søndag den 30. juni 2013

Lørdag aften endte med indlæggelse

Som jeg skrev var mor hos os i lørdags. Det peb og ralrede i hendes bryst. Det havde det gjort siden hun kom hjem fra sin ferie i Rügen. Jeg syntes hun skulle blive tjekket hos lægen, men det mente hun ikke hun var dårlig nok til. Jeg var “bange” for hun havde raget sige en lungebetændelse til. P1100985Da vi var færdige med aftensmaden, var mor blevet overbevist om, at det var en god ide at jeg ringede til lægevagten, så hun kunne blive undersøgt. Fejler din mor noget, spørger lægen, nej…  Altså bortset fra hun har haft et nogle blodpropper, et hjertestop og får et helt måltid medicin hver dag, hverken hun eller vi, regner hende jo for syg. Der var ingen tvivl. Vi skulle komme med det samme, så hun evt. kunne blive røntgenfotograferet.
P1110044 Camilla og S… kunne ankomme hvert øjeblik det skulle være med Kosta, som jeg havde lovet at passe et par dage. Allan ville hellere have ansvaret for sin svigermor end for hunden, så sådan blev det. Det blev en lang aften. Da mor, som er meget overtroisk, og nok ikke helt uden grund, sad i venteværelset, sagde hun, at hun ikke kunne lide at være der, fordi det var fars dødsdag.
Da hun hverken havde feber eller ondt, bortset fra lidt svien i halsen, når hun tog dybe indåndinger, ville lægen bare sende hende hjem med nogle piller for mavesår. Det mente Allan nu ikke var nogen særlig god ide. Han ville have de røntgenfotograferede hende. Det kræver en indlæggelse sagde lægen. Det var mor ikke vild med, men lægen skulle have en afgørelse nu, så hun indvilligede. Det var godt, for der blev hun virkelig dårlig, nøjagtig som vi så hende efter hendes hjertestop. Hun fik lagt kateder, slanger og måleapparater.  Hun fik medicin, og ilt, men intet hjap. Først da hun fik morfin, faldt der lidt ro over hende igen. Mor har vand i lungerne og i hele kroppen. Lige før midnat blev hun kørt til røntgen, og Allan tog hjem. Jeg har ikke lukket et øje i nat. Hunden har småpebet og holdt mig vågen, og tankerne om hele virvaret ligeså.
P1100924
Hele søndagen gik med at ringe rundt til søskende, hente tøj i mors lejlighed, ringe og aflyse hendes aftaler. Hun er jo stadig en forfløjen dame. Der skulle hentes gave hjem, som nu bliver Allans lod at få bragt ud til fødselaren i morgen mandag. Jeg og mine søskende har, med overlap, alle været på sygehuset, så der var mindst en af os med ved stuegangen, som de sagde ville ske om formiddagen, men først skete hen på eftermiddagen. I mogen skal mor til ultralydsscanning, og så må vi se, om vi bliver klogere på, hvad der mere skal ske. Om hun kan nøjes med at blive reguleret i medicin eller hun skal igennem en større operation, og sidstnævnte er hun panisk angst for.
Mit arbejde kræver stadig nogle ekstra timer af mig, og det jeg i dag skulle nå herhjemme er udsat, så der bliver nok lidt stille her på bloggen, men jeg vender tilbage, når der er faldet lidt ro i lejren igen. Får jeg en ledig stund holder jeg øje med, hvad der sker hos jer andre. Jeg bliver nød til at skal have lidt nattesøvn nu, hvis jeg skal hænge sammen i morgen.

30 kommentarer:

 1. For pokker, Pia; hvor er jeg ked af at læse sådan et indlæg.
  De ældre bryder sig ikke om at lægge nogen til last, men vi "børn" fornemmer jo hurtigt, når noget ikke er som det plejer. Jeg håber det bedste for din mor, så hun forhåbentlig snart er på benene igen. Godt I søskende kan hjælpe hinanden; det er hårdt at stå alene med det hele.
  Vi har helt bestemt alle den største forståelse for at du lige må "hive stikket ud"; det er vigtigt at passe på sig selv.

  Kh Britta

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tro vi er mange der ikke vil ligge nogen til læst. Tak skal du have. Det er rart at være flere om at trække læsset.
   Det er rigtigt vigtigt st passe på dig selv også.

   Slet
 2. å nej stakkels dig, kan godt forstå du er meget bekymret for din mor , jeg vil ønske rigtig god bedring med hende og håber ikke hun skal igennem alt for meget før hun kan komme hjem igen ,nu må du få ro til at få sovet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig tænkte jeg på mor, men hun var jo i de bedste hænder. Det var også mine søskende der rumsterede i tankerne. Vi har en aftale om, at vi skal informere hinanden, når der sker noget, men det var jo midt om natten hun blev indlagt. Jeg forventede "kun" en lungebetændelse. Vi håber det bedste. Tak.

   Slet
 3. Øv for pokker da, håber at de kan nøjes med at regulere hendes medicin, så hun slipper for operation. Håber du fik sovet godt, og god bedring til din mor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi håber alle på at medicinregulering er nok. Søvn blev der ikke meget af søndag nat heller. "Barnet" holdt mig vågen. Jeg tror han savnede sin mor. Han sov ikke bare som han plejer. Tak.

