu fået assistenter til nogle af de fremtidige opgaver. Der er vendt op og ned på alt, så der er masser af nye udfordringer, men ingen af os kender fremtiden. Jeg ved bare, at det, alt for meget, ligner det, jeg har været igennem tidligere. Nu hvor det hele er en realitet, har det givet mig et par søvnløse nætter. Om dagen beskæftiger jeg mig ikke med de tanker mere end højst nødvendigt. Jeg kan vældig godt lide mit arbejde, men har øjne og ører åbne, og har har råbt ud til alle, på begge mine arbejdspladser, mest til de der virkelig har en mulighed for at trykke på nogle knapper, at de gerne må tænke på mig, fordi jeg er sikker på, jeg ved hvor det bærer hen.
Nu er det, som sagt, rykket endnu tættere på, og det har generet min nattesøvn et par gange, men… Man siger jo, at intet er så skidt, at det ikke også fører noget godt med sig. Så i stedet for at blive irriteret over at ligge søvnløs, over noget, jeg alligevel ikke har nogen mulighed for at ændre på, stod jeg op sammen med hønsene i går, mens Allan lå og snorkede, i bogstaveligste forstand. Det havde jeg prøvet at ændre på, men det kunne jeg åbenbart heller ikke. Jeg fik i stedet ryddet op i noget, der havde irriteret mig meget længe. Noget som jeg helt sikkert kunne gøre noget ved.
ArbejdsbukserFor længe siden, købte Allan to par meget billige arbejdsbukser. De har bare ligget og ventet på, at jeg skulle få dem lagt op. Længden blev markeret med nåle, næsten samme dag bukserne blev købt, men så er der bare ikke sket mere. Jeg havde også lovet Mads, som skal starte nyt job, til august, når han har afholdt sin ferie, at lægge et par nye arbejdsbukser op. Godt gemt væk i skabet, lå der også et par af Mads´ cowboybukser, som jeg havde lovet at lappe eller sy en ny lomme på. De har garanteret ligget så længe, at han ikke ved han har dem. Der blev klippet af længden, på alle tre par bukser, sat nåle, så de lige var klar til at smide i symaskinen. Da vejret heller ikke er til at blive klog på i disse dage, blev symaskinen hevet frem, mens de nye gulerødder og kartofler, til årets første mælkeærter, stod og kogte på komfuret, og stegeflæsket passede sig selv i ovnen. 
Nye danske gulerødder nye danske kartofler fra egen have
Symaskinen blev båret ud på terrassen og i løbet af nul komma fem, var sytøjet bragt i orden. Tænk, at man skal tage tilløb så længe, før man kan få ryddet sådan en træls bunke væk. Det tager jo kun et øjeblik, når man endelig kommer i gang. Alle tre par bukser er nu lagt op. Cowboybukserne, som bare skal bruges til arbejdsbukser, fik en lap på lommen. Hvor er det skønt at få ryddet op i sagerne og lige så skønt var det at sætte tænderne i aftensmaden. Desværre får vi det alt for sjældent, altså ikke aftensmad, men mælkeærter. 
P1060154 Mølkeærter
På lørdag skal jeg til sommerfest. Vores nu gamle chef, har nemlig inviteret os ansatte hjem til sig selv. Den sommerfest, som han plejer at holde, skulle vi ikke gå glip af, og så kan vi jo passende tage en ordentlig afsked med ham samtidig, selvom han stadig vil være tilknyttet os på en eller anden måde, firmamæssigt.

24 kommentarer:

 1. Åh ja, der kan følge en viden med, når man laver regnskaberne, som man nogen gange gerne var foruden at vide, men sådan er betingelserne - fordelen er så, at man har tid til at vænne sig til tanken, mens den for det øvrige personale kommer som et lyn fra en klar himmel, selv om de nu nok har haft en fornemmelse.
  Jeg håber for dig, at det kommer til at fungere og du bliver glad for det.
  Jeg skal også have symaskinen fundet frem, det er nu det lille nye barnebarn, der har fået nogle bukser, der er ret stramme i liningen,en bodystocking er gået op i sømmen og der er kommet et lille hul i en helt ny natdragt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den viden man får, har jeg såmænd ikke noget imod og på den måde er jeg glad nok for at være forberedt, som de andre bestemt ikke var. Vi venter og ser hvad fremtiden bringer.
   Efterhånden, kan det også betale sig for dig at slæbe symaskinen frem, kan jeg forstå :-)

   Slet
 2. Det er hårdt at have sådan en viden, man ikke rigtig kan snakke med nogen om, jeg håber du finder ro igen, og også får en afklaring på din evt. fremtid i firmaet.. Uanset hvad der sker tror jeg på du får noget godt ud af det.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vælger også at tro på en god fremtid, uanset hvor og med hvad den skal tilbringes. Jeg gider nemlig ikke beskæftige mig med dårlige ting, sådan noget skal helst ryddes af vejen :-)

   Slet
 3. Jeg ville nok også have haft søvnløse nætter ... det er meget godt med sådan en forhåndsviden - og så alligevel ikke, for man kan ikke rigtig bruge den til noget konstruktivt.
  Jeg håber det bedste for dig, og at du finder en løsning.

