fredag den 24. august 2012

Lidt af hvert fra hjemmet

IMG_7982Da jeg snart ikke ved, hvad jeg skal gøre ved alt det drivhuseet giver, har jeg nu nærmest lukket øjnene, og hevet alle agurkerne op, og bare høstet dem der allerede var dannet. Jeg har klippet alle topskud af tomaterne, for det får da vist aldrig nogen ende. De skyder og skyder. Vi har selvfølgelig bundet planterne op. De klatrer hen ad taget, hvor jeg også har bundet dem fast, men nu kan det altså være nok for i år. Det gav lys i drivhuset.
Agurkerelish

Jeg har lavet agurkerelish, men da jeg som sædvanlig ikke har handlet ind til det der stod i hverken den ene eller den anden opskrift fra Arla, måtte jeg jo bruge hvad jeg havde ved hånden. Det havde unægteligt taget sig kønnere ud med rødløg, men det findes ikke i min have i år. Derimod har jeg masser af tomater, så der røg lidt af dem i, samt en chili. Her under er de tomater jeg alene høstede i går.
Tomater Snackpeber
Hokkaidoer har jeg også rigtigt mange af, så der er lavet en stor portion suppe, af hokkaido, kartofler, løg, hvidløg og tomater, som er kogt og blendet. Noget er lagt i fryseren. En portion blev serveret til aftens, med smørsauterede porrer på toppen.
IMG_7969 Hokkaidosuppe
For flere år siden lavede vi ny terrasse og skiftede fra umbragrønt til hvidt, samt til noget mere vedligeholdelsesfrit og lysere beklædning. Det eneste der ikke blev udskiftet var døren, fordi den var både ny og nymalet. Nu var det på tide den blev malet, og fik samme farve som vinduerne. Hele fire gange måtte jeg male den. Først to gange grunder, inden jeg kunne male rigtigt. Indvendig startede jeg sidste år hvor jeg nåede at give den en gang, så der slap jeg med to gange maling i denne omgang. I dag blev jeg endelig færdig. Desværre har jeg mere malerarbejde, men der skal også være tid til det arbejde, der giver mad på bordet. 
Afslibning af træværk Maling af gavl
Allan har gået og ventet på det stillads, vi plejer at låne af en ven, blev ledigt. Det ankom i går og blev også opstillet. Nu er han gået i gang med sin del af maleriet. Der er lang vej, med fire gavle, og så alt det løse. Godt han ikke er på arbejdsmarkedet. Vi satser på, at han når det i år. I weekenden bliver det vist ikke malevejr!
IMG_7993Lige inden vi tog på Samsø, fortalte Camilla, at Bacchus havde slidt sit første sæt tøj op. Så nu manglede hun et sæt at skifte med. Jeg lovede selvfølgelig at sy et nyt. Forleden spurgte hun forsigtigt, om jeg vidste hvornår jeg fik tid til at sy, for det sidste sæt, havde også set bedre dage. Hun havde også et ønske om ændringer, så benene blev kortere foran end bagpå. Tøjet kunne nemlig have en tendens til at gnave det kære barn. En dag lykkes det vel, at få lavet det helt ideelle tøj. Selvom det tynder lidt ud i mit stoflager, så har jeg stadig noget, jeg kan øve mig på.

18 kommentarer:

 1. Sikke en gang maler arbejde , hele fire gavle, stort hus ?
  Utrolig s å meget der er høstet i dit drivhus , her g år det langsomt, jeg tror det får for lidt sol. Hele østsiden af haven ind til naboerne er en stor tæt skov tyve meter
  Højt , så der kommer slet ikke sol i urtehaven før efter middag ,
  Jeg får et helt stik i hjertet når du skal sy tøj til hunden , stakkels hund eller race , de er jo lidt sarte ,,,,skrevet på iPad , den lever sit eget liv :-) kaster bare store og små bogstaver ud med spredehagl.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Stuehus og en muret garage med værksted, en carport og et par skure.
   Vores drivhus står nærmest midt i haven, så der er sol hele vejen rundt.
   Det er fordi det er en tung hund. Han må ikke slikke, og det gør han hvis ikke han har tøj på. Den anden hund har ingen problemer, selvom det er samme race.
   En iPad er god, men ikke altid helt samarbejdsvillig.

   Slet
  2. Grand Danois er nu ikke en sart race. Nu kalder vi det godt nok tøj her, men det er det jo ikke. Det er en form for forbinding, som går over ryggen, fordi et f.eks. gazebind eller et plaster ikke bliver siddende på sådan en albue, som hvis vi bandt/satte det på vores egen arm.

