onsdag den 9. juli 2014

Lidt om forandringer, ny pc, mærkelige insekter og planter

Min nye pc, som samfundet nærmest forlanger jeg skal have, ankom op til sidste weekend, så stort set hele søndagen blev brugt på at flytte alt indholdet, installere diverse programmer og få en stor del op at køre. 
Jeg er ikke helt færdig. Der skal finpudses og sorteres hist og her. Jeg mangler bl.a. at få opsat min mail. Det driller mig, men heldigvis kan jeg logge på i skyen og læse det hele der.
Live Writer ser også anderledes ud. Gad vide hvordan det ser ud på bloggen, når det bliver udgivet? Her ser det i hvert fald helt forkert ud. Både småt, trist og rodet, og det kan jeg heller ikke finde ud af at rette til… eller…. bingo…. nu er det ved at ligne sig selv, nok bare i en nyere udgave.
P1010642
Både Fruen og Ellen  viser mærkelige insekter. I maj måned, da jeg var i Gram, så jeg dette insekt med lange følehorn og et par gevaldige lange halespyd. Jeg har også spurgt google, men opgav i første omgang. Nu hvor jeg lægger billeder over på den nye pc, stødte jeg på det igen, og forsøgte endnu en gang. Jeg er nået frem til at det må være en flue af en slags. Måske en majflue eller en sø-majflue?      
Blomst

Jeg har også for 2-3 uger siden spurgt Google, hvad det var for en hvidblomstrende mark, der havde bælge i lighed med raps. Jeg, som er gammel ‘frømand’, havde aldrig hørt eller set andre hvide marker end hvidkløver. Desværre kunne Google ikke hjælpe. Jeg satte min lid til landmanden, som måtte have set den mark på sin tur rundt i lokalområdet. Da han endelig kom på kontoret, spurgte jeg ham, hvad det var for en afgrøde, der lå på ………..vejen. Det er olieræddiker. Den skulle jeg have en gang mere…Planten kan bruges i stedet for sennep, og så var jeg helt med, altså nede på det plan, jeg nu behøver at interessere mig for den slags. Olieræddiker er noget der er kommet frem inden for de sidste 10 år. Her på Lolland og Falster har vi 60 ha ud af 100 ha på landsplan. Når nu man ved hvad man skal google, er der masser af informationer at finde.
P1020183
Peber- og tomathøsten i drivhuset, synes jeg går lidt trægt, i forhold til de sidste par år. Måske fordi jeg har valgt flere nye sorter. Det hele ter sig underligt, men smagen fejler ikke noget. Mums, det er det rene slik, og  jeg skal nok få, de tomater jeg kan spise, trods alt. Agurkeplanten giver mere end sidste år. Tirsdag var der risiko for skybrud over Lolland.  Det ramte ikke os, og det er vist også godt det samme, for det er kun vandbeholderne, der får glæde af det. I nat har det tordnet, og vi fik 3 mm vand, så nu har det endelig dryppet en smule på os. 

16 kommentarer:

 1. Jeg havde ikke engang hørt om, at insekter kan have halespyd, men det er da en interessant et-eller-andet, du har fanget der.
  Olieræddiker er også nyt for mig -og mht. drivhuset: Tror du ikke, at jorden efterhånden er ved at være lidt udpint? Det er min lille grønsagsplet nemlig i Sverige, så jeg har tænkt mig at blande en ordentlig omgang hestegødning i, når jeg har høstet den smule, det giver i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Halespyd er det ord jeg kunne finde, der kom det nærmest. Brod passer heller ikke. Måske er det slet og ret hale? Jeg aner det ikke.
   Jorden kan sagtens være blevet udpint, selvom jeg gøder med jævne mellemrum ved vanding. Alle der kommer her siger at jeg det står flottere og mere frodigt end det de har og ser, så det er nok bare mig den er gal med.

   Slet
 2. Det er da nogle ret voldsomme kræ I har rundt om i landet... jeg betakker mig.. Synes den Ligusterlarve Erik kom ind med engang var nok!
  Hvor er dine planter langt fremme... Der er nok varmere i syden ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved ligusterlarver står jeg også af. Jeg hader alle larver og orm, lige bortset fra regnorme.
   Det er der også mange andre der siger. Måske skulle jeg gå tilbage på bloggen og se hvornår jeg høstede de første ting de andre år. Her ER varmt ;-)

   Slet
 3. Uha jeg kender godt til det med en ny pc :-), den jeg sidder med på jobber er med windows 8, jeg er den eneste i hele virksomheden der har det - og der er ikke nogen der kan fortælle mig noget som helst om det, det er meget anderledes end windows 7:-).
  En mærkelig insekt du har fundet, utrolig den lange halepind ikke er i vejen :-) det ser godt ud med din høst fra drivhuset :-) Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. På mit ene job er der også w8, men jeg kører jo mest diverse regnskabsprogrammer, og fremfor alt, er det jo ikke mig selv der har opsat pc´en eller installeret noget som helst, men nu har jeg også fået min mail til at virke :-) Der stor forskel på w7 og w8
   Ja, gad vide hvad det insekt bruger de halepind til... Følehorn i begge ender måske? :-)

