mandag den 6. august 2012

Vi rydder op

Hist og pist, bliver der stillet ting og sager til side, som vi vil tage os af en anden dag. Pludselig har det hobet sig op alle vegne, både ude og inde. Der er ting på to-do-listen, som bare flytter med, fra den ene liste til den anden, eller fra år til år. Et helt A4 ark var fyldt med opgaver. Nu er der kun to ting tilbage, og begge ting skal laves i år.IMG_7329 Det ene er et større projekt, nemlig maling af træværket på det meste af huset. Malingen blev indkøbt allerede sidste år, men der kom jo ikke en eneste tørvejrsdag vi kunne male i. Heldigvis har al malingen overlevet vinteren, fordi Allan har pakket det godt ind og frostsikret det.
IMG_7331


Nu er vi gået i gang. Allan sliber og jeg maler, der hvor der skal bruges en sikker hånd. Allan har problemer med at holde på en pensel og andre små stykker værktøj, så han maler i stedet de store flader, som skuret og den slags. men nu driller vejret os.   
Så kan vi da få ryddet lidt af de andre små irriterende opgaver væk i mellemtiden. Mange af tingene kunne ordnes på få øjeblikke. IMG_7345Værkstedet er fyldt med sager, vi ikke har brug for. Noget er foræret væk, til nogen, der lige står og mangler det. I går fik Allan lavet en annonce, med ting vi har til salg. Bl.a. campinghjul, som vi lige har skiftet, fordi de er ulovlige at køre med i Tyskland, og man ved jo aldrig, hvad vi kan finde på. Allan delte annoncen på FB, og straks skrev en gammel arbejdskollega. Hjulene blev afhentet med det samme, og Allan satte dem på for ham. Han skulle på ferie i dag.
Jeg fik endelig taget mig sammen til at få skrevet den lille historie, bag på mine små billeder. Jeg fik tømt hele fryseren og afrimet den, skrevet ned hvad vi har liggende, og har nu, så længe det varer, styr på alt indhold med dato. Jeg ved lige nøjagtigt hvad vi skal spise først. Det er jo det samme som en halv madplan, og det er ikke så ringe.
IMG_7351 IMG_7353
Inden jeg tømte fryseren, vidste jeg, at der ikke var noget kage at hente, og at depotet på brød og boller var ved at ebbe ud. Jeg var også klar over, at jeg havde frosne æggehvider, som længe har råbt på at blive brugt, men det har været for varmt til den slags arbejde. I øvrigt ville jeg helst have styr på fryserens indhold, og få alle bærrene 32 poser ialt, ned i bunden, inden jeg fyldte mere nyt i. I køleskabet lå der to pakker gær. De skulle heller ikke gå til spilde. Der lå også noget af en pakke palmin i køleskabet, som har irriteret mig i lang tid.
IMG_7357Dagen i dag har været regnfuld, og slet ikke til udendørs malerarbejde, så jeg gik i gang med at bage. Selvfølgelig havde jeg kun en lille klat margarine, og ikke ret meget almindeligt hvedemel. Heldigvis havde jeg masser af olie og andre melsorter, så også der blev der ryddet op i lageret. Det blev til en squashkage, to slags boller, en kiksekage. Dvs. kiks havde jeg heller ikke, så det blev i stedet Ladyfingers jeg brugte, men det glider sikkert ned alligevel. Æggehviderne blev selvfølgelig brugt til en dejlig luftig æggehvidekage med chokolade og nødder. Nu er der igen et lille lager i fryseren, og i morgen, kan det bare se at få regnet færdigt, for jeg kan alligevel ikke male, fordi jeg skal på arbejde. 

16 kommentarer:

 1. Tillykke med alt det I har nået! Det er sådan en dejlig følelse, nå man kan strege over på TO-DO-listen.

  Frysere har det med at gemme på ting og sager og ½ madplan er da ikke så ringe endda.

  Håber I får bedre vejr til jeres malerarbejde, men indtil da, god aften :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtig dejlig følelse :-) Ja, der forputter sig af og til noget, men to gange om året bliver den endevendt.
   Tak, det håber jeg også. God aften til dig også.

   Slet
 2. Uha når jeg læser om din fryser bliver jeg bare så glad for at vi kom af med vores store kummefryser for et par år siden, nu er der bare en mindre skabsfryser, den kan ikke indeholde ret meget, men vi ved hvad vi har i den.. næsten.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er altså glad for jeg stadig har min kummefryser, den kan jeg slet ikke undvære :-) Af og til savner jeg endda den gamle, som var lidt større

   Slet
 3. Jeg har nu siddet og læst en masse af dine gamle blogindlæg, herunder om turen til Samsø, hvor jeg også har været på cykelferie, det er en skøn ø; der er ikke noget at sige til, at I nød det.

  Skønt med oprydning i fryseren og endnu dejligere, at det næsten resulterede i en madplan; så behøver du ikke spekulere på en sådan de næste par uger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå, du har også været på Samsø. Ja, det er en dejlig ø :-)
   Oprydning er altid dejligt, og nydelsen ekstra stor bagefter. To uger holder madplanen nok næppe, selvom der er mad til et par måneder eller fire, så er der ikke så meget "gammelt" mad :-) og der må gerne blive fyldt op med nogle varianter vi er løbet tør for :-)

   Slet
 4. Hold da op , du var ved at tá pusten fra mig da jeg læste dit indlæg ,sikke en masse i når ,og godt at få ryddet op i fryser og køleskab,.
  Rigtig god arbejdslyst i morgen,

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm... Det går ellers ikke særlig stærkt :-) Det er rigtigt dejligt og giver mig ro i sjælen. Tak skal du have og en god dag til dig.

   Slet
 5. Her skal friseren også have en omgang i denne uge. Et punkt på listen vil kunne krydses herefter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så skrumper din liste også ind :-)

   Slet
 6. Det er dejligt når man får ryddet op her og der, og lavet de ting der mangler...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver en dejlig tilfredsstillelse :-)

   Slet
 7. Det er morsomt at læse, hvad I dog gør. Morsomt fordi det aktiverer associationer til min uhensigtsmæssige, men livslange tilbøjelighed til at udsætte. Det er klart bedre at gøre - og så holde fri. Her har vi for vane at tømme fryser og køleskab før lange ferier. Det fungerer meget fint - og sparer på strømmen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi ved jo, at vi ikke skal udsætte til i morgen, hvad vi kan gøre i dag, men også her er det en prioriteringsag. Dagene er ikke lange nok til alt det vi gerne vil :-)
   Vi er aldrig væk i mere end en sammenhængende uge, så det er kun køleskabet vi tømmer, men indholdet tager vi med, og lever "gratis"

   Slet
 8. Åh ja, det er bare med at finde hullerne i skyerne, hvis man skal have malet. Vi har også malerprojekter, der meget gerne skal nås, inden sommeren pludselig er helt ovre igen. - Og så sidder jeg og bliver helt lækkersulten, når jeg læser om alt dit lækre bagværk - uhm :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ikke altid lige nemt. Når det er tørvejr, så er der andre aftaler der skal holdes. Vi må krydse fingre for at vi kan nå det. Lige nu vælter det i hvert fald ned her.
   Det meste af bagværket røg i fryseren, men der var dog prøvesmagning på bollerne. I dag er det kikskagen der står for skud. Hvis ikke du havde så langt, måtte du jo komme forbi og få et stykke :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)