søndag den 15. april 2012

En weekend med masser af frisk luft

Selvom der var rimfrost på græsplænen og frostgrader, da vi stod op lørdag morgen, viste vejret sig trods alt fra sin pæne side. Efter morgenmaden og lidt pc-tid, fortsatte vi med projekt drivhus. Der var meterlange gummilister der skulle sættes trykkes på. Nogle gange røg de på med et snuptag, andre gange skulle vi mase og mase. Vi blev færdige med at sætte glas i. I hvert fald det glas, der var helt og kunne bruges. Den dag for snart længe siden, da drivhuset ankom, ville Allan køre det ind på sækkevognen. Idet han skulle til at sætte den store trækasse med glasset fra sig, kurrede den af sækkevognen, og landede på værkstedsgulvet med et lille brag. Vi var spændt på hvor mange hele ruder der var, når vi skulle pakke det ud. Trækassen indeholdt fire mindre pakker glas, og hele den ene kasse var smadret. Det kunne være endt meget værre. Aftenen blev for en gangs skyld brugt foran fjernsynet, hvor vi så Titanic. Vi har set den før, men den kunne godt tåleDrivhus et gensyn.I formiddags, kørte vi på genbrugspladsen med trækassen og glasstumperne samt en masse haveaffald. Der var god plads og både til affaldet og til os selv. Da vi kørte derfra begyndte det at regne. Det var dog kun et par mindre byger.
Genbrugspladsen Klodskov
Jeg har længe talt om at vise Allan noget arbejdsrelateret, så vi tog på en lille udflugt til Klodskov, Stubberup og Bruntofte. I skovenene der, så vi et par dyr af den lidt mindre slags, som på billederne herunder. 
P1040435 P1040436
Vi kørte hjem og spiste frokost, hvorefter vi gik os en lang tur i skoven. Allan mente ikke vi kunne komme igennem den fedtede dal. Den var også lukket mente han. Fedtet var den, men ikke tilgroet. Jeg gik der i sidste uge, så jeg vidste, at den stadig var farbar. Så grønt er der dog endnu ikke blevet i skoven. Allan ville lige være sikker på, at jeg kom helskindet over, inden han tog samme tur.
P1040470 P1040475
P1040476 P1040484
Vi så en lystfisker gå ud og kaste snørren. Da vi kom ud af skoven mødte vi ham med en pæn lakseørred. Han fortalte, at han fik bid med det samme. Jeg spurgte om jeg måtte tage et billede af fisken. Efter en times vandring, gik vi hjem, og drak en tår kaffe. Vi havde slet ikke fået luft nok, så vi, tog afsted igen. Denne gang i bilen, for Allan ville have luftet fiskestangen. Jeg gik videre til dagens fjerde skov, med et helt bestemt formål. Jeg ville nemlig høste ramsløg. De står nu med små knopper, så det varer ikke længe før den hvide blomst springer ud, og så er man ikke et sekund i tvivl om, at det er ramsløg.  
Forår


Jeg fandt et firkløver på min vej. En Tot fjer, som var blæst sammen og lignede en bold der hang i et træ. Kastanietræet er ved at springe ud. Mælkebøtterne er klar til mælkebøttesirup, men det haster ikke. Den sæson er jo lang endnu. Jeg havde en aftale med Allan, at jeg ville møde ham ved fiskestedet.
Fiskeri Fangst på krogen
Jeg var knapt ankommet, da han kom i land, fordi han havde fået noget på krogen. Desværre ikke noget spiseligt. Det var bare en anden krog. Vi blev der lidt, men det var hundekoldt, at stå stille og Allan kunne også mærke kulden fra vandet. Vi brød op, men der er skønt at få fyldt lungerne med frisk luft. Dagens spadseretur blev på ca. 10 km.
Ramsløg Penclic Mouse
I skal da forresten lige have at vide, at jeg har vundet en Penclic Mouse i en konkurrence hos Blogkvinder 40+, den ankom med posten i lørdags. Jeg har ikke haft brugt tid på at få den taget i brug endnu, men jeg glæder mig til at afprøve den.

