søndag den 13. januar 2013

To måneder uden køkken

Det hele startede her. Det har været en lang proces. Når nu skaden var sket, ville Mads benytte lejligheden til at få udskiftet alle de rør der lå under køkkengulvet. De var trods alt fra 1965, så risikoen for at han skulle på den igen meget snart var rimelig høj. Da alle rør var fjernet og nye trukket, så det sådan ud. Han har længe haft et ønske om at få etableret gulvvarme, så lykkelig var han, da han fik isoleret, og etableret disse trækrør, og han ikke mere havde grus overalt. Han er bestemt ikke sart, men at sove med grus i sengen var lige i overkanten. 
7. januar 20138. januar 2013
Endelig den 2. januar, kom betonkanonen og gulvet blev støbt, så der kunne lægges fliser. Ren luksusgulv, men stadig intet køkken. Der skal jo en del penge til sådan en hovedrenovering, så Mads ville bare sætte det gamle køkken op, som han faktisk selv synes var pænt. Men alle, han kom i nærheden af, lagde ikke skjul på deres mening, så han kiggede i Den Blå Avis, og fandt et i massivt egetræ til en meget billig penge. Der skulle godt nok bruges en del knofedt, fordi det var så fedtet og klistret, at det ikke ville slippe, når man havde rørt ved det. Den rengøringsopgave lovede jeg at tage mig af. De andre to har brugt tiden på at skære sokkel til og opstille køkkenbord. Tænk, at få både vask og rindende vand i hanen i køkkenet igen, samt komfur og opvaskemaskine på plads. 
9. januar 201312. januar 2013
Der er stadig rigtig lang vej. Gulvvarmen skal tilsluttes. Der skal pilles nogle fliser af. Der skal fjernes plader fra en beklædt væk. Derefter skal den formentlig filses eller pudses, så bindingsværket kan fremstå, som han har gjort det i sin lille gang. Der mangler stadig at blive opsat nogle køkkenelementer, bl.a. op ad den væk der skal renoveres. Han vil have malet alle køkkenlågerne hvide i højglans, og så skal der selvfølgelig tapetseres, men nu kan køkkenet bruges, omend der endnu er lidt trangt med bord- og skabsplads. Vi gik og arbejdede til sent i aftes, så både opvaskemaskinen og komfuret blev indviet på deres nye pladser. Det bliver ikke på Mads´ matrikel, vi lægger den store arbejdskraft i dag.

16 kommentarer:

 1. Puh, det har da bare været det helt store cirkus. Godt, at han (I) nu er så langt, at køkkenet kan bruges. Det letter da utroligt meget. Så kan du med god samvittighed kaste dig over dine egne projekter. Betyder den beskrevne arbejdsindsats forresten, at penicillinen 'bare' tog din infektion, så den nu er pist væk? det vill da være dejligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er køkkenet funktionsdygtigt, så haster det sidste ikke. Han er allerede travlt optaget, med at lave egen bil som skal til syn, meget snart.
   Jeg har ikke været syg eler hæmmet arbejdsmæssigt. Jeg har kun været tykhovedet :-) Hævelsen og ømheden er næsten forsvundet, så mon ikke det forsvinder helt inden jeg er færdig med penicillinen, det tror jeg, og det er rigtigt godt :-)

   Slet
 2. Hvor bliver det flot! Nu kan I/han se en ende på renoveringen. Jeg tager hatten af for jeres store indsats.
  Det var godt, at han skiftede rørene med det samme. Skjult rørskade er ikke at spøge med. Det ved jeg af erfaring. Heldigvis havde vi en forsikring, som omhandlede netop det problem! God søndag, forhåbentlig noget mere afslappende?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skjulte rørskader er aldrig spændende. De sker jo altid de værste steder, som under badekar og den slags :-) Han har også skjult rørskade, og den dækker også selve skaden, men det er jo kun en lappeløsning. Rørene lå jo på kryds og tværs under hele gulvarealet. Så han har måttet punge meget ud selv.
   Indtil videre er det meste af søndagen da forsvundet her ved skærmen. Det var ikke meningen :-)

   Slet
 3. Det er hårdt, beskidt og død træls, men når det er færdigt er det det hele værd!
  Det lyder helt fornuftigt med total udskiftning af rør. I længden kan det også blive dyrt, med opbrydning og nystøbning af gulv gentagende gange.
  Rigtig god 'arbejdsfri' søndag :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er selvfølgelig mest træls at bo i det. Vi andre kører jo hjem til et "pænt, rent" og funktionelt hus.
   Det var også lige det han kunne se, og vi godt forstå ham.
   Tak :-)

   Slet
 4. Det har været et kæmpearbejde af jer alle.. Skønt at det igen kan bruges..
  God søndag til jer begge. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig. Først på arbejde og tjene til dagen og vejen og så hjem og arbejde. Det er ren luksus nu. Tak og i lige måde :-)

   Slet
 5. Nu kan enden på det store arbejde vist anes forude. Som ved alt andet er det jo godt, når man er færdig og kan nyde det flotte resultat.
  Kan I selv højglansmale? Respekt! Vi ville få det sprøjtemalet et eller andet sted, er jeg sikker på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan det. Nu er det kun bagateller, der er tilbage. Mads mener han selv kan højglansmale. Det må så komme an på en prøve, men han har sprøjtemalet dele af sin egen og andres biler med et rigtigt godt resultat, helt uden løbere, og han mener et par køkkenlåger må være det samme :-) Hvis det skal males i byen, siger han at han ligeså godt kunne have købt nyt køkken.

   Slet
 6. sikke et arejde, men helt sikkert det hele værd,,,,, Mads får et flot nyt køkken ,,,,,,,,, mon ikke han laver jer en herreret den dag i er helt færdig med køkkenet

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt det hele værd og vi synes alle det er sjovt, at gøre det selv. lder ham ind. Selvom han godt kan lave god og spændende mad, er det nok ikke det der falder ham først ind at takke med. Det bliver vist helt andre personer der kommer til at nyde godt af hans madlavning, med mindre vi udtrykker ønske om det. Der er andre arbejdsopgaver vi hellere vil have han giver en hånd med. Vi har (også) en bil der skal til syn. Det kan Allan ikke klare, og jeg da slet ikke :-)

   Slet
 7. Det er et kæmpearbejde og svært at undvære køkken i så lang tid, så det må være dejligt at kunne lave lidt mad igen. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja til begge dele. Bare det at kunne lave kaffe og riste et stk. brød og smøre en madpakke har været omstændeligt.

   Slet
 8. Det er da helt fantastisk, så meget I kan lave selv. Hvor bliver det nye køkken flot, og så er det en vild luksus at have varme i gulvet. Det kunne jeg også godt tænke mig at prøve, men når man bor i lejlighed er det lidt af en umulighed at få lavet.

  Det må være svært at højglansmale køkkenskabe med alle de profiler der er i dem. Jeg håber, han får et godt resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gulvvarme er luksus, selv på værkstedet har han fået lavet gulvvarme. Han syntes det var nødvendigt, når han tit skulle ligge på gulvet og lave bil. Nej, som lejer har man ikke de store muligheder for at vælge selv.

   Vi må se hvordan det ender med det maleri :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)