mandag den 1. august 2011

Turen til Egeskov Slot

P7266767Det har længe været Allans ønske, at komme en tur til Egeskov, men jeg har hele tiden brugt udtrykket, der har jeg været som barn, og det var nok for mig. Jeg bøjede mig i støvet, og tog med. Egeskov har virkelig mange forskellige ting at byde på, men trods alt ikke noget der optager mig i den grad, som det gør Allan. Vi var der da de åbnede, og stod i en af de meterlange køer, for at købe billet. Vi gik først fra Egeskov igen, da de lukkede. Der findes mange emner jeg slet ikke nævner i dette indlæg, og skiltet er bare ét med nogle af mulighederne.


P7266776 P7266774 P7266765

Allan interesserer sig meget for biler, motorcykler, knallerter etc. Han kunne stå flere minutter ved hvert eneste køretøj. Havde jeg ikke været med, og havde “trukket” lidt i den ene ende, så havde han ikke nået, at få et indblik af hele det store udvalg. Selvom min  interesse er lige nul, så var det dog en imponerende samling køretøjer. Flere haller fyldt, og lofter med. Allan har taget over 400 billeder. Jeg tog kun nogle ganske få stykker. En bil er jo en bil. Motorcykler og knallerter kan jeg heller ikke se forskel på.
P7266777 P7266782 P7266783
Nogle køretøjer var lidt mere interessant at kigge på for mit vedkommende.
P7266816 P7266817  P7266820
Der var masser af dukker, dukkehuset Titanias og meget andet legetøj at se.
P7266786 Titanias  P7266810
Der var gammelt køkkenudstyr, møbler, tøj, porcelæn og sølvtøj i lange baner.
P7266815  P7266805 P7266799
P7266812 P7266804 P7266806
Det mest interessante, set med mine øjne, var dog denne gamle købmandshandel. Pakket fra gulv til loft, nøjagtig som jeg husker det var i min barndom, med børster og fodtøj hængende i loftet. Der faldt jeg helt i staver over alle de gode gamle kendte varer.
P7266826 P7266833 P7266827
Jeg har set mange slotte indvendig, og havde bestemt ikke forventet noget særligt, men trods alt håbet på, at jeg tog fejl. At der bare var et eller andet spændende. Jeg konstaterede blot at mine forventninger holdt stik, så skuffelsen var til at bære.
P7266771 P7266792 P7266797
Hvis man virkelig vil se det hele på Egeskov, så er én dag slet ikke nok. Vi nåede en god bid af parken, og så dyr i dyrehaven, men fik ikke set ret meget,  hverken af den enorme have med staude- eller andre blomsterbede, og ej heller urtebedene eller gartneriet. Legepladsen havde vi ikke behov for at stifte bekendskab med. Vejret var lidt gråt til at begynde med, men også her kom solen frem og ikke en regndråbe hele dagen. Vi fik travet 10-12 km km, inklusive en masse trapper, der blev forceret, så bentøjet var igen godt brugt. Dog ikke mere end vi gik vores sædvanlige aftentur.

22 kommentarer:

 1. Vi har faktisk flere gange overvejet et besøg med min søster og hendes familie, når jeg har været i Danmark. Men jeg tror, at det er for stort og for spredt - da vi alle ville interessere os for forskellige ting. Jeg kan godt klare at se biler - men ikke en hel dag! Dukkehuse siger mig til gengæld intet overhovedet, men labyrinten i haven kunne være sjov at prøve.

  Jeg tror bare, at det er for stort til 6 mennesker at holde sig samlet - og nyde det sammen; og så lyder det til at være godt overrendt?

  Jeg har aldrig set det - så om ikke andet så for synet udefra, må jeg vel forbi en dag!

  Tak for de gode tips !

  SvarSlet
 2. Det er mange år siden jeg sidst var på Egeskov, jeg husker det som en meget smukt sted, med mange muligheder for oplevelser.. Biler er ikke mine absolut yndlings motiver, men alligevel synes jeg det er sjovt at se alle de gamle biler.
  Flotte billeder du viser fra dagen.. :-)

  SvarSlet
 3. Hej Pia.
  Jeg har aldrig været på Egeskov - men kunne måske godt tænke mig det.
  Flotte billeder som sædvanlig.

  PS: Jeg har fået ny adresse til min blog.
  www.finus.dk.- dette pga. at jeg havde en overflødig hjemmeside jeg ville have slettet.
  Ha´en god mandag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 4. En masse fine biler, men jeg er heller ikke til at gå og glo på dem, eller motorcykler...Jeg har aldrig været på Egeskov og det er heller ikke noget der trækker i mig for at se..;-D

  SvarSlet
 5. Du er vist et meget tålmodigt menneske. Jeg tror nok, at jeg havde nægtet at se på gamle knallerter og motorcykler, hahaha....

  Det er mange år siden at jeg har været på Egeskov. Jeg har nogen gange tænkt på, at det kunne være sjovt at se det igen, men efter dit indlæg har jeg vist ombestemt mig.

