onsdag den 1. august 2012

Samsø 2. del

Hvis vi skulle nå at se hele den sydlige del af øen, måtte vi tage bilen til hjælp. Det passede som fod i hose, for der hang truende mørke skyer i horisonten. Vi ville gå tur i byen, men først når den vågnede og butikkerne åbnede. Derfor kørte vi til Brattingsborg Gods, og håbede vi kunne gå en tur i parken, men den var ikke åben.
Brattingsborg Gods Brattingsborg Gods

Derfra kørte vi til Vesborg Fyr og gik lidt rundt både oppe og nede. Vesborg fyrNu havde klokken lige passeret 9, så vi mente de nok var ved at åbne de små butikker i Permelille. Det første stop blev ved den kæmpe store gårdbutik på 500 m2. Der var sandelig noget at se på. Vi gik fra rum til rum, og var målløse. Hver eneste m2 var fyldt med varer, fine kvalitetsvarer, og meget produceret på øen, som saft, marmelade, øl og snaps. Der var også smykker, sæbe, tøj, uld og strikkegarn. Jamen, der var ikke det, der ikke fandtes. De havde alt hvad hjertet begærede. Kig evt. selv ind i butikken, hvor man kan shoppe de fineste uldvarer og meget andet online.  
Gårdbutik Samsø Gårdbutik Samsø 
Gårdbutik Samsø Gårdbutik Samsø 
Der var gammeldags marked i byen. Rigtigt hyggeligt, men der begyndte himlens sluser at åbne sig, så vi skyndte os ned i bilen.
Gammeldags Marked Samsø Gammeldags Marked Samsø
Det regnede så voldsomt, at vi i perioder slet ikke kunne se vejen. Når nu det regnede så voldsomt, så kunne vi lige så godt bruge en del tid i bilen, så vi kørte til Besser rev, selvom vi havde besluttet, at vi ikke ville gå ud over draget, da vi ikke kunne være sikker på at det var muligt også inden regnen satte ind. På vejen derud så vi en hel lille farm med dådyr. 
Styrtregn på Samsø Rådyr Samsø
Resten af dagen var bygevejr, men vi var så heldige, at hver gang vi nåede frem til noget vi ville se, var det enten opholdsvejr eller bare lidt småregn. Vi ville finde Ilse Mades Kilde, men vidste ikke helt hvad vi skulle lede efter. Vi fandt den dog og så åbnede himlens sluser sig igen og vi skyndte os atter tilbage til bilen. 
Ilse Mades Kilde Ilse Mades Kilde Falk Samsø
Vi ville gerne have set falkeshow også, men det kan vi jo se andre steder end på Samsø, så det når vi nok også en dag. Vi nåede både at se Ballen og Tranebjerg og fik kørt hele sydøen tynd også. Vi mener bestemt, at vi har været overalt på øen nu, lige bortset fra vandreturen ud over Draget.
Ferien sluttede, som du kan læse her, lidt uventet. Allan har været til læge, men fejler ingenting – og dog – det kan måske være nyregrus. Brok er det i hvert fald ikke.

14 kommentarer:

 1. Sikke en skøn gårdbutik, den fik jeg slet ikke set da vi var på Samsø...Skønne billeder derfra, og god bedring med Allan..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen så må du ind og deltage i fotokonkurrencen på www.visitsamsoe.dk, så du kan vinde et weekendophold derovre næste år. Du har garanteret nogle gode billeder du kan bruge :-)
   Han takker :-)

   Slet
 2. Skønne billeder fra Samsø. Der har jeg (heller) aldrig været. Satser stadig på 14 dages sommerferie i Danmark engang og så skal jeg se ALLE de smukke steder jeg ikke har set ;-) Med solskin! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom DK er et lille land, så har vi mange skønne steder fra Gedser til Skagen og selvom DK ikke er nyt for dig, er 14 dage ikke meget, men du må selvfølgelig lave en prioriteringsliste, Selvfølgelig skal det være i solskin :-)

   Slet
 3. OOh for nogel smukke billeder, har stadig Samsø til gode.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan vist ellers næsten se dertil :-)

   Slet
 4. Fine billeder fra Samsø, og skøn gårdbutik i fandt,savlede helt over de skønne skind der ligger i bunker,,, Men ok jeg har faktisk lige fået et stort dejligt skind fra et gotlandsfår , tykt og laghåret umh.,,,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også blødt og lækkert, det skind. Jeg tåler bare slet ikke uld, men derfor kan man godt kigge og savle :-)
   Heldige dig :-)

   Slet
 5. Lysten til et snarligt Samsø besøg stiger når jeg ser dit indlæg.. :-) Jeg mangler såmænd kun tiden til at komme rundt og se og gense alle de skønne kroge der er i vores land.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den tid er altid en mangelvare :-) På den anden side, er jeg heller ikke interesseret i, en dag, at havne der, hvor der er alt for meget tid, det vil være det værste der kan ske.

   Slet
 6. I er som sædvanlig rigtig gode ambassadører for de steder, I besøger. Jeg får, som Inge, lyst til at se Samsø (som John og jeg skam også har talt om ...) - nu får vi forhåbentlig snart tiden til det.
  Den gårdbutik er da et must :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi taler også om mange steder vi gerne vil se, men desværre er der ikke tid til det hele, og når vi har tiden, så er det sikkert en hel anden slags "tid" vi mangler :-)
   Ja, og der er også den gamle Købmandsgård, så bare afsted :-)

   Slet
 7. Jeg har nu læst tilbage på dine indlæg om ferien og Samsø. Har aldrig været på Samsø, men der ser bestemt skønt ud. Smukke billeder og skøn butik :-) Jeg håber da, at Allan bliver frisk igen helt af sig selv, og ønsker god bedring .... men det var da ærligeligt, I ikke nåede Ærø :-) Måske en anden gang (så har vi kaffe på kanden)

  SvarSlet
  Svar
  1. I har jo en butik på øen, som sælger mange af de samme varer :-)
   Tak, Allan har det noget bedre, så måske går det i sig selv!
   Vi har ikke opgivet Ærø, og så vil vi rigtig meget gerne drikke den kaffe du har på kanden :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)