lørdag den 14. maj 2016

Besparelser, sommerstemning og vingede væsener

P1110084Når man læser at kommunen skal spare, tænker man jeg mit, men hvis besparelsen er flere blomster langs alle veje i Guldborgsund kommune, må de gerne tage sparekniven frem igen. Den lokale avis, LF-Folketidende, skrev forleden, at kommunen sparer ½ million kroner over 3 år, ved at erstatte græs med forskellige løgblomster. Dette smukke syn møder jeg på begge sider af vejen, på flere lange strækninger på vej til arbejdet i Stubbekøbing. Disse skønne tiltag findes omkring alle ‘de større’ byer her omkring. Nu er blomsterne ved at være færdige, men fra bilruden ser det stadig smukt ud.
P1110068 P1110077

På cykelturen til det andet job, er det helt andre blomster jeg møder. Der nyder jeg duften af nyslået græs, skov, hav,  raps, ramsløg og den skønne landluft. Lige nu er det de mange gule marker, der fylder næseborene med den karakteristiske stærke duft. Ligesom ramsløgene gør det, når jeg cykler gennem skoven. Skovbunden er et stor grønt og hvidt tæppe af ramsløg. Blomsterne er så fine. 
P1110082 P1110081

Der er også en plantet et stribe smukke træer på parkeringspladsen i Stubbekøbing by. Træerne er stynet og der udspringer en skøn duft fra blomsterne. De minder meget om japanske kirsebærtræer, men det er i så fald en anden sort end dem jeg ellers ser og det vi selv har haft. Mon nogen af jer læsere, der ved hvad det er? (Det er lettere at spørge, end selv at google)   P1110100


I jordbærplanterne fandt jeg dette vingede væsen. Hvad mon det er for en fyr? Da det er det eneste dyr, vi har fundet i drivhuset, har vi nu (foreløbig) beskyldt ‘ham her’ for at æde af de grønne blade på jordbærplanterne.  
P1110102 P1110094

Heldigvis spiser den, eller hvad det nu er, der æder bladene, ikke hverken grønne eller røde jordbær, så den har fået lov til at blive hvor den var. Årets første jordbær er altid noget ganske særligt og der er mange flere på vej.

12 kommentarer:

 1. Det er helt forrygende at se alt springe ud, mærke duftene, nyde farverne.. Maj er bare fantastisk.
  Hvis blomster er besparende, kan de da bare gå i gang! Det er da indbydende med sådanne rabatter.
  Spøjs fyr i jordbærbedet. Røde bær allerede... MMMMHHHH! De første er de bedste!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det. Det hele eksploderer med lynets hast. Selvom det igen er blevet koldt, så kan jeg se hvor meget der er sket her på hjemegnen, efter at have været væk siden fredag morgen.
   De penge de sparer på det område, kan de så pasende udfylde andre huller med, men sådan fungerer den offentlige økonomi vist ikke.
   Ja, den så (ser) spøjs ud. Det er bare lækkert med nye jordbær.

   Slet
 2. Det lyder teknisk, at det skulle kunne betale sig at erstatte græs med blomster, men hvis det er rigtigt, er det da bare om at komme i gang - det pynter gevaldigt!
  Jeg ved ikke, hvad jeres monster er for et bæst, men den er godt camoufleret som vissent løv. Og så lige tillykke med de første jordbær!

  SvarSlet
  Svar
  1. Historien melder ikke noget om, hvordan de er kommet frem til regnestykket, men pynter det gør det.
   Nej, men det ved Jørgen, kan jeg se. Tak.

   Slet
 3. Maj er min yndlingsmåned: alting blomstrer eller står på spring. Det er så smukt. Umiddelbart forstår jeg slet ikke regnestykket, der medfører en besparelse på en ½ mio., men hvis det er det, der skal til, så bare kom an.

  Jeg elsker min egen by, men jeg kan nu godt misunde dig dine smukke cykelruter; dem kan Valby Langgade ikke hamle op med.

  Det mærkelige dyr, du viser, ser nærmest ud som om, det er gået i stykker flere steder, som om der er huller i vingerne, men det er der jo nok ikke

  SvarSlet
  Svar
  1. I år passer det fantastisk med "Til pinse, når skoven bli´r rigtig grøn... Jeg synes nu også efteråret er smukt, med alle de nuancer vi ser der. Lige nu glæder jeg mig bare over den skønhed vi er beriget med lige nu. Det være sig løgplanter eller ukrudtet i grøftekanterne. De vilde blomster har altid været et smukt syn, og det må alt andet være det billigste.

   Man skal bare glæde sig over det man har. I stykker, så det ikke ud til at være, men det har et aparte udseende. Du kan se Jørgens kommentar og google flere billeder.

   Slet
 4. Hvis den besparelse holder vand, er der en der har tænkt geniale tanker, som burde udbredes til hele landet.
  Maj er også min yndlingsmåned :-)
  Jeres 'fyr' tror jeg ikke er synderen - de fleste sværmere tager mig bekendt ikke føde til sig som voksne, men det kan have været som larve, den har taget for sig af retterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Om det er besparelser, der gør sig gældende, skal jeg ikke kunne sige, men man ser det flere og flere steder rundt i landet. Nogle steder ved jeg dog, at det er borgerne der planter for egen regning.
   Jeg har nok svært ved at vælge en yndlingsmåned, for det er andet end farverne der betyder noget for det samlede billeder, men det er en skøn tid lige nu, bortset fra møgvejret ;-)
   Det har du nok ret i, det så bare ud som om den sad og 'hakkede' i bladet, men sådan kan det jo også se ud, hvis men nærstuderer en almindelig flue :-)

   Slet
 5. Jeg så de mange løgplanter langs vejene for nylig - det var næsten for mange, og de tiltrak opmærksomheden lidt for meget, så helt smart synes jeg nu ikke det er.
  Uglen, sommerfuglen, er en agatugle, Phlogophora meticulosa.
  Herligt med jordbær, der dog ikke modner meget denne pinsedag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt se pointen, men jeg kan nok ikke se det er så meget anderledes end at skue ud over et smukt landskab. Som chauffør er der jo grænser for, hvad man kan og må lade sig distrahere af.
   Tak for oplysningen. Jeg har nu googlet, læst og set flere billeder.
   Næh, det er lidt sløjt med sol og varme, selvom drivhuset har en lidt anden temperatur.

   Slet
 6. Årstidernes farver, spæde sarte farver der udvikler sig til spændstige og dybere farver der slutter ringen med det gyldne skær, gør øjet og sjælen godt.
  Tak for en lille tur fra 1 job til et andet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du fuldstændig ret i og alting tager sig noget smukkere ud når solen skinner, bare en lille smule. Lige her var det fuld sol og sommer.
   Velbekomme :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)