søndag den 29. maj 2016

På tur med mor i en cykelrickshaw

Nogen vi nok mene at vi er en skør, og ikke helt normal familie. Måske har de ret, men vi er friluftsmennesker, og er rigtige glade for at røre os, både til fods, på cykel og i leg.  Mor har stort set altid holdt sin fødselsdag ude i naturen, og hun har altid selv stået for mad, drikkevarer og kaffe til os alle. Det har hun de senere år ikke magtet, så det har jeg eller søster stået for, men mor har dog selv gjort hvad hun kunne. Nu kan hun overhovedet intet mere.P1110298
Da vi søskende atter holdt vores kom-sammen i påsken, foreslog søster 2, at mors fødselsdag skulle fejres ved at hele familien tog på en cykeltur. Jo, ja, men hvordan, mor kan jo ikke selv cykle mere. Dvs. hendes ben fejler ikke noget, men hun kan ikke holde på noget. Søster er aldrig rådvild. Vi låner da bare en rickshaw, og så må vi skiftes til at køre den, hvis det er. Mark siger, hvis du kan skaffe cyklen, så skal jeg nok køre den. Det var bare ikke helt så let at finde sådan en cykelrickschaw, som søster have forestillet sig, men det lykkedes.
P1110300 P1110301

Aftalen blev at hver lille familie tog den mad og drikke med, som der nu var behov for på en hel dag. Kunne eller ville man ikke cykle, var der mulighed for køre i bil til spisestedet. For de der ville cykle, var starttidspunktet kl. 11 fra søster og svogers adresse. Det betød 11,5 km ekstra for Allan og mig, men efter henholdsvis 1½ og 2 km var vi blevet 6 mere, der fulgtes i samlet trop. I alt 19 personer havde valgt at cykle, eller sidde i cykelanhænger, mens de sidste 7 deltagere stødte til i bil. De 3 af dem er nemlig for små til at cykle 9 km selv. De to af den kan ikke engang gå endnu og den ene er meget nyfødt. Den yngste på egen cykel er 9 år og klarede fint turen ud. Nogle familiemedlemmer måtte vi desværre undvære, da de ikke havde mulighed for at deltage i noget af det denne dag. 
Mark klarede også fint den hårde tur med mor tronende der i ‘kongestolen.’ (Den unge mand havde spillet fodbold 5 timer dagen forinden, og var kommet til skade med sit knæ, så på hjemturen tog hans kæreste over den sidste halvdel af ruten.)P1110304Her er mor og søn fotograferet foran mors fødehjem, Pogemosevej i Radsted. Hvor hun dog kun boede 3-4 måneder.
P1110311 P1110313

Da vi nåede til Carlshøjen skulle alle bestige den og se stenen på toppen. To var rigtig, rigtig seje og kom hele vejen op på cyklen, mens andre gjorde et forsøg, men måtte opgive og trække op, for at tage den noget lettere nedtur. De fleste af os lod dog cyklen stå nede og gik op, men alle uden undtagelse fra den 3-årige til den 79-årige kom til tops, helt ved egen hjælp.
page
Da vi nåede frem 12:15 var alle godt sultne, så der blev hurtigt pakket ud og spist. Der er ro i lejren, når 26 personer bliver affodret, men så snart maden var spist, var der atter røre i geleddene. page1
Der blev løbet, leget, gået tur og spillet bold. Vandhunde har vi også nogle stykker af. Dog kan selv vandhunde synes det er for koldt at bade. For selvom det har været en udmærket dag, vejrmæssigt, så var der en del vind, og solen var heller ikke konstant fremme.
Nogen havde medbragt brænde til bålet, så der kunne ristes skumfiduser. Bålets varme nød nogle af vandhundene godt af. Søster 2 havde lavet en stor bradepande fyldt med jordbær-rabarberkage med flødeskum. Jeg medbragte en rabarbersmuldrekage med cremefraiche og søster 1 havde medbragt en bradepandekage. Da kaffen var drukket og ingen kunne spise mere, brød vi op. 2 ekstra børn kom i bilerne og blev transporteret hjem af deres far, og 4 andre tog den nærmeste cykelvej hjem, mens Allan og jeg valgte at følge med tilbage til søster og svoger. Derfra var de fleste så godt som hjemme, mens 4 af os havde godt 11 km tilbage før vi kunne sige det samme. Henholdsvis 42 og 44 km blev dagens cykeltur for de 4 cykelglade tosser. Alle, inklusive ‘fødselsdagsbarnet’ har haft en fantastisk hyggelig dag, så Olde kan godt holde fødselsdag på samme måde næste år. 
Hjemme havde jeg en aftale. En rigtig, rigtig spændende aftale, men den historie må I få en anden dag.

