torsdag den 27. december 2012

Vi kan soppe, både ude og inde

Det har regnet pænt meget de sidste par dage, og jorden er i forvejen mættet af nedbør  og smeltevand, så vi sopper rundt på græsplænen. Det kan så være hvad det er, men vi sopper også rundt inde. Heldigvis er det kun på værkstedet. Den 22. og 23. december sneede det meget her. Desværre var det fygesne, så vi har åbenbart fået en pæn ladning ind på loftet over værkstedet.
Sne 12.12.12
1. juledag, da Allan skulle finde diverse remedier frem til vores gøremål, opdagede han, at hele gulvet sejlede med vand. I samme øjeblik kiggede han op i loftet, og så at det  var mindst lige så vådt. Det dryppede stadig flere steder. Da han kravlede op, for at se hvordan det så ud, kunne han kun se at der var meget, meget vådt. Hvor stor en mængde sne der har ligget deroppe, ved vi af gode grunde Påskeliljer 27. december 12 ikke, men det må have været en pæn slat, sådan som det hele sejler efter gulvbrædder, isolering og loftbrædder har suget hvad de formår. Vores regnmåler målte ialt 26 mm smeltevand juleaften. Ialt 56 mm vand på 4 dage. Umiddelbart var der ingen huller at se i taget, men fygesne skal ikke have meget plads, og kan komme ind alle vegne. Nu må vi bare vente på det hele tørrer. Krokus 27. december 12
Billederne viser foråret er på vej. Faktisk fotograferede jeg de første spirer allerede i oktober og i 2011 viste jeg store spirer allerede den 17. december, så måske er det slet ikke så unormalt, som vi måske går og tror! Påskeliljerne har ikke taget den store frostskade, endnu.

18 kommentarer:

 1. uha ,,,,fygesne,,,,, jeg var på loftet. tre. gange lille jule aften
  for at se. efter. hos os......håber ikke jeres. tø sne laver alt. for meget ravage.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har desværre slet ikke tænkt på at tjekke nogen lofter. Vi må se om vi kan nøjes med en tørring.

   Slet
 2. Pyha - nu tør vi da næsten ikke komme hjem ... gad vide hvor meget fygesne, der kan have været kommet ind på vores loft? Vi har godt nok kun set det et par gange på de små 25 år, vi har boet hvor vi bor; det kommer meget an på vindretningen, men alligevel ... det bliver lidt for spændende, synes jeg.
  Det var da godt, at jeres ikke var inde i huset.

  SvarSlet
  Svar
  1. I de 36 år vi har boet her er det også kun sket et par gange. Heldigvis har vi opdaget det i tide. Det ene år ville vi have haft swimmingpool i gangen, med alt det sne jeg bar ned. Den store balje kunne komme op, men ikke ned gennem den lille loftlem, så det måtte foregå med spande.
   Vi er rigtig glade for, at det blev væk fra selve huset.

   Slet
 3. Det lyder ikke rart med fygesneen og alt vandet. Jeg håber I kommer tørskoede ind i det nye år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, det er irriterende. Held i uheld at det kun var værkstedet det gik ud over.
   De lover ellers et vådt nytår, men vi må lade skoene stå, og tage røjserne på, hvis vi skal ud, så vi kan forblive tørre :-)

   Slet
 4. Uf jeg håber det tørrer hurtigt og at der ikke er sket for meget skade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi håber det går med en tørring. Det er jo ikke til at se noget mellem de lag. Vi brækker ikke noget ned lige nu, vi har vist byggeprojekter nok :-)

   Slet
 5. Øv hvor irriterende med det fygesne som kommer ind allevegne.. Godt det ikke var over huset.
  God weekend hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvad vil det ind for? Det ligger jo ikke mere sikkert der :-)
   Ja, det var rigtigt godt. Tak og det samme hos jer.

   Slet
 6. Åh nej, sikke en overraskelse at få - godt det trods alt kun er i værkstedet, men det lyder som om der kommer en del reparationer når det hele er tørt igen. Håber I alligevel havde nogle dejlige juledage.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der kan ske meget på få timer. (natten over) Vi må kigge nærmere på det hele til foråret. Sneen har ikke ødelagt nogen af vores juledage.

   Slet
 7. Py ha; det er ikke rart... Vi "nøjedes" med mange liter kloakvand, der oversvømmede vores bryggers juleaften. Det var en kombination af både regnvejr og smeltevand, samt stort vandforbrug til bad, opvask osv. på et sted hvor grundvandet altid står højt; og så bor vi desværre i en kommune, som ikke vil rense grøfterne op som de skal. Det må vi så bøde for sådan en aften. Nu investerer vi i en dykpumpe, så vi kan komme sådan en situation i forkøbet en anden gang...
  Jeg håber ikke I får alt for meget ødelagt; det er så træls...

  SvarSlet
  Svar
  1. Føj for den. Jeg ved snart ikke hvad der er værst. I vores kommune bliver der heller ikke renset grøfter. Flere har kæmpet i årevis. Nogen har endda toiletpapir og det der er værre flydende rundt i haven, når det er højvande her. I den forbindelse ligger vi heldigvis godt. Jeg kan godt forstå I vil have en dykpympe. Det er rigtigt træls at få ødelagt ting.

   Slet
 8. ÅÅÅhhh tal ikke om fygesne!! Vi havde pyntet op på loftet til hele banden til juledagene. Troede alt var fryd og gammen. Men en time efter, de var kommet begyndte det at dryppe fra loftet!! Så de der skulle have sovet i stuen på loftet, måtte flytte ned i spisestuen.
  Ih, hvor blev gemalen irriteret og ærgerlig.
  Skulle hilse og sige, at han føler med Jer :-)
  Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. I blev så noget hårdere ramt da det gik ud over stuehus. Det er rigtigt ærgerligt, både det spildte arbejde, og alt det der følger med senere. Mon ikke vi nu kan huske at tjekke for sne de næste par måneder, og håbe at hukommelsen er i hu til næste sæson også.
   Hils endelig igen, og sig følelsen er gensidig :-)

   Slet
 9. Ihhhhh synes godt nok jeg kender mange der har været ramt af fygesne denne gang.........

  Vi har slet ikke været på loftet og kigge, men det har endnu heller dryppet nogen steder fra.. 7-9-13........

  Det er øv med vandskade......

  Jeg har egentlig heller ikke været ude og gå og kigge i haven.. Men det må jeg da vist hellere når det stopper med at regne.. Altid sjovt at holde øje med hvad der titter op af jorden...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke hørt andre, men min verden har heller ikke været så stor de seneste dage :-)
   Nu er det næsten også for sent at kigge, så mon ikke I slap!
   Det regnvejr må godt lige tage en pause. Det er altid spændende, og mon ikke også du overraskes...

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)