20 kommentarer:

 1. Nej, hvor er der gang i mange ting...som osse jeg synes er herlige. Er ked af at have forsømt din blog et stykke tid ...med kommentarer...men følger skam med . :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. En god blanding af lidt af hvert, sådan kan jeg allerbedst lide livet :-)
   Man kan jo ikke være alle steder, og slet ikke uden internet :-)

   Slet
 2. I får godt nok gjort en masse på sådan en weekend, hvor jeg synes du skrev der ikke skulle ske noget som helst.. :-) Både du og Ellen har været ude og hente ramsløg, jeg bliver helt misundelig.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da kun i går vi lavede noget, og jeg skal da heller ikke kede mig, vel :-)
   Du valgte jo Tivoli, golf og hygge med vennerne i stedet :-)

   Slet
 3. ÅÅ NEJ HVOR ÆRGERLIGT MED EN HEL KASSE SMADRET GLAS,,,
  TILLYKKE MED DIN GEVINST,MIN MAND KOM LIGE FORBI OG KIKKEDE MISUNDELIGT PÅ DEN FINE LAKSEØRRED, HAN SPURGTE OM DET VAR DIG DER FISKEDE,..........

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ærgerligt, men det kan erstattes, så Allan ved hvad han skal i morgen :-)
   Tak :-) Nej jeg fisker ikke. Det var en mand, som vi slet ikke kendte, men han sagde at nu blev de nød til at vente med mørbradbøfferne til i morgen. Hvortil jeg sagde, jeg gerne ville overtage lakseørreden, så han kunne få sin mørbradbøf. Det ville han dog ikke.

   Slet
 4. Hvor bliver dit drivhus flot, men sikke et mas!

  Underlig genbrugsplads! Jeg har endnu ikke oplevet, at der ikke var komplet overbefolket på vores genbrugsplads, hvis jeg kom i løbet af weekenden. En hverdags-eftermiddag er okay, men i en weekend i løbet af foråret, så er der kaos.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der bliver brugt lidt arbejdstimer, men Allan har hentet glas i dag, og nu er det HELT færdigt :-)
   Normalt er der også mange mennesker, men vi havde læsset traileren dagen i forvejen, og holdt på pladsen da de åbnede.

   Slet
 5. I har da været lidt rundt, skulle jeg mene :-)
  Uf, Allans fiskeri ser mig noget koldt ud, men synd, at han ikke lige fik sig en lakseørred - det ville jeg også hellere have end mørbrad, hvis jeg kunne vælge.
  Min ramsløgpesto blev bedre end sidste år ... gad vide om det har så meget at sige, at bladene blev plukket lidt tidligere denne gang?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har vi :-)
   Det var koldt og der var også skygge, der hvor han stod.
   Det har bestemt noget at sige, at det er nye skud. Bladene er allerbedst i april, og maj.
   Om min pesto er bedre, er nok en smagssag, for jeg har brugt en helt anden opskrift denne gang, hvor jeg har kommet ost i, og undladt mandler, så Mads også kan smage :-)

   Slet
 6. En skøn weekend med masser af frisk luft det er lige til at klare...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig lige til at holde ud :-D

   Slet
 7. Og er det ikke bare skønt, at det giver energi på pluskontoen at holde sådan en weekend, hvor man samtidig får udrettet noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. En blandet weekend er noget af det bedste der findes.

   Slet
 8. Hej! Det är både nyttigt och trevligt att vara ute i friska luften. Här känns det som våren är borta för det är kallt och mörka moln på himlen. Ha en fin dag !

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig dejligt. Det er også koldt her. Foråret lader vente på sig.

   Slet
 9. Hvor fint det er blevet jeres drivhus, synd var det dog med de smadrede ruder.Dejlige billeder fra en aktiv weekend:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det blev lige lidt dyrere med de ruder :-) Nu skal der bare plantes og sås :-)
   Det var en skøn weekend.

   Slet
 10. Jeg sidder jo og bliver helt misundelig. Vi solgte resterne af vores gamle drivhus for et par år siden, efter at det var blevet grundigt hærget af en vinterstorm. En nabo ville gerne have det glas, der stadig var helt, så det var jo dejlig nemt, Men jeg kan nu godt savne det ind i mellem, selv om det til sidst mest fungerede som redskabsrum og pulterkammer :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Al ting har jo sin tid, som man siger. Dejligt når nogen andre kan få glæde af det bagefter. Det kan jeg godt lide.
   Redskabsskur er jo nærliggende hele vinteren, og lur mig om ikke "nogen" får stoppet noget ind i vores også, selvom jeg ikke bryder mig om det syn her på matriklen :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)