mandag den 31. december 2012

De sidste dage af 2012

P1080377 Vi er druknet i mere end en forstand, men har stadig hovedet over vandet, og heldigvis er det kun udenfor det hele sejler.
Dagene mellem jul og nytår, har været godt besat, men ikke af en eneste julefrokost. Jeg vidste godt, at det ville blive sådan. Det var en af årsagerne til at vores jul var klappet og klar et par dage før dagen, og i år kun blev fejret juleaften.
GulvvarmeVi havde nemlig lovet at trække alt hvad vi kunne hos Mads. Vi har fået brugt nogle muskler, vi ikke har haft fat i længe, men vi synes alle det er sjovt, selvom vi gerne selv ville have planlagt tidspunktet. Vores energi er ikke hvad den har været siden vi selv byggede midt i 70´erne, men det er alligevel nok mest dalet indenfor de sidste 10 år. Det har været lange arbejdsdage, vi var kørt trætte om aftenen. Desværre kører de ikke beton ud mellem jul og nytår, som vi havde alle håbet og ønsket, så Mads kan først få støbt gulv i det nye år, men bare dette gulv er ren luksus. 
P1080372 Hele lørdagen blev afsat til bisættelse af en person, som desværre efter 6 år tabte kampen mod kræften. Jeg har kendt personen hele mit liv, da han kom til sognet som ganske ung. Jeg har oplevet ham stifte famile og set den vokse. Jeg har passet deres børn og vi har stadig kontakt. Kirken var fyldt til bristepunktet. Der var så mange blomster, at de foruden at ligge på havegangen også blev fordelt på forældrenes gravsted. 
I år er det Mads´ tur til at holde nytårsaften. De er 6 unge mænd, der har holdt nytår sammen i ca. 12 år. Menuen havde M. planlagt for længe siden, og jeg havde lovet at give et nap med dele af madlavningen. Som boligsituationen ser ud lige p.t., har jeg foreslået at overtage hele tjansen, og lege Diner Transportable for en dag.Tunmousse Der var et høfligt tøvende og afværgende, at det altså ikke var det der var meningen. Hvorefter et tøvende… men hvis du virkelig vil det, så er du altså en skat. Det er du selvfølgelig altid, men nu er du bare lidt mere end du plejer at være. Isen er lavet for længe siden. Tunmoussen blev fabrikeret i går, og kartoflerne skrællet. I dag skal jeg pynte moussen og lave dressing, samt flødekartoflerne og de indbagte mørbrader, og så det vi selv skal have at spise. Det var måske det letteste, at vi fik den samme menu, og så alligevel ikke. Jeg kan jo ikke skære et par skiver til os inden det bliver afhentet/leveret. Hvad der når at komme på vores menu er uvist. Jeg havde tidskrævende planer om en lækker menu, og har forberedt noget, men er langt fra færdig her søndag aften, hvor dette indlæg også er forberedt så langt det er muligt. Menuen bliver efter hvad min tid og dovenskab formår.
P1080389 P1080399 P1080402
Længe før denne madaftale, havde vi nemlig lovet Camilla at deltage i en nytårstur, som hun er arrangør af ligesom sidste år. Denne gang foregik turen på Feddet ved Faxe. Efter en god times køkkentjans fra morgenstunden, kørte vi hjemmefra halv ni, i øs, pøsende regnvejr. Camilla havde lavet kaffe og smurt sandwich til alle deltagere, så vi skulle blot møde op og deltage. Desværre meldte 7 personer afbud. Nogen “bare” p.g.a. vejret, andre havde mere tungtvejende grunde, som sygdom og hundedødsfald. De første 45 min. regnede det, men vi fik tørvejr inden vi nåede i mål. Efter en vandretur på 6 km, kunne vi nyde de lækre hjemmelavede sandwich, som rakte til et helt regiment soldater. De fleste fik mad med hjem, til en lille mellemmad senere. NytårDet er mange år siden vi har brugt penge på krudt og raketter. Vi nøjes med at gå ud og beundre alt det de andre har investeret i. Med et billede fra sidste år, vil jeg ønske jer alle et godt og lykkeligt nytår.

24 kommentarer:

 1. Sikke dog en fantastisk energi, du igen lægger for dagen! Også rigtig godt nytår til dig og dine og på genhør i 2013!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, vi ses læses helt sikker ved, og måske man kan håbe på et lille møde IRL en dag. Jeg havde en ide om, at hvis jeg startede tidligt, så ville der blive tid til at læse lidt blogge mens maden stod i ovnen, men sådan gik det ikke.