   Slet
 4. Åhh nej , håber din mor mor kommer hurtigt tilbage i kampform, og at du fik sovet i nat.
  God bedring med hende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun fik lige en nedtur da de vækkede hende midt om natten, totalt uforberedt, for at give hende en sprøjte fordi hun vist (man er ikke sikker) havde haft en lille blodprop. Søvn fik jeg først mandag nat da de unge havde hentet hunden sent om aftenen. Tak.

   Slet
 5. Sikke da noget møg...rigtig god bedring til din mor. Håber det hele går i sig selv igen.
  Knus herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tak skal du have. De måler og tager stadig prøver, men humøret er fint igen. Det skal nok få et dyk, for hun skal til Ringsted når der er plads.

   Slet
 6. Åh nej! God bedring med din mor.
  Håber du både har nået at få lidt søvn og er klar til dagens program og at din mor kommer på højkant snart!
  Ønsker jer alt godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lignede vist noget katten havde slæbt med hjem der mandag eftermiddag, men efter et par mere normale nattesøvne, er jeg igen ved at være mig selv. Tak.

   Slet
 7. Det er jeg virkelig ked af at læse. Det er aldrig sjovt, når familiemedlemmer er syge og indlagt.

  Jeg håber, at I snart få nogle gode nyheder, så I kan slappe lidt af.

  God bedring til din mor!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er ikke spor sjovt. Sygdom og indlæggelser mindsker ikke arbejdsbyrden. Tak vi håber på det hele ender med gode nyheder. Tak.

   Slet
 8. Rigtig god bedring med din mor. Jeg håber, at hun snart er frisk igen.
  Du klarer forhåbentligt alle udfordringerne, incl. arbejdet, i stiv arm. Så må opvasken og blogskrivningen klare sig selv, så længe udfordringerne står på!
  Dejlige billeder! God mandag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Vi håber også på det snart er overstået.
   Jeg klarede det, men grænsen var nået. Jeg ved godt hvornår jeg skal melde fra, hvis jeg skal forblive oprejst.
   Hvis nu tankerne kunne sendes direkte ud bloggen så ville der ske noget her hele tiden :-)

   Slet
 9. Så sku' da osse ...
  Jeg tænker på jer. Rigtig god bedring med din mor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvad sku´ det nu til for :-) Vi har fortalt hende at vi ikke har tid til alt det pjat.
   Hun var i fint humør i går. Hun er kun utilfreds med at hun skal til Ringsted, og at hun ikke er blevet spurgt. Det der skal ske er hun rædselslagen ved. Tak skal du have.

   Slet
 10. Det var da en voldsom oplevelse. Rigtig god bedring til din mor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne vi godt have undværet. Tak, hun har det efter omstændighederne rigtigt fint, hun render rundt på gangene med måleapparat i en "skuldertaske" og får hevet ledninger ud hele tiden, med alle sine bevægelser.

   Slet
 11. Uh altså :-( Jeg håber, at der i mellemtiden er 'kommet styr på' din mor, og at hun har det bedre. Og at der er komme så meget ro på, at du kan få din nattesøvn, passe dit arbejde og undgå at gå helt til i stress og bekymringer. God bedring til din mor og ønsker om hverdags-tilstande til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er kommet mere styr på hende, men de måler stadig og tager blodprøver til analyse. Flere undersøgelser venter.
   Nattesøvn er nødvendigt og hverdagstilstande er kærkomne. Tak for alle gode ønsker.

   Slet
 12. Rigtig god bedring til din mor; jeg håber hun snart er fuldt i vigør igen. Det lyder ikke rigtig godt med alt den væske i kroppen, men det kan der sikkert gøres noget medicinsk ved.

  Du skal sikre dig at få din nattesøvn, så du kan passe dit job og alle dine andre gøremål.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, hun er blevet udskrevet i dag, med noget stærkere vanddrivende og andre midicinske ændringer. Dog slipper hun ikke for undersøgelserne på Roskilde med det der evt. følger. (Jeg skrev tidligere Ringsted, men det var en fejl.)
   Livet er lidt for hektisk i øjeblikket. Det hele er ramlet sammen. Jeg skal have nattesøvn :-)

   Slet
 13. Åh nej, det var da godt at I insisterede på at få kigget på hende. De der seje kvinder, der ikke vil være besværlige, er nogen gange lidt svær eat have med at gøre ;-)
  Jeg håber de snart får styr på hende, både for hendes og din nattesøvns skyld. God bedring med hende

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er glad for at Allan fik hende indlagt. Hun har endda takket ham et par gange, fordi han gav hende 5 dages gratis hotelophold :-) Hun har det fint igen.
   Nu venter vi bare på indkaldelsen til Roskilde, som ingen ved hvornår sker.

   Slet
 14. Rigtig god bedring til din mor. Håber snart hun er helt ovenpå igen. Mange tanker og knus Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, hun er igen ovenpå, og klar til at nyde livet igen.

   Slet
 15. Jeg kan forstå, at din mor er frisk igen - men det fylder jo, når de gamle bliver syge ved jeg af erfaring fra min afdøde mors tre indlæggelser inden hun besluttede at det kunne være nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun har det godt, men hendes hjertes ydeevne er reduceret en del. Hun taber let pusten.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)