   Han har fået væske i først den ene albue og derefter den anden, og eftersom det er en hund og ikke et mennesker, er det svært at fotælle ham, at han ikke må pille under helingsprocessen, og derfor har han beskyttelse på albuere, når jeg ikke er hjemme og kan holde øje med ham.

   Jeg er bestemt heller ikke af fan af, at hunde skal have TØJ på.

   Slet
  3. Det var nemlig fordi forbindingen ikke kunne sidde fast, du fik idéen til "tøjet" som dyrlægen har rost til skyerne.

   Slet
 2. Hold da op hvor har I fået meget ud af det drivhus.. Der må da efterhånden være fyldt godt op på lagrene.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er fyldt op i fryseren og på glas, og der er foræret lidt væk og så har jeg slet ikke tal på alle de tomater jeg putter i munden hver eneste dag. :-)

   Slet
 3. Det lyder simpelthen så skønt med det drivhus, der kan gøre jer mere eller mindre selvforsynende med alt det grønne, der skal til. Tomater der lige er plukket smager nu engang bedst - og af flere.

  Det er nogle meget indbydende billeder, du tager af mad - jeg bliver altid helt sulten af at læse dine indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Salatskålen har været meget billig at servere i år. Jeg er i drivhuset flere gange om dagen for at nuppe en lille lækkerbisken :-)

   Billeder er ofte taknemlige, ved du sikkert, men ellers må det jo komme an på en prøve :-)

   Slet
 4. Drivhuse er en ekstra god slags have at eje i disse år, hvor dræbersnegle fører sig voldsomt frem. Ofres lidt hyldeplads på 1. sal kan grønne salater m.v. vokse sig lige tilpas knasende sprøde, og det gentages gang på gang i den lange sæson, mums :)
  Fortsat god arbejdslyst til Jer :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Dræbersnegle har adgang forbudt her, og indtil videre lystrer de :-)
   Der er ikke helt højt nok til loftet til at have 1. sal, med mindre vi har miniplanter. Vi kan kun stå oprejst i midten af huset, men jeg udnytter pladsen i bunden.
   Tak, og god søndag til jer

   Slet
 5. Ja det er nødvendigt med skiftetøj :D Godt du kan hjælpe! Sikke da indbringende det er med eget drivhus - det må være skønt :)

  SvarSlet
 6. Alle har brug for at få vasket tøj :-)
  Det er det også, og nu ligger der et par portioner tomatsuppe i fryseren. Let mad er altid dejligt at have :-)

  SvarSlet
 7. Er du nu helt sikker på, at det er nødvendigt at gå på arbejde for at få mad på bordet? Det modsiges jo af al den overflod haven har givet. Mon ikke der næsten er nok til næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Njaa... Mad kommer vi nok ikke til at mangle det første års tid, lige bortset fra ost, mælk og kaffebønner. Desværre kan havens overflod ikke betale husets regninger :-)

   Slet
 8. Hold da op, du er flittig :-)
  Stilladset er da lige det, vi mangler her for at kunne male huset øverst oppe :-)
  Jeg har også klippet tomaterne ned, men nænner ikke at fjerne agurkerne endnu. Selvom jeg snart ikke aner, hvad jeg skal gøre med dem!
  Knus herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Et stillads er næsten ikke til at undvære til de højder. Det var noget andet, da vi var 25 :-)
   Jeg havde det altså også dårligt med at hive mine op, og også med at klippe tomatblomsterne af, men hellere se dem visne, end at hele agurker og tomater skulle gå til spilde. Jeg skal nok nå at få nok til at sylte grønne tomater også alligevel.
   Knus tilbage fra Lolland.

   Slet
 9. Ihhh - det problem ville jeg godt prøve at have det allerførste år, jeg har drivhus :-) Det var da helt utroligt, hvad I har fået ud af det.
  Hvor mange m2 er det? det ligner lidt vores i størrelse. Jeg kan næsten ikke vente ... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heller ikke det værste problem at stå med :-)Jeg må tænke i andre baner, så jeg får lidt mere forskelligt at høste til næste år. Mindre kan nemlig gøre det, men jeg har det skidt med, at ting går til spilde.
   Vores drivhus er kun 6-7 m2, så jeres er altså større, men vi skal heller ikke have plads til borde og stole :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)