   Slet
 2. Godt Nytår og tak for i år ;-D

  SvarSlet
 3. Selvfølgelig hjælper man 'barnet', selv om det måske ikke er optimal timing, men kender jeg Mads ret, så gør han nok noget for jer en anden gang - det er heldigt for ham, at I bor så tæt på hinanden.
  Et rigtigt godt nytår til jer begge fra begge os :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør man nemlig. Og du har helt ret, han er altid parat med en hjælpende hånd. Somme tider behøver vi ikke engang spørge. Det er rigtigt heldigt. Afstanden betyder meget, og somme tider føler vi at der bliver gjort forskel på ungerne, men heldigvis er ungerne ikke enige med os. Camilla får bare en anden hjælp, og hun giver tilbage på sin måde og det er bestemt heller ikke ringe. Tak :-)

   Slet
 4. Godt nytår til dig og dine fra Køge.

  SvarSlet
 5. Du skriver "Menuen bliver efter hvad min tid og dovenskab formår"; det tror jeg simpelthen ikke på - du har ingen dovenskab, du der altid er i gang med tusind projekter. Hvor er Mads dog heldig, at han har jer så tæt på, at du kan gå ind og redde hans nytårsaften.

  Godt nytår til jer begge, og tak for et fint bloggingår 2012.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, jeg er skam også doven (måske på min egen måde) men hvis ikke du, som selv er vægt, er klar over det, så er det meget vigtigt, at vægtskålene altid er i balance, hvis man vil have et godt liv, og det vil jeg, og jeg har det.
   Mads er klar over han er heldig. To af de venner der deltager i aften, har dog også tilbudt at lægge hus til, men de har jo haft deres tur, så når mor Ville hjælpe, ville han helst det.
   Tak skal du hve :-)

   Slet
 6. Skønt med far og mor som bagland ,,,, godt I/du kan ,jeg kender det alt for godt ,,vi springer til med hjælp lige så hurtigt vi kan, krudt køber vi heller ikke ,,, dumt at bruge penge på ,,,
  Jeg vil ønske dig og din fmilie et godt og lykkeligt nytår og tak for mange gode indlæg på din blog

  SvarSlet
  Svar
  1. Som forældre kan man vist bare ikke lade være, tror jeg. Vi elsker jo at være alle vegne, uden at tilsidesætte vores egne behov helt.
   Tak, tak :-)

   Slet
 7. Godt nytår! Her bruger vi heller ikke penge på krudt og fyrværkeri; det har naboerne gjort i så rigelig grad... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det har vores naboer og hele oplandet også, og man kan jo slet ikke nå at nyde det hele, selvom man ikke har noget selv der skal sættes ild til :-)

   Slet
 8. Rigtig godt nytår til dig og dine :)

  SvarSlet
 9. Det er dejligt at kunne få lov til at hjælpe selvom ungerne er blevet store. Her nøjes vi også med at kigge på de andres fyrværkeri..Godt nytår til dig og dine..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og egentligt er det utroligt at man kan glædes over en god portion uventet arbejde.
   Tak Annemarie :-)

   Slet
 10. Godt nytår til jer Pia. Jeg glæder mig til at følge dig i 2013 og se, hvad dine uanede mængder af energi fører med sig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne. Jeg glæder mig også til at følge dig og dine gøremål :-)

   Slet
 11. Godt nytår til dig og dine Pia. Håber I fik noget lækkert at spise, efter Diner Transportable var overstået :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Vi fik mad og en stille og rolig aften, hvor jeg fik tid til at læse et par blogge, men jeg er bagud.

   Slet
 12. Pyh, først arbejdsmand (m/k) og så dinner transportable! Men hvorfor ikke, du overkommer jo det mest utrolige. Og så fik du nok også tid til 'lige at bikse' noget lækkert til jer selv :-) Godt nytår til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu tør jeg snart ikke mere skrive om hvad jeg får tiden til at gå med. Jeg fik bikset lidt lækkert mad sammen. Tak skal du have.

   Slet
 13. Pyhhhh Pia, nu gør du det igen.. efterlader mig helt stakåndet over al den energi og alt det du når.. :-)
  Rigtig godt nytår til jer begge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen Inge, du har da ferie, så du behøver vel ikke lave meget andet end at puste ud og bevare dit kondital ved golfen :-)
   Tak og i lige måde til jer to.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)