onsdag den 8. august 2012

Æggene og guldringen

Vi kører altid ned på gården, og køber vores æg. Der får vi nemlig de mest friske æg, man overhovedet kan tænke sig. Hønsene går frit omkring og får en masse grøntfoder, og det kan ses på æggeblommerne, som har en meget flot gul farve. Så gul, at vanilleisen ikke er hvid, men helt gul, især her i sommerhalvåret, hvor der også er masser af grønt i hønsegården. Æggene er store, og tit er der to blommer i et æg. Billedet af hønsene, er fra min søsters mere beskedne hønsehold, som der bliver kræset rigtigt meget om. Det er ikke kun køkkenaffaldet de får serveret, nej der bliver indkøbt grønt til samme formål. Derfor serverer søster ofte æg, med en hel orange blomme.
P5295749 Vi afleverer gerne ægbakkerne på gården, ved næste køb. Det er der flere andre der også gør. Allan havde hentet æg, jeg satte dem i køleskabet, til der blev plads i æghullerne. Da den sidste  ægbakke blev tømt, satte jeg den ud på bordet, og da Allan tager bakken, for at sætte den væk til næste gang, lå der en guldring under ægbakken. Hvorfor ligger din ring der, skal du ikke have den på siger han. Hvad for en ring siger jeg, jeg har da ring på. Med de samme kunne han så godt se, at det slet ikke lignede min. Ringen havde åbenbart siddet fast i et hul under ægbakken, og var nu faldt af. Ægmanden blev kontaktet, og spurgt om han kendte nogen der savnede en guldring. Ja… Kunden havde henvendt sig, da hun på et tidspunkt savnede sin ring, og var kommet i tanke om, at hun en dag, da hun var på besøg hos datteren, lagde ringen i en ægbakke, da hun ville hjælpe hende i haven. Derefter havde hun glemt alt om ringen og var taget hjem. Datteren havde, som hun plejede stablet sine ægbakker og afleveret dem. Hun vidste ikke at moderen havde lagt ringen der, og havde heller ikke set den. Da sandheden gik op for familien, undersøgte datteren egen matrikel, og ægmanden blev kontaktet, og selv ægbakkerne på gården blev undersøgt, men man fandt desværre ingen ring.

Efter vores henvendelse, ringede ægmanden straks til kunden, som derefter ringede til sin mor, der havde været meget ked af, at hun måtte vinke farvel til den guldring, der betød så meget for hende. Hun havde ærgret sig, og bebrejdet sig selv over, at hun kunne være så dum, at lægge den så fjollet et sted. Ringens ejer, blev selvfølgelig jublende glad, og kaldte det et mirakel. Den melding kom ad omveje tilbage til os, med stor hilsen og tak, fordi vi havde fundet og afleveret ringen. Vi glædede os bare på hendes vegne, og syntes det var en sjov historie.IMG_7388

Her kunne historien være sluttet, for alt dette er efterhånden snart ret længe siden, men i søndags, da Allan havde forladt matriklen, og jeg stadig rendte rundt med morgenhår og langt fra var anstændigt påklædt, bankede det på køkkendøren. Jeg tænkte, at på den tid af døgnet, kunne det ikke være andre end Mads, der ville drikke morgenkaffe sammen med os, eller måske min søster, der lige stak hovedet ind, så jeg råbte bare: “Kom ind”. I det samme trådte en meget nydelig dame ind ad døren og spurgte, om hun mon var kommet det rigtige sted hen. Det vidste jeg jo af gode grunde ikke. Jeg kendte ikke damen. Er du Pia! spørger hun, det kunne jeg jo kun bekræfte. Jeg er L….. og det er min guldring du har fundet. Jeg vil bare sige tusind tak. Jeg er så glad, så glad. Jeg havde aldrig nogensinde regnet med at se den igen. Jeg fik hendes historie, og hun fik min. Hvorefter hun sagde, at det virkelig var et mirakel, at den ring var dukket op, for datteren havde gået en km med ægbakkerne, mens hun svingende kraftigt med armene, hele vejen til gården, den dag hun afleverede dem, ægbakkerne altså. L..... sagde, jeg er så taknemlig over at få min ring igen, og som tak skal du have denne, hvorefter hun rakte mig en stor æske chokolade.
Jeg ved der er to stykker i æsken jeg kan lide, så dem sætter jeg mig på, resten får Allan lov at spise. Det var jo egentlig også ham, der så ringen først og lavede alt arbejdet.

24 kommentarer:

 1. Det er en ægte solstråle. Hverken mere eller mindre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan noget varmer bare.

   Slet
 2. Utrolig historie. Hvor er det dejligt, at den slags faktisk sker en gang imellem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Af og til hører man underlige historier, men sjovt er det også selv at opleve dem :-)

   Slet
 3. Dejlig historie, I har fortjent chokoladen.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og den vil blive nydt med tankerne på historien :-)

   Slet
 4. En dejlig happy ending, og så er der lidt til Allans søde tand..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Han savlede også allerede, da han så æsken på køkkenbordet, da han kom hjem :-)

   Slet
 5. En fantastisk historie - der er så mange 'tænk hvis' i den, at det virkelig næsten er et mirakel, at hun fik sin ring igen.
  Jeg synes også, det er dejligt, at hun gider gøre sig den ulejlighed at takke jer personligt. Det varmer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nemlig alle de "tænk hvis" der gør det til et mirakel.
   Det var en flot gestus, som vi absolut slet ikke havde ventet, jeg tror endda hun bor meget langt væk, men hun har sikkert været på besøg igen :-)

   Slet
 6. Det er da næsten som et eventyr. Tænk engang, at ringen lå der endnu og ikke var smuttet af bakken et sted på vejen.
  Kan godt forstå, at damen var glad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eventyr er dejlige, de ender jo næsten altid som de skal, selvom det ser håbløst ud undervejs :-)
   Ja, og jeg ville også være MEGET glad, hvis det havde været min ring.

   Slet
 7. Hej igen ... jeg prøvede at skrive til dig, men mailen kom retur. Ved ikke hvorfor.
  Min egen mail er: Johanne.olsen@gmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Johanne :-)
   Jeg har sendt dig et par ord.

   Slet
 8. Jeg kom bare lige forbi.
  Smuk historie med en lykkelig afslutning.
  Tak for historien.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme, og god aften til dig.

   Slet
 9. Det var da en fornøjelig historie at læse. Det kan man godt trænge til af og til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Livet er heldigvis fuld af gode historier, man skal bare kunne se dem :-)

   Slet
 10. Sikke en dejlig historie - og det er dejligt at kunne glæde andre så meget.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. At se andres glæde er dobbelt glæde :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)