onsdag den 4. april 2012

Biltoget til Østrig

Sommeren 2008 havde vi bestilt en hytte i Østrig. Disse ophold er altid fra lørdag til lørdag. Det var dengang Allan arbejde alle weekender, og ofte med en arbejdsuge på 40-45 timer. Den fredag aften vi skulle hjemmefra, lød Allans arbejdsdag på 10½ time og min på 9 timer. Jeg mente derfor at det var tåbeligt og uforsvarligt af os, at køre direkte til Østrig med os, skiftende, bag rettet. Vi ville jo gerne have hele den ferie dernede, som vi havde betalt for. Jeg foreslog, at vi tog biltoget, som jeg havde hørt var en mulighed. Vi anede ikke rigtigt hvordan det foregik, men besluttede os at afprøve det. En tur til Hamburg var overkommelig, og så kunne vi, om ikke sove, så i hvert fald få lidt hvile, og ikke være til fare for os selv og andre på motorvejen.  
Biltoget i Hamburg Biltoget i Hamburg Biltoget i Hamburg
Aldrig i vort liv har vi set så langt et tog, med mange vogne, og flere vogndæk, eller hvad sådan noget nu hedder. Vi Allan var blandt de første der kørte på toget. Kun chaufføren måtte sidde i bilen. Vi andre skulle gå. Der var også almindelige togkupéer og sovevogne, hvor vi bl.a. havde bestilt liggeplads. Vi var nærmest  målløse.
Liggekupé
Vi var lidt spændt på hvordan liggekupéen tog sig ud, og om vi skulle dele den med nogen, og i så fald hvem. Der kom en tysk mor ind med to skolesøgende børn. Børnene snakkede, fortalte og spurgte interesseret til alt, også til os. Jeg fik genopfrisket mit tyske sprog. Jeg forstår det allermeste, men da det efterhånden er mange år siden jeg var i daglig skarp træning, skal der godt nok graves dybt efter de rigtige gloser. Det blev som altid, når jeg skal tale andet end dansk, en “god” blanding af tysk, dansk og engelsk. Det var både deres og vores første tur med et biltog, men vi hyggede os sammen alle fem. 
I vognen ved siden af blev der festet. Det var lidt svært at sove, med de ukendte lyde, og den rysten eller slingren der er i vognen. Men vi fik blundet og hvilt os. Næste morgen blev der serveret kaffe og hver et rundstykke med ost, inden vi nåede frem til München, hvorfra vi havde valgt at fortsætte turen i egen bil. Vi kunne alligevel ikke få overrakt nøglen før kl. 14.
Biltoget i München Østrig
Det var lige så spændende at se hvordan det hele foregik, da vi skulle hente vores bil, og om den havde taget nogen skade af transporten, da alle biler selvfølgelig bliver tøjret. Alt forløb helt perfekt. Vi var friske til at køre de sidste km til Ursula i Flachau. Det blev en la-a-ang tur i kø på Tauern Autobahn, hvor der absolut intet skete i mere end en time, så jeg tog på en lille tur, mens Allan selvfølgelig blev i bilen, men det er en hel anden historie. Heldigvis skulle vi dreje af mod Flachau. Godt vi ikke skulle til Italien.
Biltoget kan bestemt anbefales, og det er ikke dyrere end at køre turen selv.
Nu er der igen dømt ferie, hele 5 dage -  denne gang "bare" en meget kærkommen påskeferie, som skal bruges til alt og ingenting, herhjemme.

24 kommentarer:

 1. Spændende tur - jeg vidst ikke man kunne få sin bil med tog men det er da smart! Rigtig god påske til jer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtig smart. Også god påske til jer.

   Slet
 2. herig historie, tak for den, jeg vil ønske dig og dine en rigtig afslappendce påskeferie ovenpå alt det arbejde du har haft i den seneste tid,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde. Jeg vil nyde hver eneste dag :-)

   Slet
 3. God ide at tage biltoget.. vi har aldrig prøvet det, men et par af mine kolleger benytter sig jævnligt af den mulighed.
  Jeg kender ikke en pind til Østrig om sommeren, har altid kun været der om vinteren, og bl.a også i Flachau som er et udmærket skiområde.
  Rigtig god påske til jer fra os.

