fredag den 17. august 2012

Høsttid, madfest og glæde

Kronblade af morgenfruer Jeg var ved at komme bagefter, for nu synger morgenfruerne på sidste vers, og der var altså en mening med, at jeg igen ville have morgenfruer i haven. Jeg skulle have høstet og tørret kronblade for længe, længe siden. Dengang der var rigtigt mange at tage af. Nu blev det bare en lille portion, for der var ikke mange friske blomsterhoveder at tage af, men de der var måtte lade livet. Kronbladene blev hevet af, og lagt på en bagerist, og tørret i ovnen ved lav temperatur i 6-7 timer. Kronbladene kan bruges til te, eller i bagværk. 
Slangeagurker   Agurker, chili og morgenfruer  
Endelig kom der godt gang i mine slangeagurker, så meget, at vi ikke kan spise os ud af dem efterhånden. Der er høvlet en del agurker, som er lagt i fryseren, så vi også kan få agurkesalat til vinter. Mine chili giver rigtigt godt, så foruden chili-hotsaucen, som smager rigtig godt, men er for stærk til Allan, så har jeg syltet et par glas af begge de chilisorter jeg har. Jeg har ikke tidligere brugt handsker, som foreskrevet. Det har været nok at vaske hænderne og lade være at gnide øjne, men denne gang brændte mine hænder rigtigt meget, i mere end et døgn, efter jeg havde syltet de par glas. Jeg kan ikke arbejde med handsker på, men jeg bliver vist nød til at øve mig i den disciplin.
IMG_7798 IMG_7811
Den årlige beboerfest i vores lille grundejerforening, løber af stablen i aften. Og som det har været kutyme de senere år, medbringer alle en lille ret. Vi har så mange hokkaido i haven, så jeg valgte at medbringe hokkaidogratin og kogt kold skinke. Det hele forberedt i aftes, da jeg ikke kunne nå det efter arbejde i dag. Allan turde godt påtage sig opgaven at sætte gratinen i ovnen, hvis ikke jeg nåede hjem rettidig. Han skulle jo også være med til at køre borde og stole over og stille op, her i eftermiddag.
Dette indlæg var forberedet hertil i går aftes, mens jeg rendte frem og tilbage i køkkenet.  Jeg ville have ventet med at sende det ud i æteren til i morgen, når jeg vi måske havde fået taget lidt billeder af aftenens mad, som altid er spændende at gå op til, da ingen ved hvad det indeholder på forhånd, men jeg måte altså lige dele min store glæde med jer, mens jeg halser afsted mellem køkken og pc for at nå det hele.
I mandags var det 14 dage siden mit lille Lumix blev sendt til undersøgelse på garantien. De sagde der ville gå 14 dage, så da vi ikke havde hørt en lyd, ringede Allan i går for at følge op på sagen, men der var det stadig ikke kommet, og de kunne ikke sige noget om hvornår. P1050585Stor var min glæde, da jeg kom hjem i dag, og så det stå på bordet. Allan havde været inde og hente det, og han har ladet det op, så det er helt klar til brug i aften. Sørme om ikke også jeg fik min lille bærbare pc med hjem i dag, og den skulle virke, selvom den sidste meddelelse jeg fik, var at det ville koste 1700,- at få den repareret. En anden nørd blev bedt om at kigge på den, og der blev loddet et par lednnger, så skulle den være køreklar. Det må jeg tjekke op en anden dag.
Jeg er smuttet, kan I have en rigtig dejlig aften og weekend alle jer der læser med.

12 kommentarer:

 1. Sikke nogle lækre og indbydende billeder du har taget af al den dejlige og farverige mad!

  Det lyder spændende med te af kronbladene fra morgenfruerne. Smager det af noget? (og det gætter jeg så på at det gør, ellers ville du vel ikke lave det!).

  Det er godt dine chilier ikke er stærkere end styrke 6 (skrev du vist en dag), for ellers kunne du nok have brændt på hænderne i flere dage.