  Mælkeærter ... det har mor godt nok aldrig serveret - det ligner næsten suppe? Er det en lollandsk ret?
  Jeg holder meget af stuvede ærter og gulerødder, men det er vist ikke det, det handler om her?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej man kan ikke, desværre.
   Har du virkelig aldrig fået mælkeærter! Retten er kendt på både Lolland og Falster.
   Nej, det har intet med stuvning at gøre. Det er ren mælk og lidt af det vand kartofler og grønsager er kogt i. Jeg har hørt at nogen jævner suppen, men det har vi aldrig set eller smagt.

   Slet
 4. Det er vist ikke altid lige sjovt med insider viden, men heller ikke sjovt at tingene kommer som lyn fra en klar himmel, det har jeg prøvet selvom det ikke var mig der røg ud.Men det gælder om at få det bedste ud af det og det er jo også det du gør med dit optimistiske livssyn. En god weekend til jer..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er trods alt glad for, at jeg har vidst det længe, især da jeg vist er den eneste der er i fare, sådan som jeg vurderer det, men man skal jo heller ikke brænde sine broer før man er kommet i land :-)
   Tak og en rigtig god weekend til jer.

   Slet
 5. sikke en viden du har måtte gå med, det må ha været mærkeligt for dine kollegaer, for de er jo ikke dumme, de har ganske sikkert vidst at noget ikke var som det skulle være,og hårdt for dig.
  Håber alt godt for fremtiden...
  ha en dejlig week-end solen skinner lidt i dag ...

  SvarSlet
  Svar
  1. De har i hvert fald undret sig, men hvad de har tænkt ved jeg ikke. Jeg sidder et sted mutters alene, og kollegaerne er et helt andet sted.
   Solen fik jeg ikke meget glæde af inde på kontoret, men det var varmt :-)
   Tak og god weekend også til dig.

   Slet
 6. Jeg håber det hele får en positiv udgang for dig, uanset hvad der sker, og at du kan nyde sommeren.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg også :-) Jeg skal i hvert fald nyde sommeren uanset hvad :-)

   Slet
 7. Æv! Den slags kan jo netop spolere ens gode nattesøvn. Man kan sidde nok så sikkert på sin pind, men bliver virksomheden overtaget af andre, kan ens dage hurtigt være talte på det sted. Jeg håber, at du er blevet VIRKELIG godt lønnet for al din flid, for ellers er det da dobbelt surt, når du i virkeligheden har arbejdet så hårdt bare for at grave din egen job-mæssige grav. Heldigvis har du jo et anseeligt netværk, så mon ikke der dukker noget op til dig. Det vil jeg krydse fingre for :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har fået den løn der står i min kontrakt, så det er godt nok.
   Men undervejs har det været absurd at tænke på, at man arbejder så meget for sin egen næsten sikre død.
   Kun tanker, jeg ved stadig ingenting, men der bliver trykket på kontakter. Tak :-)

   Slet
 8. Ser ud til at du går en lidt hårdere tid i møde og som du selv er inde på er det lidt absurd at skulle arbejde sig ud af sin egen arbejdsfunktion, men jeg håber at du holder dampen oppe og humøret (og fanen) højt hævet over de her ting.

  Men ikke meget kan have så stor psykisk påvirkning i den daglige dag som en usikker arbejdssituation.

  Ønsker dig trods alt en god sommer og håber du klarer skærene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg satser på at holde det hele højt :-)
   Nej, det skulle da lige være helbredet, som i sidste ende ofte har med arbejdssituationen at gøre.
   Tak :-)

   Slet
 9. Jeg krydser fingre for at det ikke får nogen betydning for dig - udover andre måder at gøre tingene på. Øv hvor en træls viden at gå rundt med. Vi gik i flere måneder på min arbejdsplads sidste år og vidste at der skulle fyres men ikke hvor mange. Så jeg tror ikke lige folk havde den bedste sommerferie. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Min mavefornemmelse siger at jeg ryger ud, spørgsmålet er bare hvornår, men det skal nu ikke ødelægge min sommer.
   Tak skal du have, indtil nu har weekenden været perfekt. God weekend til dig også

   Slet
 10. Det er så ubehageligt at have den der mavefornemmelse. Jeg håber ikke du mister mere nattesøvn på den konto!
  Og mælkeærter har jeg heller aldrig hørt om!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så, og det har du vist også prøvet! Nattesøvn er vigtig for overlevelse, så nej tak, helst ikke flere søvnløse nætter :-)

   Hmmm... så stammer retten måske fra Lolland-Falster!

   Slet
  2. Det er usikkerheden som er værst synes jeg.

   Slet
  3. Jeg er helt enig.

   Slet
 11. Det lyder som om, at det er en noget turbulent periode! Jeg ved ikke om det er bedst at vide eller ikke at vide? Det er en svær balancegang - for enten får man overraskelsen/chokket eller også stresser man i endnu længere tid, tænker jeg? Men forhåbentlig løser det sig for dig på en god holdbar måde!

  Mælkeærter fik jeg hos min farmor som barn - i Nykøbing Falster; der var en del falsterske retter, som min far forgæves forsøgte at lære min mor at lave - men ikke blev til en succes. Men pærevælling spiste vi meget om vinteren - det er vist også dernedefra. Det var i hvert fald ikke en ret min mor havde fået meget inde på Nørrebro :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den hektiske periode er ved at slutte nu, og derefter er der ikke meget jeg skal nå, hvis ikke der kommer andre opgaver.

   Så du har aner her fra øerne :-)
   Mange af retterne fra min (og Allans) barndom er ikke noget vi sætter på bordet i dag, men udvalgte vintermenuer som bl.a. hyldebærsuppe og pærevælling er stadig et must her i huset :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)