tirsdag den 5. juni 2012

Veteranbiler, Kongeskibet og cykeltur

Grundlovsdagen betyder altid cykeltur, og da vi havde reserveret eftermiddagen til dette, kunne vi lige så godt lægge ud med udflugter lige fra morgenstunden. Der var flere arrangementer i området. Allan interesserer sig meget for biler. I dag holdt LFVK et træf i Nr. Alslev, så allerede lidt i otte i morges, gik vi og kiggede på veteranbiler. Det var en ret blæsende og kold fornøjelse.  
Veteranbiler Veteranbiler
Veteranbil Veteranbil
Da bilerne efter en times tid var studeret både udvendig og indvendig, fortsatte vi turen til Stubbekøbing hvor kongeskibet skulle lægge til kaj kl. 10.00. Hvis det var koldt i Nr. Alslev, så var det endnu mere på havnen i Stubbekøbing. Det vrimlede selvfølgelig med pressefolk både til lands og i luften.
P1050392 tv2news
Der var rigtigt mange folk på arbejde i dag. Både politiet, hjemmeværnet og søværnet.
P1050394 P1050415 P1050430 
Efterhånden som der strømmede flere og flere mennesker til, blev der også mere læ til os der stod forrest i køen. Stubbekøbing er en meget lille by, men folk var kommet langvejs fra for at være med. Endelig kunne vi se kongeskibet i horisonten.
P1050399 P1050412 P1050434
Der skete nu alligevel meget mens vi ventede. Hele tre kronebiler blev kørt frem og tilbage, og puderne i bagruden afslører hvem der skal sidde hvor.
P1050451 P1050456
Meget præcis lagde skibet til kaj og regentparret kom frem på dækket.
P1050425 P1050429
De første der forlod skibet, var de to kongelige hunde der lige skulle tisse af. Byen var pakket med mennesker i alle retninger.
Kongelige hunde Stubbekøbing
Så kom de endelig ned ad løberen, og hver gang man lænede sig ud for at prøve at tage et billeder, så gjorde de 500 foran én det samme. Så vi ventede pænt til de kom forbi os. Regentparret skulle gå hele vejen op til rådhuset, og der var arrangementer mange steder, hvor vi kunne havde fulgt efter, hvis vi havde haft lyst til det.
P1050445 P1050446
I stedet gik vi en tur ud til skibet, der var nemlig ikke spor trængsel, men der var selvfølgelig stadig afspærret, så vi måtte nøjes med at se det lidt på afstand.  P1050466Derefter fandt vi igen vores bil og kørte hjemad. Jeg skulle hjem og lave en madkurv. Allan satte kaffen over og vi fik lige en stående klemme, mens vi fik pakket cyklerne, med alt hvad vi havde behov for, til resten af dagen. Vi pakkede os godt ind i tøj, for det var stadig blæsende koldt. Vi var 9 cyklister, og der blev som sædvanlig holdt rigeligt med pauser undervejs. Nogle har behov for at hvile ben, andre får ondt i bagen, og andre igen er tørstige. Majbølle Nor er en lille skøn plet.
P1050476 Majbølle 
Vi cyklede videre ud til fuglereservatet i Majbølle, der var ikke ret mange fugle at se, men der var sol og ikke mindst læ, så vi besluttede at drikke eftermiddagskaffen der i stedet for det planlagte sted.
P1050489  P1050493
Derefter krydsede vi motorvejen, på helt lovlig vis. Til en forandring stod vi denne gang på Lolland og kiggede mod Falster. Øverst til højre kører bilerne ned i tunnellen under vandet. På billedet nedenunder er det de to “stendiger” der forbinder Lolland og Falster med en tunnel. Vi fortsatte turen over Hjelm, og nåede til endnu en lille havn. Havne har vi nemlig utroligt mange af her på øen, men ikke den størrelse, som man forbinder med havne i dag.  
Majbølle og Hjelm Hjelm
Da det blev tid at spise den medbragte aftensmad, stødte en enkelt person mere til i bil. Han var ikke til de længere cykelture. Han havde taget traileren med, så der var mulighed for at få læsset cykler på og få et lift med hjem. Det var der to der benyttede sig af.
Hjelm P1050520
I år sluttede vi af i vores have, hvor vi gav en omgang øl eller vand, inden alle skiltes. Vi her i huset, har i hvert fald fået vores portion friske luft i dag.

26 kommentarer:

 1. Hvor har I oplevet meget på denne kolde grundlovsdag!

  Sikke fine billeder af regenten. Til tider tænker jeg, at vi bor i et dejligt fredeligt land, hvor vi almindelige mennesker kan komme så tæt på dronningen; det var ikke gået i ret mange lande.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dagen kunne godt have været længere :-)

   De fleste af os tænker nok ikke så meget over hvor frit et land vi lever i. Vi fyldes jo også af medierne med alt det dårlige hver eneste dag. Vi har det godt i lille Danmark.

