lørdag den 11. august 2012

Et skilt: Bageri Museum

Vi har tit kørt forbi skiltet, når vi kører til Slagelse, og hver gang har vi undret os. Vi har talt om, at der vist ikke kunne ligge noget interessant derudad, men har aldrig undersøgt det nærmere. Da vi så atter kørte forbi på vej hjem fra ferie, og der i dagens anledning, var sat endnu et skilt op, hvor der stod, at bageriet havde åbent, var det Vist på tide, at vi fik undersøgt den sag. Allan fik vendt hele vogntøjet, og vi kørte ud ad de små smalle og snoede gader, indtil vi mødte et par bagerflag. Det måtte simpelthen være der, selvom det nærmest lignede noget helt privat.
P1060600 P1060599

Vi parkerede og listede ind i gården, hvor der sad en lille flok mennesker ved nogle haveborde. Nu virkede det bare endnu mere privat, måske holdt de familiefødselsdag eller lignende, men ingen tog notits af os, så vi trådte over dørtærsklen ved en åbenstående dør. Der sad også nogle mennesker, der heller ikke tog notits af os, ud over at de smilte venligt. Så kom en herre ind og sagde, at de desværre var ved at lukke, og at alt var udsolgt. De var blevet rendt over ende, fordi én havde skrevet om det på FB, men vi var velkommen til at kigge os omkring. Han fortalte og fortalte. Han var slet ikke til at stoppe.

P1060563 P1060566
De er de eneste i Danmark, der stadig bager det gammeldags sigtebrød, hvis I kan huske det. Desværre var det udsolgt, som det meste andet, der var blevet bagt i løbet af dagen, men der stod stadig et par kager tilbage i bageriet, som Allan selvfølgelig spurgte om vi kunne købe noget af. Det kunne vi, og I kan endda også få jer en tår kaffe, for der er stadig noget på kanden inde i cafeteriet. Han syntes dog lige, at vi skulle gå ovenpå og se på de forskellige samlinger. Det gjorde vi selvfølgelig. Mange spændende og gamle ting at kigge på.
Dette museum startede for 6-7 år siden, og er stadig under udvikling. Det er et meget langsommeligt og dyrt projekt i millionklassen, men vi skal helt sikkert afsted igen. Næste gang vil vi have det hele med. Vi skal se det gamle bageri i funktion, vi skal se der bliver bagt i de store gamle ovne, og så ringer eller skriver vi i forvejen, så vi er sikker på at få et nybagt sigtebrød med hjem. For det er efter “først til mølle princippet”.
Der er kun en bagedag tilbage i sommer, nemlig i morgen den 12. august.

12 kommentarer:

 1. Nu er det jo blevet sommervarmt, så mon ikke du skalvære udendøre i morgen.. Er det sidste feriedag.. ??

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig sommervejr, så vi lever ude under åben himmel :-) min sidste feriedag er mandag.

   Slet
 2. Spændende at se, om I får fat e det sigtebrød, som jeg sagtens kan huske. Også spændende, om det smager, som man husker det, om I kan lide det efter så mange år, hvor ens smagsløg jo nok har ændret sig en del i forhold til dengang.
  Interessant ser det i hvert fald ud, det lille (eller hvad?) museum.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sigtebrødet bliver ikke i denne omgang. Smagsløg kan sagtens have ændret sig. Det er ikke alt det gode gamle, der er som man husker det.
   Det er ikke voldsomt stort, men det var større end vi troede. Det giver jo ingen mening før man ser det med egne øjne :-)

   Slet
 3. Det var da godt i kørte derud, sjovt som der kan ligge små perler lige på ens vej uden at man ser dem. Vi er vist mange der ikke er gode nok til at tage os tid til at se på alt det vi møder på vores vej - sjovt nok er det noget mange gør når de er på ferie i udlandet, men hjemme i egen andegård kører vi lige forbi. Håber du får et sigtebrød i morgen.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Sigtebrødet bliver ikke i morgen, men vi skal smage det på et tidspunkt.
   Det der ligger lige om hjørnet kan vi jo altid se, mener de fleste af os vist. Det er altid mere spændende at rejse jorden rundt for at opleve :-)

   Slet
 4. Det lyder da godt nok spændende !

  Håber det lykkes Jer at komme forbi og se noget mere...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Næste gang må der lidt planlægning til :-)

   Slet
 5. Det er jo lige her omkring, og jeg har aldrig hørt om det før. Jeg husker godt sigtebrød hjemme fra morfar og mormor. Med smør og sukker på. Den gik ikke derhjemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må lidt ud i krogene så :-)
   Jeg er opvokset med sigtebrød, som altid var morgenmaden i mit barndomshjem. Og det var også "kagen" i huset, med mindre det var fødselsdag, og tænk, vi tre tøser, takkede næsten altid nej til kage, vi ville bare have vores sigtebrød med ost, kagen kunne de andre spise :-)

   Slet
 6. Et godt gammeldags sigtebrød er dejligt, men en mangelvare. Det var fint du mindede mig om Bagerimuseet, som jeg ofte har tænkt på at besøge, idet de har Vemmetofte Klosters gamle bageri. Det burde jeg selvfølglig, idet jeg antager det er min barndoms bageri.

  SvarSlet
 7. At bageriet stemmer fra Vemmetofte fik vi også fortalt :-) Så må du da få konstaret ved selvsyn, om det er barndommens bageri :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)