  SvarSlet
  Svar
  1. I skisæsonen er Østrig/Flachau et leben af mennesker overalt. Da vi var der, var der lige så dødt som her på Lolland. Kun supermarkedet og et enkelt Pizzeria og et par restauranter er havde åbent. De fleste skilifter var også lukket. Nogle dog p.g.a. reparation.
   Tak, og det samme til jer.

   Slet
 4. Her har du en stor Østrig fan, vi står ikke på ski, men har prøvet at være der, når der der var meget sne, men normalen har været juni/juli måned.
  Jeg er aldrig kommet derned med tog, vi har altid kørt hele vejen. Nu om dage, tager vi som regel en overnatning i Tyskland på vej derned af, når vi skal hjem, kan vi stadig klare turen i et hug :-)
  Vi har dog en gang prøvet et biltog. Vi var kørt op over Gross Glockner og over mod Gasteiner Tal, hvor det viste sig, at turen gennem bjerget foregik med tog. Det var en sjov oplevelse.
  I må have en rigtig god påskeferie

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi står heller ikke på ski. Vi kører normalt også selv, også endnu længere sydpå. Hjemturen var indlagt med en enkelt overnatning, men vi tog også turen i et hug :-)
   Gross Glockner er smuk. Jeg vidste slet ikke der var tog der. Vi nåede ikke hele vejen over, da vi syntes turen blev for lang, når vi også skulle tilbage igen, så vi vendte om :-)
   Tak, og god påske til dig.

   Slet
 5. Jeg vidste godt at der var noget der hed biltog, det er rigtigt smart når man skal køre langt ned i Eruopa. God påske til jer..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtig fin løsning. Tak, og det samme til jer, hvor motorcyklen måske skal luftes :-)

   Slet
 6. Herlig historie. Det er smart med det biltog.
  God påske

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtig smart.
   Tak og i lige måde.

   Slet
 7. Spændende tur - jeg kender flere, der bruger biltog, det er smart! Rigtig god påske til jer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Biltoget er meget brugt. Det vidner de enorme lange togvogne i massevis om.
   Tak og det samme til jer.

   Slet
 8. Den tur har vi også overvejet et par gange når vi har kørt sydpå, men jeg er altså lidt for glad for at køre frit ned gennem tyskland, der bestemt ikke er fattig på skønhed og gode historier. Men har fået at vide at det næsten kan betale sig. At det ikke er så dyrt som man går og tror.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes Tyskland er dræbende at komme igennem med bil, når vi har kørt til Ungarn. Men vi har ofte tage motorvejen om natten og der er ikke meget at se, før vi når Dresden. Selvfølgelig kommer det an på hvor man skal hen. Der er jo smukke steder alle vegne.

   Vi tog biltoget ud og kørte selv hele vejen hjem, og har regnet på det. Prisen var stort set den samme. Selvfølgelig afhængig af hvor langt bilen kører på en liter brændstof.

   Slet
  2. Hovsa.. er også Ungarn der er vores sædvanlige destination når vi tager turen. Herligt land :-)

   Slet
  3. Ungarn er eller var et dejligt og billigt land at holde ferie i. Det er dog ca. 20 år siden vi var DER sidst.

   Slet
 9. Lyder da til at have været en god tur.
  Tak for din historie.
  Ha` en god skærtorsdag aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en god tur :-) Velbekomme og tak i lige måde.

   Slet
 10. Tænk, jeg troede, at biltog var rasende dyre ... den ene gang (for en del år siden), hvor jeg undersøgte det, kunne det overhovedet ikke betale sig. Det er åbenbart ændret siden da.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede heller ikke at vi kunne betale, men blev positivt overrasket.

   Slet
 11. Vi har taget en længere tur ned gennem det tyske med poloen på togvognen. Det var absolut positivt. Vi skulle til Sydfrankrig med børnene. Desværre kunne vi ikke køre ind i Frankrig med toget, for de kunne ikke tage biler med tagbokse. Det er en dejlig måde at rejse på, og vi gør det gerne igen.
  Rigtig god påske til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har godt hørt at der ikke er plads til tagbokse alle steder.
   Det er bestemt en dejlig afslappet måde at rejse på, og vi gør det også gerne igen.
   Tak, og det samme til jer.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)