lørdag den 1. december 2012

Hjemmelavet og gør det selv

Nogen vil måske mene det er noget vrøvl, og sige at det er nøjagtigt det samme, men man kan jo købe mange ting, der er hjemmelavet, og det er slet ikke det samme, som at gøre det selv. Det er både sjovt og hyggeligt at lave det selv.
Efter at Allan i morges havde forladt matriklen, gik jeg mig en kold, men smuk morgentur. Det har været svært at vælge et enkelt billede ud af alle de mange, og vidt forskellige jeg tog.  P1080012Jeg havde så mange ting, inde i mit hovedet, jeg gerne ville gå i gang med, men tænkte så lidt praktisk. Huset fik en omgang med støvsugeren, og ved et kig på kalenderen så jeg til min overraskelse, at vi skrev den 1. december i dag. Jeg er godt nok begyndt at tænke på julegaver til ungerne, men julepynten er jeg slet ikke nået til endnu.P1080041 P1070803
En tur i haven, lidt oasis og et ganske almindeligt stearinlys, så kan jeg også være med på lidt julehygge. Ude i haven stod også et par roser, der bad så bønligt om at komme ind i varmen. 
Jeg havde fået samlet lidt fedt fra diverse slags kød, og det fedt smagte ikke rigtigt af noget, så fedtet blev smeltet om tilsat et hakket løg og et par revne æbler. Nu har vi en rigtig god hjemmelavet fedt til rugbrødet. Mads har fået en kammereat til at hjælpe sig i huset i dag, så jeg tænkte jeg ville overraske de unge mennesker med en gang nybagte boller.
P1070779 P1000957
Lidt længere væk bor Mark, min lillebror, han er også blevet ramt af noget skade på huset, nogle kloakrør, og faktisk er det anden gang i år, denne gang er det bare på modsatte side af huset. Heldigvis er det mest kun gården og haven, det er gået ud over, men der er dog et hul ind til bryggersen. Samtidig er han i gang med andre renoveringsopgaver. Det er ved at være et irritationsmoment, at det ikke kan blive afsluttet, så jeg tænkte at jeg ville kigge forbi men en nybagt bolle. Modtagerne af bollerne blev glade, og selvfølgelig takkede de, men glæden i deres øjne fortæller mig næsten endnu mere. 

18 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå at de blev glade for hjemmebagte boller..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det er dejligt når det er så nemt at glæde :-)

   Slet
 2. umh,,,, kan næsten dufte de nybagte boller ,,, dejligt når man bare kan hente
  grønt til rn dekoration i haven , jeg har heller ikke købt noget , men henter i haven
  også til vinterkrukkerne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg også :-)
   En have er god at have, måske lige bortset fra når man ikke kan følge med ukrudtet og høsten :-)

   Slet
 3. Lækkert morgenbillede Pia, når dagen starter så smukt hører der nybagte boller til. Kan godt forstå der var glæde i de to hjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så smukt at stå og kigge på. Jeg vil da gerne have godt vejr, men ikke hvis det kræver at jeg skal bage hver dag :-) at glæde andre giver ofte dobbelt glæde.

   Slet
 4. Wow for et morgenbillede! Hold fast, hvor det er godt.
  Boller er altid et hit, lige som hjemmesmeltet fedt. Det er mange år siden, vi sidst har fået det, men pudsigt nok har jeg netop lovet John, at denne jul skal jeg nok lave en lille skål til julesilden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også en fantastisk morgen :
   Boller eller bare en rugbrødsmad er altid et hit, især når der arbejdes, så er det jo ikke den slags der prioriteres i hjemmet. Fedt laver jeg nu heller ikke så tit mere, vi spiser jo ikke fedstof på brødet i det daglige, men lige nu skejer vi lidt ud.

   Slet
 5. Skøn morgenbillede.
  Uhmmm nybagte boller. Jeg forstår godt, at de blev vel modtaget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nybagte boller er altid godt :-)

   Slet
 6. Det er et virkelig smukt billede du har taget af morgenstunden med guld i mund.

  Det er dejligt at glæde andre og det har du virkelig gjort med dine nybagte boller. Hvem ville ikke blive glad, hvis man var i gang med en stor renovering, og der så kom en forbi med friskbagte boller...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) ja der var meget guld i morges.
   Det er nemlig rigtigt. Jeg ved godt hvor irriterende der er, når vi skal afbryde vores arbejde for at få lidt at spise, så selvfølgelig var jeg også oppe med et par håndmadder til dem til middag.

   Slet
 7. Hvor må det have været dejligt at gå den morgenkolde tur når naturen artede sig som vist på det megaflotte billede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også, og jeg stod gerne stille meget længe, eller trippede frem og tilbage, for at følge hele seancen :-) Jeg var bange for at gå glip af synet, hvis jeg bevægede mig frem til en ny udkigspost :-)

   Slet
 8. Lækkert med nybagte boller :-) Tænk, at du stadig har pæne roser i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig :-) Faktisk så har jeg en del rosenknopper derude lige nu. Hvor mange der når at springe ud, vil kun tiden vise.

   Slet
 9. Hvor er du et herligt overskudsmenneske Pia :-) Jeg tror de alle sætter stor pris på dig - og på dine gode boller!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver helt stum og mangler ord, for sådan ser jeg det ikke, men med den taknemlighed der lyser ud af modtagerne kan jeg næsten ikke lade være. Der er jo ingen der tvinger mig, og de regner det bestemt ikke som en selvfølge :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)