søndag den 26. august 2012

En støtteweekend

I der jævnligt læser med, har sikkert bemærket, at vi gerne støtter lokalt, så meget som muligt, uden at tilsidesætte andre pligter og fornøjelser. I lørdags holdt Krenkerup Gods høstfest. Det regnede lidt om morgenen, så malerarbejde var udelukket, men vi tager ikke skade af lidt vand, så vi iførte os regntøj og tog afsted om formiddagen, hvor der var god plads. 
IMG_7997 Grønnegården Krenkerup
I dagens anledning havde godsejeren åbnet herskabsstalden, så vi havde mulighed for at se de gamle flotte hestekøretøjer. Herskabsstalden er imponerende flot, set med vores øjne. Bemærk stukken og marmorsøjlerne med guldbelægning.
IMG_8030 IMG_8036
Vejret blev tørt og solrigt, og efter at vi havde dasket rundt og set og smagt lidt på diverse varer fra forskellige lokale gårdbutikker, fandt vi en solrig plads, hvor vi drak vores øl, som vi fik på indgangsbilletten. Den halve liter øl krævede følgeskab af lidt fast føde som sandwich eller pølser, som Meyers køkken stod for. Vi fik en hyggelig sludder med helt ukendte mennesker fra Nakskov, der sad ved samme bord. Allan og jeg sad på bænken så længe, at vi fik nye naboer, som kom helt fra Næstved, for bare at se bryggeriet, som de lige havde set en tv-udsendelse om. Dem fik vi også en rigtig hyggelig sludder med. Mens vi sad der, ringede Danske Ølentusiaster med klokken, og den unge godsejer fik overrakt et diplom.
IMG_8070 Høstdag på Krenkerup
Vi havde slet ikke travlt med at komme hjem og male, så vi gik en rundtur til. Her på øerne ville mange arrangementer slet ikke finde sted, hvis ikke der var så mange frivillige enkeltpersoner, og foreninger som bl.a. L.F.K. Tærskeværket var også startet op. Vi besluttede at køre hjem og fik et stempel på hånden, så vi kunne komme igen senere og deltage i de musikalske festligheder, uden at betale entré to gange. Der blev vi godt nok for magelige, for det væltede ned med vand om aftenen, så vi og cyklerne blev hjemme i tørvejr. 

Regn over Lolland Vi har ofte taget turen til Kbh. for at besøge Frilandsmuseet derinde, men vi har aldrig nogensinde besøgt vort eget, som ligger lige om hjørnet. Vi har nemlig tit hørt devisen, at der ikke var noget at se. I dag, da der var håndværkerdag, blev vi nød til selv, at få syn for sagen. Det udsagn, kan de altså godt pakke sammen. Det holder slet ikke. I hvert fald ikke med sådan et arrangemet, der i dag var stablet på benene.


IMG_8167 IMG_8170
Ildsjælene, som altid er Tordenskjolds soldater, der brænder for at holde gang i Lolland, havde gjort et enestående stykke arbejde sammen med en masse frivillige, der brænder for at vise og fortælle historier fra gamle dage. Området og antallet af huse er selvfølgelig ikke så stort som det i Kbh., så uden arrangementer, vil det nok være lidt tyndbenet. Der var meget, meget mere at se, end da vi var på Museumsgården på Møn.
IMG_8109 IMG_8111
Der blev støbt blykugler til fugleskydningen, der blev malet porcelæn, lavet koste og børster. Der var bødkeren, urmageren, guld – og kobbersmeden. Der blev kittet vinduer, lavet kalk, kalket huse, tjæret mølle, repareret bygninger, tækket huse. Bagt pandekager på brændekomfuret, og der var gratis pandekager til alle.
IMG_8149 IMG_8153
Der var de smukkeste broderier, kniblinger, vævning. Se bare damerne her, de har selv lavet alt det tøj de har på. Der var vaskedag, fåreklipning osv. osv. Man kunne tydeligt se og høre, at alle brændte for hver deres opgave.
IMG_8172 IMG_8173
Vi kunne jo ikke blive ved med at drive hele weekenden væk, så vi forlod Maribo og fik mor til at give eftermiddagskaffen, hvor der også røg et par timer. Jeg nåede dog lige at få pillet lidt brombær på hjemvejen. De ligger nu i fryseren sammen med så meget andet. Sådan fik den weekend hurtigt ben at gå på.

I morgen aften kalder en ny dansesæson i helt nye lokaler, men med gamle dansevenner og danselærer. Sæsonen kunne godt vente med at starte en måneds tid endnu, men sådan er det ikke, og skal vi kunne følge med, må vi med fra start, ganske som vi plejer.  

