onsdag den 11. maj 2016

Blomsterfestival

Madeira lørdag den 16. april, og atter vågner vi til regnvejr.
P1100600Allerede hjemmefra var vi klar over at den storslåede blomsterfestival, lige akkurat sluttede dagen før vi ankom, så stor var vores overraskelse, da det viste sig, at det ikke var hele sandheden.
P1100545 P1100946

De første dage så vi imponerende blomsterudsmykninger, meter efter meter på gaden. Blomsterne havde godt nok set bedre tider, men man kunne tydeligt se hvilket arbejde det er at kreere disse udsmykninger.
P1100849

Efter et par dage så vi, at de havde fjernet alle de gamle udsmykninger og lavet helt nye. Der var blomster på gaden meget længere end øjnene rakte. Alle billeder kan med fordel klikkes større.
Kan I mon forestille jer, hvor mange blomsterhoveder der er brugt til et enkelt motiv. Alt det grønne bunddække er også i småtingsafdelingen.
P1100582

Vi havde godt set flere store telte, men tænkte blot, at de ikke var pillet ned efter det store slag i weekenden, hvor blomsterpyntede vogne fyldt med piger i blomsterkjoler kører gennem byen. Jeg har set imponerende billeder, der hang på hotellet og flere steder rundt i byen. Du kan selv finde noget på nettet, hvis du også vil se det. Jeg har ikke talt stolene, men der er fyldt op på begge sider af gaden i lange, lange rækker. Du milde der er helt sikkert sort af mennesker, når festivallen er på sit højeste. Vil man være helt sikker på at se det show, er man nødt til at bestille en siddeplads.
P1100886 P1100892

I hvert telt med blomster stod en vagt og holdt øje med turister og blomster. Det er desværre også nødvendigt, for på gaden blev der snuppet mange blomster hver dag. Man så folk gå rundt med hele buketter. Herunder er får i et lille udsnit af orkideerne.   page
Der havde også været utallige konkurrencer, kunne vi se i et andet telt. Et helt telt var fyldt med vindernes afleveringer.
P1100913 P1100918

Der var så mange blomster i alverdens farver og faconer. Selv Allan gik og kiggede blomster rigtigt længe.
P1100895 P1100899

Den opmærksomme læser har måske bemærket at solen er kommet frem. Denne lørdag eftermiddag fik vi endelig nogle timer med uafbrudt tørvejr og sol i lange baner. Vi måtte begge af med overtøjet, og vise de bare arme. Det var helt fantastisk.

16 kommentarer:

 1. Det er - for at sige det uden omsvøb - imponerende. Tak for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes vi også, og dette er kun en lille bid af resterne, som vi gik del i. Der var SÅ meget og SÅ mange blomster alle vegne.

   Slet
 2. Det må være fantastisk at opleve - men, som du siger, sikkert også noget af et menneskehav at gå rundt i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må simpelthen være et helt fantastisk syn, men også umuligt at se noget som helst, hvis ikke man har bestilt en stoleplads. Al ledig fortovsplads var fyldt op med stolerækker, og stod man bag dem, kunne man intet se for stole, selvom de var tomme for mennesker.

   Slet
 3. Imponerende, man taber både næse og mund. Sikken tid det må tage at lave!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig. Jeg ville gerne have set, hvor mange mennesker der lå på knæ for at arrangere metervis af blomsterdekorationer, men det gik vi altså (også) glip af.

   Slet
 4. Det var da godt, I også fik lidt solskin :-) De der lyserøde damer ville ikke have haft det sjovt i regnvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var dejligt :-) De lyserøde damer opholdt sig i de overdækkede teltboder i regnvejret.

   Slet
 5. Hvor er det smukt! Især de lyserøde damer er charmerende og fantastisk flotte. Det må da være en glæde både for turister og for de fastboende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare et smukt syn, og de gør rigtigt meget ud af det. De har en helt speciel skattepolitik. Nogle penge råder øen helt selv over uden indblanding fra Portugal, andre er øremærket af samme og på lige fod med fastlandet. Madeira bruger mange af de ikke øremærkede penge på turisme og det har de stor succes med.

   Slet
 6. Sikke et sansebombardement! Smukke blomster, flotte kjoler.
  Og så efter alt det grå grå vejr. Men en spændende tur... Jeg har bare ikke fået kommenteret, kun læst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er masser for øjnene at beskue :-)
   Vejret var meget gråt, men vi fik alligevel sat en masse kulør på ferien. Det er ikke altid til at nå det hele, jeg hænger også lidt i bremsen hvad kommentarer og bloggeri angår.

   Slet
 7. Ja de må bruge en del penge på det - selv om de gør det selv, så koster blomsterne penge og arbejde - men hvor er det smukt! Og brolægningen under er også fint vedligeholdt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Absolut, jeg er helt enig og deres brolægning er lige så enestående. Der er et pillearbejde at lægge der, og man ser ingen huller og ujævnheder, som man gør herhjemme, men der er glat at gå på, når det er vådt og islr, når der er fald og stigninger i terrænet.

   Slet
 8. Trods vejr og vind har du fået dejlige billeder fra blomster festivalen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg :-) Det var også den bedste vejrdag :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)