15 kommentarer:

 1. En fantastisk gave til jeres mor. Hun har jo ikke en lang ønskeseddel, hvor der kan findes gaveideer.
  Tænker på yngste og hendes familie på 4, de har ikke bil, men klarer det med en Nihola cykel, hvor der er plads til babykørestol og bænk med 5 punktssele, så de ville fint kunne cykle sådan en tur.
  Ønsker dig og dine hverdagen velkommen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mor elsker udflugter og oplevelser. Det behøver ikke koste noget, bare samvær, så er hun ovenud tilfreds. Så dette var en luksusgave for hende. Hun fik samlet næsten hele flokken.
   Jeg vidste ikke hvad en Nihola var, før jeg fik googlet, men ved så at jeg har set dem ofte. Det er alletiders løsning, når man skal transportere sin familie,og cyklen minder en hel del om rickshawen.
   Tak, i lige måde :-)

   Slet
 2. Imponerende langt cyklet. I er gode til at få arrangeret den slags dage, og en supergod løsning på din mors problem med hænderne. Hun må have følt sig som en dronning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den cykeltur var jo delt i to dele med lang pause. Det er noget andet, når vi stort set tager de km, eller endnu flere, i et stræk.
   Det gjorde hun :-) Hun havde bare så dårlig samvittighed over at alle selv skulle medbringe mad, men som jeg sagde til hende: Du ville ikke havde haft dårlig samvittighed, hvis jeg (eller søster) helt alene havde stået for maden til os alle. Det måtte hun indrømme. Ikke en eneste 'gæst' har tænkt over at der skulle være noget galt i den måde at holde fødselsdag på.

   Slet
 3. Tillykke med din mor.
  Hvor var det da en god ide at tage din mor med på den måde.
  Jeg har en bekendt, som er blevet pensionist, han har så en besøgsven-funktion, eller hvad man nu vil kalde det, hvor han cykler med plejehjemsbeboere i rickshaw.
  Dejlige billeder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.
   Det var alletiders ide, og så var vi samlet under hele turen. Vi vakte en del opsigt, når vi mødte folk i haven eller på vejen. Der blev smilet, kigget og vinket.
   Jeg ved godt man kan melde sig som cykelven, og mange andre slags venner. Dejligt at nogen gider. Vi har også nogen i omgangskredsen, der cykler med beboere, men de cykler kan man desværre ikke låne eller leje. De er udelukkende forbeholdt beboerne.

   Slet
 4. Seje, kreative mennesker med et livsbekræftende sammenhold. Hatten af for jer!
  Sikke en dag I og din mor fik ud af det. Den kan man leve højt på længe.
  Brrrr.... Havet omkring Danmark.. er ikke sommerligt nok endnu....

  SvarSlet
  Svar
  1. I det daglige passer vi alle os selv, men når det gælder, så har vi et mægtigt fint sammenhold.
   Hun nød det så meget, men hun ville have nydt det mindst lige så meget ved selv at cykle, hvis det havde været en mulighed. Dette var et rigtigt godt alternativ.
   Havet bliver næppe så sommerligt, at jeg skal andet end soppe. Det er mange år siden jeg har taget mig en dukkert andre steder end under bruseren.

   Slet
 5. Tillykke med din mor, og hvor er det en god ide at tage hende med på hele turen på den måde.. Det er godt tænkt. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja, det var et godt forslag søster kom med og de fleste familiemedlemmer bakkede op om.

   Slet
 6. Det er en god måde at forene mange ting på.
  Nej, der manglede ikke kage, eller noget andet. Der var rigeligt af alt, selvom alle spiste godt.

  SvarSlet
 7. Skøn idé - dejlige billeder, det må have været hyggeligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var enormt hyggeligt og en rigtig dejlig dag.

   Slet
 8. Sikken fest I har haft - med smarte løsninger og det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle, både store og små, har haft en dejlig dag. Kreativiteten længe leve :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)