torsdag den 4. august 2011

Koldinghus, Gråsten Slot og omegn

P7296885 Koldinghus ruiner har vi set et par gange før, men vi har begge haft en ønske, om at se det igen efter genopførelsen er blevet færdig. Vi gik mest efter det fantastiske bygningshåndværk, som vi synes er imponerende. De ældste bevarede dele er fra 1400 og Sydfløjen har vundet arkitekturprisen. Er man kunstinteresseret, er der rigtigt meget andet at se på også, da hele det enorme slot bliver udnyttet og brugt af mange forskellige kunstudstillere. Vi var selvfølgelig igennem det hele.


Sydfløjen Sydfløjen IMG_7762
Vi undres hver eneste gang, over det arbejde der, med den tids hjælpemidler, har været med at få de kæmpe syldsten op på 3. hvor de er muret ind som en del af væggen. På en af etagerne, kunne både børn og voksne klæde sig ud og lege konge og dronning. 
Vindeltrappen med de 163 trin op til det ca. 35 m høje Kæmpetårn, var til at blive rundtosset af, men sikke en udsigt der var fra platformen øverst på toppen. Turen ned var lidt lettere. Fangekælderen var ikke mindre interessant. 
IMG_7734 IMG_7739 IMG_7766
Vi gik en tur rundt i Kolding by, og så disse gamle bygninger med den hyggelige smøge, og spise vores medbragte mad ved søen, inden vi kørte en tur til Tyskland for at handle lidt, og se lidt på naturen i Flensborg.
P7296889  P7296891
Vi synes det var længe siden vi havde været en tur ved Gråsten Slot, så der smuttede vi forbi på hjemvejen, fordi vi gerne ville gå en tur i slotshaven. Vi mødte et skilt, hvor der stod “Lukket p.g.a. residens.” Æv, da også, nu havde vi lige lavet den afstikker. Men sådan går det, når man ikke følger med i den Kgl. kalender.
P7296899  P7296896 
Vi gik en runde, og da vi nåede om på den anden side af slottet, så vi 3 fotografer gå med deres kæmpe kamaralinser. Allan spurgte hvad der skulle ske, men det vidste de ikke helt. Vi startede i stedet hjemturen, da vi jo let kunne komme til at stå der hele natten, uden at der skete noget som helst.
P7296901 P7296903
På vej hjem til campingpladsen fandt vi et et godt og hyggeligt sted at spise, og som skrevet her, måtte vi simpelthen overgive os til at se endnu en flot solnedgang. Den sidste på denne ferietur. Med dette indlæg sættes der samtidig punktum for ferien,  som i øvrigt slutter om ganske få dage.

14 kommentarer:

 1. Jeg har familie i Kolding og derfor har jeg været på Koldinghus en del gange. Men jeg har aldrig set fangekælderen og jeg har heller ikke været oppe i tårnet. Det må være nyt, at det er åbent - og så det jo være en god grund til at se det igen, når lejligheden byder sig.

  Ang. fotograferne ved Gråsten: mon det var den dag der medierne tog de traditionelle sommerbilleder af kongefamilien? Det er jo kun et par dage siden, så det kunne man da godt forestille sig. Ærgerligt, at I ikke lige fik lov at komme med ind, haha.....

  SvarSlet
 2. En dejlig tur I har været på.. Jeg tænker at de der fotografer ved Gråsten, de står der bare hele tiden mens de kongelige er på slottet.. i håb om et billede der ikke er stillet op.. :-)

  SvarSlet
 3. Vi havde også planlagt tur i de kongeliges have. Men nej... Det blev ikke denne gang.

  Vi må næsten have gået i hælene på hinanden derovre.

  SvarSlet
 4. Jens... Jeg ved ikke hvornår der er åbnet for besøgende. Du må se det ved lejlighed :-)

  Da vi kom hjem, slog jeg op i kongehusets kalender. Familiefotograferingen skete først om mandagen, hvor vi var der allerede om fredagen. Kongefamilien har jeg set så tit, jeg ville bare gerne se haven :-)

  SvarSlet
 5. Inge... Det synes vi også :-)
  Selvfølgelig er der altid nogle fotografer, der sidder på spring, hvor der skiltes med de kongelige er tilstede.

  SvarSlet
 6. Susanne.... Måske var det jer vi så! :-) Vi må huske at tjekke den kongelige kalender næste gang :-)

  SvarSlet
 7. Jeg tænkte også bare 'paparazzi'. Utroligt at de gider, men de satser vel alle på deres livs scoop i form af nogle frække billeder af en nøgen, kongelig numse, mon ikke?
  Koldinghus er det flottest og mest originale restaurerede slot, jeg har set - jeg var SÅ imponeret, da jeg så det for nogle år siden.

  SvarSlet
 8. Ellen.... En "god" historie til de kulørte sladderblade bliver jo godt betalt, men jeg forstår det heller ikke :-)
  Koldinghus ER et imponerende håndværk.

  SvarSlet
 9. Det er en dejlig fotoreportage, du bringer - men bare synet af vindeltrappen, gør mig lettere svimmel ;-)

  SvarSlet
 10. Anjoe.... Tak :-) Turen op er værre end at se på den :-)

  SvarSlet
 11. Super gode billeder og god inspiration, såfremt man på et tidspunkt kommer på de kanter :)


  Sommerhilsen

  Kent
  http://www.mobilreparationer.dk

  SvarSlet
 12. Kent... Tak :-) Inspiration kan vi nok alle bruge af og til :-)

  SvarSlet
 13. Det er en dejlig tur i har været på, jeg kunne også rigtig godt tænke mig at besøge Koldinghus. De der fotografer må ha god tålmodighed! ja der må jo være penge i det:-)God fredag:-)

  SvarSlet
 14. Prikker.... Det var en dejlig tur. Du må arrangere en tur til Kolding.
  Der ER penge i et "godt" billede.
  Tak, og det samme til dig :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)