  SvarSlet
 6. Nille.... Udvalget er virkeligt bredt, men jeg tror du har helt ret i, at det bliver svært at hygge sammen med familien imens, da interesserne ofte er forskellige.
  Området er til gengæld så enormt, at der er masser af luft og afstand til alle. Man føler sig bestemt ikke klemt, lige bortset fra is- slik og kaffeboderne.

  SvarSlet
 7. Inge.... Slottet ligger også smukt, og parken er virkelig velplejet. Næh, bilerne kan jeg da hurtigt skæmme, mens jeg "løber" igennem hallerne. Tak :-)

  SvarSlet
 8. Hanne Bente... Tak :-) Du må se om det kan blive til en tur en dag. Du vil nyde parken, om ikke andet :-)
  Okay, jeg kigger over til dig :-)

  SvarSlet
 9. Annemarie... Man kunne også trykke på knapper, og høre hvordan køretøjerne lød :-) Hvis vi boede i nærheden fik Allan et årskort, så kunne han traske derind hver eneste dag og stå og drømme :-)

  SvarSlet
 10. Vi var der for et par år siden, i september. Der var ingen kø nogen steder og vi havde en rigtig dejlig dag dernede.
  Biler brugte vi mere eller mindre tid på. Det vil sige mændene brugte mere og vi andre mindre. :o)

  SvarSlet
 11. Jens... Jeg har hørt det før, og er det vist også for det meste :-) Jeg tog hallerne frem og tilbage i rask tempo, for bare at konstatere, at Allan dårligt var kommet ind endnu. Jeg har gået 2-3 gange så meget som ham.
  Haha.. du TROR nok du har ombestemt dig :-)

  SvarSlet
 12. Lone.... Udvalget er bestemt også så stort, at jeg tror de fleste personer kan finde noget der fanger interessen, men mig siger det stadig ikke ret meget. Det betyder ikke at dagen ikke var god. Jeg forsøger nemlig altid at få det bedste ud af det jeg nu har valgt at deltage i :-)

  SvarSlet
 13. DET må jeg nok sige, Pia, jeg har kun været der en gang for mange mange år siden og jeg så ikke en gang en 1/8 af hvad du har vist her. Så det er en gang B&B kan jeg forstå for at kunne se det hele? Jeg har planlagt at jeg skal der over en gang til, der er bare så meget jeg gerne vil ^¿^ Flotte billeder !!!

  SvarSlet
 14. Goddag ! hittade din blog från Reijens blog. Mycket trevlig och fin blog med fina bilder. Min flickvän Lilly kommer från Danmark från Braedstrup (Horsens) Jylland där hon har kvar kusiner. Jag kommer nu att följa din blog då jag tycker den är trevlig. Välkommen att besöka min blog och följa den om du vill.

  Janne o Lilly Klem pa dig fra oss !

  SvarSlet
 15. Mariane..... Jeg vil også så meget, men mangler både den ene og den anden slags tid :-)
  Egeskov har udvidet en del i de senere år. Men ja, du bør satse på B&B hvis du vil have det hele med, og især også have tid til at studere lidt af det nærmere.
  Tak :-)

  SvarSlet
 16. Janne.... Goddag, tak og hjertelig velkommen :-)
  Jeg har en masse kusiner spredt rundt omkring i Sverige. Jeg har bare ikke rigtigt kontakt med dem, kun ganske få har jeg mødt siden min pure ungdomsår.
  Jeg kigger over til dig :-)

  SvarSlet
 17. Skønne billeder fra din ferie :) Vi var på Egeskov slot for 2 år siden. Spændende sted synes jeg med mange forskellige udstillinger. Min mand var ret begejstret for falckmuseet og jeg synes købmandsbutikken var ret sjov. Men selve slottet var ikke noget specielt synes jeg :)

  SvarSlet
 18. Anette... Tak :-) Allan var begejstret for det hele omtrent. Vi er ganske enige om slottet :-)

  SvarSlet
 19. Egeskov er bestemt et besøg vær. Jeg har været der, men jeg kunne godt tænke mig at komme der til igen. Man kan let bruge en hel dag ja måske 2 dage, hvis man skal nå at de det meste.
  Tak for rundvisningen.

  SvarSlet
 20. Landbohaven.... Ja, der skal afsættes lidt tid hvis man vil igennem hele udvalget.
  Velbekomme :-)

  SvarSlet
 21. Holddaop, hvor er der meget at se på.
  Jeg tror nok, at John og jeg ville have valgt at dele os for at undgå stress og irritation fra begge sider. Jeg kunne have brugt en hel dag alene på dukkehuset og køkkentingene :-)

  SvarSlet
 22. Ellen.... Der var hverken stress eller irritation at spore hos os. Vi fulgtes nu heller ikke ad ret meget af tiden. Jeg så det meste to eller tre gange, og var alligevel hele tiden foran, eller i næste hal :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)