mandag den 7. november 2011

Mandagstema: Langt borte

Ting kan være så langt borte, at man ikke kan se det med det blotte øje, og heller ikke have mulighed for at komme i nærheden af det. Sådan kan det også være med mennesker. Vi kan være i en helt anden verden, både fysisk og psykisk.
CamillaDa vi for ca. 30 år siden, gik og ventede på at få et barn mere, uden at vide hvor det skulle komme fra, føltes det utroligt langt væk. Helt anderledes end ved en graviditet, som da vi ventede Mads. Det kunne til tider også føles rigtig langt væk, når man så brændende ønsker, at have det lille væsen i sine arme. Vi kunne dog både føle og følge det lille nye liv på mange måder. Da vi endelig fik tilsendet et billede af Camilla, kom hun pludselig tæt på. Hun gik lige ind i hjertet på os. For de der ikke har prøvet det, lyder det nok mærkeligt, men alle adoptanter kan fortælle den samme historie. I hvert fald de mange hundrede adoptanter jeg har kendskab til. Camilla var vores, og alligevel var hendes liv i Korea, flere tusinde km væk, de første par måneder af hendes liv. Hun er stadig lidt langt væk, da hun har valgt at bosætte sig i Kbh., men nu kan vi nå hende pr. telefon eller mail, hvis ikke det kan blive til et visit.


De døde er også meget langt væk, og alligevel kan de være iblandt os. Jeg tænker især på min far, som døde for godt 4 år siden, men også andre personer, der har stået mig nær. Med fare for at blive misforstået, vil jeg alligevel sige, at jeg har det fint med, at far ikke er her mere. Hans egne ord var, at han havde haft et godt liv, havde fået alle sine ønsker opfyldt, og mere til, og mente ikke han havde mere tilgode. Han var mæt af livet.  Far og Mads
Vi taler meget om far. Vi ved lige nøjagtigt hvad han vil sige i bestemte situationer. Det vi elskede ham for, nemlig hans altid sprudlende festlige og høje humør, hans sang og musik, hans fis og ballade, han vittigheder, men også det vi var godt trætte af at høre på, for det var der selvfølgelig også. Far er meget langt borte og kan ikke få besøg, eller nås med en sms eller en telefonopringning. Alligevel er han altid tæt på os, selvom han ikke er fysisk til stede.

Du kan finde andre bud på mandagens tema lige her.

19 kommentarer:

 1. Takk for et rørende innlegg med både vakre og morsomme bilder.

  Ha en deilig kveld

  SvarSlet
 2. Mormor.. Velbekomme :-) God aften til dig også :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er det et godt indlæg Pia, rigtig god dag til dig.

  SvarSlet
 4. Dejligt indlæg, og ja selv om folk er langt borte så kan de samtidig være tæt på, ihvert fald i tankerne..;D

  SvarSlet
 5. Jeg vidste ikke, at I har en adopteret pige. Men jeg er overbevidst om, at jeg ville reagere lige som jer. Det gør vi jo også med kæledyr - ja, det er måske en lidt uheldig sammenligning. Min pointe er blot, at der vækkes en helt naturlig kærlighed og omsorg, når vi skal tage ansvar for andre væsner... særligt de små og forsvarsløse.

  Samtidig ser hun jo også både sød og charmerende ud! :-D

  SvarSlet
 6. Hvor er det smukke tanker, du beskriver i dit indlæg, som jeg i øvrigt kan nikke genkendende til.
  Jeg har også nydt jeres Rhodos ferie og de smukke billeder fra øen. Og endelig ikke at forglemme de fantastiske billeder fra DM i dans (jo, jeg var kommet langt bagud med at læse blogs ☺). En rigtig god tirsdag til dig.

  SvarSlet
 7. Inge... Tak :-) Du har det sikkert helt fantastisk, der hvor du er, men derfor vil jeg da gerne ønske dig en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 8. Annemarie.... Det kan man nemlig, og der kan de fylde rigtigt meget til tider :-)

  SvarSlet
 9. Jens.... Næh, men det står ellers også under min profil :-) Jeg er enig med dig, men hvis du vidste hvor mange dumme spørgsmål vi adoptanter får.
  Tak, jamen hun er skam også dejlig, stadigvæk :-)

  SvarSlet
 10. Annette.... Både livet og døden kan være smukt :-)
  Så har du fuldtidsjob i denne tid, med bloglæsning :-)
  Også en dejlig aften til dig.

  SvarSlet
 11. Så fint du skriver. Blir riktigt rörd. Härliga bilder också.

  SvarSlet
 12. Kerstin.... Tak, for de søde ord :-)

  SvarSlet
 13. Så lita og søt! Koselig innlegg du har laget!
  Det er godt å minnes sine kjære som er LANGT BORTE!
  -Margit-

  SvarSlet
 14. Så lita og søt! Koselig innlegg du har laget!
  Det er godt å minnes sine kjære som er LANGT BORTE!
  -Margit-

  SvarSlet
 15. Margit.... Tak :-) Minderne er der heldigvis ingen der kan tage fra os :-)

  SvarSlet
 16. Det var et rigtig godt indlæg med mange gode tanker. Man kan være langt borte og komme helt tæt på. Og være tæt på, men aldeles unåelig alligevel...
  Et skøønt billede af morfar og Mads :-D

  SvarSlet
 17. Ellen.... Tak :-) Afstand kan være noget mærkeligt diffust noget.
  Det er også sådan vi helst vil huske far. De sidste år var der ikke helt så meget fut i ham. Han kunne dog godt skrue sig op når det gjaldt, både på den ene og den anden måde :-)

  SvarSlet
 18. Vakkert innlegg fra deg!

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)