   Slet
 2. Jeg kiggede efter jer på tv i går afts, tænkte nok I var der.. Det lyder som en dejlig dag I har haft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gjorde du :-) Vi fik ikke selv set tv i går, men vi blev filmet op til flere gange, så jeg aner ikke om det er klippet fra. Jeg prøvede at dreje hovedet væk, når jeg så kamerafolkene gå forbi :-)
   Hele dagen var en af de gode :-)

   Slet
 3. Sikke en travl og oplevelsesrig grundlovsdag i har haft..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var sådan en dejlig dovne- og afslapningsdag hvor vi absolut intet nyttigt foretog os :-)

   Slet
 4. Nå ja i har jo haft fint besøg nede ved jer, flotte billeder og så tæt på , sikke en billede i har fået taget af kongeskibet,,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har vi nemlig :-)
   Hun stod også lige ved siden af os, så jeg måtte vente til hun kom en smule på afstand, ellers var der ikke plads til hende i kameraet :-) Jeg har zoomet et par stykker af skibet, som jeg har på lager :-)

   Slet
 5. I forstår virkelig at få udnyttet sådan en fridag til fulde!

  Fin detalje med monogrammerne på nakkestøtterne, godt set :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi elsker at få noget ud af dagen, uanset hvad den skal bruges til :-)
   Det kan godt se ud som om det er nakkestøtterne, men det var små puder der lå løst.

   Slet
 6. Hold da op, I har nået meget på den fridag - hyggeligt ser det ud det hele :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan ikke lide at spilde min tid væk, den skal helst udnyttes til fulde med en eller anden aktivitet, også lidt søvn :-)

   Slet
 7. Sikke dog en masse på en dag, jeg blev helt træt ved at tænke på det, så jeg har fundet sofa hjørnet ha,ha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha :-) Vi var ikke spor trætte, men Allan er øm bagi. Han er endnu ikke blevet hærdet af cykelsadlen, som jeg er.
   Nu vil jeg finde ud til aftensmaden :-)

   Slet
 8. Det var da ellers noget af en dag! Jeg skal love for at i får noget ud af tiden. Synd at vejret ikke var lidt bedre men dejligt ser det ud alligevel:-)meget sjovt det der med puderne i bilen;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejret var faktisk ok når vi var pakket godt ind i tøj. Værst var modvinden, især for de som ikke er vant til at cykle, men så venter vi eller trækker så hele troppen er med :-)
   Puderne synes jeg også er en sjov detalje.

   Slet
 9. Skøn dag I har haft - på trods af næsten efterårskulde - er det første gang, kongeskibet er i Stubbekøbing? Gad vide om de snart har været i alle landets havne ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en dejlig dag. Vanterne blev da i cykelkurven hele dagen :-)
   Nej det er ikke første gang at Dannebrog har besøgt Stubbekøbing, men det er første gang nogensinde at vi er troppet op selvom vi ellers har haft flere muligheder. Vi kendte så mange der var inviteret og de havde helt glemt os ;-)
   Det har IKKE været i alle landets havne.

   Slet
 10. Hvor har i da haft en dejlig grundlovsdag, med mange oplevelser.

  SvarSlet
 11. Det var da ellers noget af et program i havde Grundlovsdag - og jeg skal dog mene der var megen god motion i det. For et par år siden gik vi en tur i Stubbekøbing, herunder på havnen, men det er naturligvis noget andet, når Dronningen og HKH Prinsgemalen kommer på besøg. Nu skulle det ikke kunne blive frost længere, men vinter er det da!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi nåede da lidt forskelligt, men kun cykelturen kan vist tælle lidt på motionskontoen.
   Når der er så fint besøg, kan det være svært at se byen for mennesker, men vi har jo også set den før :-) Hvis ikke I allerede har prøvet det, er den lille hyggelige færge "Ida" som sejler mellem Stubbekøbing og Bogø, en oplevelse værd.
   Der er ikke meget sommer over Danmark, men håbet er lysegrønt.

   Slet
 12. Hold da op. Man bliver jo helt forpustet af at opleve med dig. Det er dejlige billeder, du kan vise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nu ikke meningen :-) Tak skal du have :-)

   Slet
 13. Så mange flotte og beskrivende fotos fra en oplevelsesrig dag :)
  Håber at I får en dejlig weekend - vejret her på Midtlolland er lutter solskin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, skal du have :-) Her har solen også skinnet, men det er med at holde sig i læ for det blæser meget. Vi ønsker regn i nat og solskin i morgen, så bliver weekenden hel perfekt :-)
   Også god weekend til jer.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)