20 kommentarer:

 1. Det er altid godt at støtte lokalt så de små også har en chance :-) Det var vel nok en skøn tur I havde at dømme efter billederne -sov godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er der ingen store, så vi må holde på alle de små :-) Turen var dejlig.
   Tak, det havde måske hjulpet på nattesøvnen, hvis jeg havde set hilsnen inden jeg slukkede.

   Slet
 2. Sikke en herlig weekend I har haft, og hvor er det dejligt, at I har en stor mængde af ildsjæle nede hos jer, der får det hele til at fungere.

  God fornøjelse i det nye danselokale - det skal nok blive godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uden ildsjæle var der intet her.
   Tak, :-) det bliver spændende at afprøve og se det i aften.

   Slet
 3. I er simpelthen så gode til at både at støtte lokale ved at dukke op til arrangementer og til at komme rundt og få gode oplevelser..En god uge til dig..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Støtte, arbejde og fornøjelse kan godt forenes. I dag har Allan arbejdet på et projekt her i byen sammen med to andre og skal igen torsdag, og i weekenden søger de også hjælpsomme mennesker. Tak, og god uge til dig også :-)

   Slet
 4. Skøn lokal weekend I har haft med smukke oplevelser.. Jeg er meget imponeret af den flotte stald på Krenkerup.
  God uge hos jer Pia.

  SvarSlet
 5. Det synes vi også, både om weekenden og herskabsstalden.
  Tak Inge, og det samme ønsker vi hos jer.

  SvarSlet
 6. Det kender jeg godt. Man farter afsted for at se ting lidt længere ude i verden og får ikke set alle de lokale tilbud. Jeg ved, hvor der ligger et par museer, jeg endnu ikke har set.... Godt at jeg kan kigge med hos dig. Det er skønne billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der findes stadig ting vi ønsker at se, men der er selvfølgelig også noget der ikke har vores store interesse. Tak, og kig du bare med, det er helt gratis :-)

   Slet
 7. Vi og I er jo bare så enige omkring, hvor mange ting, der finder sted på Sydhavsøerne, samt hvor mange foreninger m.v., som beriger vores udkantsdanmark :)
  Jeg har tidligere bragt billeder fra en håndværkerdag i Maribo - det på mit playhouse, og denne gang overvejede vi atter at tage afsted, men trusler om bulderbrag og lynild fik os til at blive hjemme, for 4-potede Frederik er ikke glad for sligt, og så er venskab højere på strå end oplevelser :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er helt enige. Jeg kan godt se på dine billeder, at I også er der hvor tingene sker.
   Venskab indenfor hjemmets fire vægge er bestemt værd at holde på, så meget støtte, skal man altså heller ikke yde :-)

   Slet
 8. Herlig week-end , sjovt og underligt man altid eller tit glemmer at udnytte de. Seværdigheder der er lige ved hånden ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Man er ofte tilbøjelig til at køre langt for at opleve, men lige nøjagtigt Museet i Maribo, har vi altid fået at vide ikke var pengene værd, men det passer så ikke. Man skal bare komme på de rigtige tidspunkter, så slår det alt.

   Slet
 9. Alt virker jo mere interessant, når der er lidt aktiviteter forbundet med tingene, men det kan desværre ikke lade sig gøre, at der altid er aktiviteter ...
  Nu tror jeg nok, vi har droppet planerne (indtil videre i hvert fald) om at rykke teltpælene ned til sydhavnsøerne, men vi behøvede da vist ikke at komme til at kede os, hvis vi ændrede beslutningen en gang til :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, for der mangler frivillige :-)
   Hmmm... "Jeres hus" står ellers stadig til salg :-) Her keder man sig aldrig, og jeg hørte lige om en undersøgelse, i radioen i dag, at jo mere hjælp man giver andre, des mere energi får man selv :-)

   Slet
  2. Ja, men der er kun ét badeværelse/toilet, og vi kan ikke se, hvor der skulle kunne tilføjes et - og seks mennesker under samme tag kræver, at der er to - også selv om det kun er i få uger om året :-)

   Slet
  3. Det kan jeg godt forstå I ønsker.
   Der mangler en plantegning, så man bedre kan se mulighederne. Eller bedre, lav en aftale om at se det, så I kan drømme videre eller få det afsluttet for altid :-)

   Slet
 10. Det er altså imponerende - og dejligt - med alle de ildsjæle, der sørger for alle jeres lokale aktiviteter. Når man læser din blog, fatter man slet ikke, at Lolland og Falster skulle være en del af det såkaldte udkants-Danmark :-) Imponerende hestestald - men der mangler li'som nogle heste ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også arbejde hårdt for sagen i mange år, og ind imellem giver det bonus, så vi bliver ved. Selv trækker vi absolut IKKE det største læs, men vi er aktive med arbejdskraft og opbakning bag de største drivkrafter.
   Hestene var på arbejde, kan du se på billedet :-) Hele 6 heste var i aktion på godset på dagen, men de bor ikke i den fine stald til daglig :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)