   Slet
 4. Godt nok et sært insekt, du der er stødt på. Hvad skal den dog med det der monsterlange halespyd?? Olieræddiker har jeg heller ikke hørt om før, men hvis I har 3/5 dele stående nede hos jer, er det jo heller ikke sikkert, der overhovedet findes den slags marker i det midtjyske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville jeg også gerne vide Der er faktisk to spyd ved siden af hinanden. Jeg ved ikke om de kan spredes under flyvningen, så det er der de gør gavn. Følehorn eller balancepinde? Stikke kan den vel ikke? Altså jeg ved ikke en pind om den pind :-)
   Jeg ved ikke hvor de sidste 40 ha står, men i forhold til områdets størrelse, så er vi godt dækket ind her på øerne i forhold til jer andre.

   Slet
 5. Sikke en flot grønsagsanretning! Skønne farver til de skønne smage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er forskellige farver til øjnene og forskellig smag til ganen :-)

   Slet
 6. Det insekt kender jeg - heldigvis - ikke, for den ser farlig ud, men er måske helt uskadelig.Tillykke med din nye pc, ja det er et kæmpearbejde, når det hele skal flyttes, jeg håber at det var meget længe inden jeg skal i gang med det. Olieræddiker, de er nye for mig, men fine. Det minder mig om, at man næsten aldrig ser en rapsmark hernede.
  Det er sjovt, vi har tidligere været omkring at der er mange ligheder i dit og mit liv angående huskøb, hvornår vi blev gift m.m. Og nu ser jeg i dit sidste indlæg, at jeres første bil var en Mascot, det var vores også. Efter lange spekulationer og tællen på knapper, vovede vi os ud i det vilde indkøb af en ny Morris Mascot i 1976, den var army grøn og da vi begge var i hæren, passede bilen godt til tøjet. Fortsat rigtig god weekend, Pia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror den er uskadelig. Det er et enormt arbejde, og de gode gamle kendte programmer findes ikke mere,eller kan ikke arbejde sammen med den nyeste version af w som jeg nu har. Det hele virker anderledes end på den bærbare vi har - også med w8.
   Ja, det har vi :-) Noget af forklaringen kan måske skyldes, at vi er nogenlunde jævnaldrende. Vores første fælles nye bil, også med store overvejelser og vurderinger i alle retninger, var en rød Mazsa 323,som vist blev købt i 1977, siger Allan. Jeg husker overhovedet ikke årstal på nogen som helst af vores mange biler gennem årene. Jeg ved ikke engang hvad mærke jeg kører i i dag.
   Vi skifter alt for tit bil, til at jeg kan følge med. Efter 2 Mascotter og 2 Mazdaer husker jeg ikke mere nogen rækkefølge, og har lykkeligt glemt de fleste mærker og antal.
   Tak og en god uge til dig.

   Slet
 7. Det er da et giftigt insekt du der har.. pyha.... desværre kender jeg ikke arten.
  Kender godt det bøvl når man skal opstarte ny pc op.. det er frustrerende, men din blog her ser rigtig fin ud.. håber du er blevet dus med den nye pc nu..
  Hvor der det flodt ud jeres udbytte fra drivhuset... dejligt med have...
  selv bor jeg på 4 sal inde i byen.. og drømmer om en have....

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror nu ikke det er giftigt, men det ser 'farligt' ud ;-)
   Det er ikke det hele der er kommet på plads endnu, og mit nyeste blogindlæg forsvandt pludseligt, helt af sig selv. Jeg kunne se det lå i Live Writer, men kunne ikke hente det. Heldigvis kunne jeg skrive hele teksten af fra min Feedly og se hvilke billeder jeg havde brugt., så aftenen er gået med at skrive hele indlægget om. Jeg giver Blogger hele skylden, for jeg var ikke inde at pille nogen steder. Der lå kun 2 kommentarer, men hele indlægget manglede.
   Jeg er glad for min have og mit drivhus. Kan godt forstå du drømmer :-)

   Slet
 8. Egentlig er det underligt at man ikke kan bruge gamle pc'er til netbank, men sådan er det åbenbart. Flot insekt du har set. Har heller ikke hørt om de særlige olierede radisser, men man lærer jo ikke så lidt nyt ved at læse med her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man har lidt mere begreb om pc-teknik, end jeg har, så kan man installere Ubunto, som ikke forlanger java og man kan derved stadig bruge sin gamle pc.
   Insektet er i hvert fald specielt, synes jeg.
   Vi bliver alle klogere - hele tide - heldigvis.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)