  Hvor er det dejligt, at både kamera og pc nu er retur. Det er ærgerligt at undvære begge dele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg drikker faktisk uhyre sjældent te, og når det sker under sygdom, så er det oftest kamillete. Jeg kun spist blomsterne i salatskålen, men der står at teen smager rigtigt godt.

   Jeg regnede med at være immun overfor disse chili, som for så meget andet, men alting har jo sin grænse :-)

   Mit kamera har jeg savnet MEGET. Det gik bedre med den lille pc, efter vi har fået iPad i huset :-)

   Slet
 2. Umh.... Ser lækkert og farverige ud det mad du har lavet,
  Pc og camera er kommet godt i hus, dejligt iblandt en der kunne fixe pc'en , de er jo efterhånden blevet så
  Billigt at det næsten ikke kan betale sig at få det lavet ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi skal have lidt farve på tilværelsen :-)
   Det er fuldstændigt rigtigt. Godt man kender nogen, som kender nogen, der igen kender nogen, der bare synes det er sjovt, at få det til at virke. Elles var den endt på lossepladsen :-)

   Slet
 3. Håber I havde en god fest, og skønt at du igen har dit lille Lumix..
  Sikke dog nogle skønne dage I havde på Ærø, jeg har nydt at se jeres billeder fra den dejlige ø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det var godt og hyggeligt, som altid.
   Det er skønt, men desværre, har jeg nu set, at pletterne stadig er der. Suk!
   Vi nød Ærøturen rigtigt meget :-)

   Slet
 4. Øv læste lige at det stadig ikke er i orden dit lille Lumix, det må da udløse et nyt kamera fra butikken..Håber I havde en dejlig fest..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt øv. Desværre er det ikke butikken, der har den endelige afgørelsen. Det skulle sendes ind endnu en gang. Jeg må bare vente og se hvad de siger.

   Slet
 5. Hvor er det dejlige billeder, du har valgt at vise os. Der er ingen der kan se, at du har løbet i fast rutefart mellem computer og køkkenbord på de billeder ☺.
  Du nævner morgenfruer, det fik mig til at tænke på, da vi flyttede ind i det hus, hvor min tidligere mand og jeg boede i 20 år, da havde den tidligere ejerinde omkranset køkkenhaven med morgenfruer. Du drømmer ikke om, hvor mange år vi slogedes med morgenfruer i køkkenhaven. Men de er nu så dejlige at se på, så det gjorde det hele lidt lettere at komme over.
  Tak for dejlige Ærøkig, det er mange år siden jeg sidst har været på Ærø og vi havde egentlig øen på ferieprogrammet for sidste år, men da vi kun havde et par dage at gøre godt med, inden vi skulle til fødselsdag hos ældste barnebarnet i det nordjyske, så blev det Svendborg i stedet for. Men det var nu heller ikke så ringe.
  En rigtig dejlig dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Somme tider kan man få travlt, når man vil lave flere ting på en gang :-)
   Jeg har faktisk også for mange år siden haft morgenfruer her, hvor jeg blev træt af dem og rev dem alle op. Jeg husker dog ikke jeg havde problemer ved at få dem udryddet, men det har jeg måske bare fortrængt, for jeg ved jo godt, at det ofte er anderledes. Jeg har været ude med saksen og klippet nogle frøhoveder af, og det har jeg i hvert fald aldrig gjort før.
   Nej, Svendborg er bestemt ikke så ringe, og Ærø når I nok en dag.
   Tak, og en rigtig dejlig aften til dig.

   Slet
 6. Endnu en fin illustration af at det ikke ser ud til at være nødvendigt at gå på arbejde for at få mad på bordet. Det er nok at arbejde. Dejlige billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er masser af arbejde, desværre giver det ikke penge til ferie og fornøjelser, der skal hjælp til udefra :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)