lørdag den 22. december 2012

Et par telefonopringninger: Hvad laver du?

Det startede allerede sent i aftes. Allan og Mads havde ellers tidligere i går, aftalt at mødes meget tidligt i dag, for at fortsætte med køkkenet, nu når Mads havde fået ferie. P1080255Allan var på vej i seng, og jeg ville følge efter, da jeg får en sms fra Mads… Sover I? Jeg ringede op og sagde nej. Åh, det var godt, for jeg ligger og tænker på den aftale jeg har med far. Det er vist bedre vi bruger den på en anden måde. Allan havde slukket sin mobil, men endnu ikke nået at lægge høreapparaterne, så jeg kunne stadig kommunikere med ham. Aftalen blev, at Mads kom til morgenkaffe her, så kunne de planlægge videre derfra. Jeg var slet ikke kommet ud af nattøjet endnu, da mor ringede. Hvad laver du? Har du travt? Næh, det har jeg ikke, Mads og Allan er lige kørt herfra. Nå, allerede! Ja, Mads er så glad for, at han endelig har ferie, så nu skal han arbejde effektivt, og der er brug for fire hænder til det de skal lave. Jeg har bare lovet at kigge op i løbet af formiddagen.
Mor fortsætter…Jeg tænkte bare om du skulle til byen, så du kunne kigge ind. Jeg har flere ting jeg skal have styr på. Jeg har trukket på alle dine søskende de sidste par dage, så jeg ved de har rigeligt om ørene. Jeg har også dårlig samvittighed, over jeg ikke  kører på sygebesøg, der kan ikke gøres mere for patienten. Jeg har jeg været inde og købe en blomst, men jeg kan ikke finde ud af hvad jeg skal, men jeg må jo bare tage en beslutning, siger hun. 
P1080258Jeg selv er heldigvis så godt med til juleaften, at jeg bare ville bruge dagen på at lave is, bage biscuit og eksperimentere med noget hundeguf og hundekiks til de to firbenede, der også skal holde jul her i huset. Derfor kunne jeg jo godt, som lovet, passe de to herrer op med mad og kaffe. De fleste af mine planer kunnne jeg let hoppe over, så jeg kørte til mor for at hjælpe hende. Når jeg alligevel skulle til byen, kunne jeg lige så godt handle lidt ind samtidig. 
Mens jeg ordnede dette og hint for mor, fik hun en opringning, at den omtalte person var død i nat. Vi har altid haft meget med ægteparret at gøre. For mor og far, har det været verdens bedste venner i næsten 50 år. Jeg har passet deres børn, og sønnen er blevet nabo til os, så jeg træder til som kortvarrig børnepasser, for deres børn igen, når det pludselig brænder på for naboen. Vi passer deres dyr og hus, når de er på ferie, og de gør det samme for os. 
Jeg nåede mors ønsker, og lidt til, så hun var glad, da jeg kørte. Altså ikke fordi jeg kørte, for hun kunne sagtens bruge selskab, men mere fordi hun nu havde fået styr på alle løse ender og hendes stress var jaget på flugt.
Vi har grønkål til os juleaften, men så er der vist ikke noget til juledagene, og det havde jeg ellers besluttet, at så var det sådan, men når nu jeg var på de kanter, kunne jeg lige så godt se om der var mere, eller der var helt udsolgt. Der var rigeligt. Fem stokke for 30,- kr. eller 10 for 50,- Heldigvis nøjedes jeg med de fem, for hele bagagerummet i bilen blev fyldt. Mens jeg stod på p-pladsen ringede Mads… Hvad laver du? Jeg er på vej hjem fra byen, men jeg skal nok kigge ind, når jeg kører forbi. Det var godt. Nu kører far og jeg hjem til jer og spiser noget mad, så tales vi ved der. 
P1080266Jeg fik slæbt al grønkålen ind på køkkenbordet, men langt det meste er også kommet ubehandlet ud igen. Der må det ligge, tíl en dag jeg har bedre tid. Jeg har fået kogt en ordentlig grydefuld, så vi i hvert fald har grønkål nok til juledagene. Det lykkedes mig at få lavet is i massevis. Kaffe og kage fra lageret, leveret til de to arbejdende, og jeg fik klaret et par andre småopgaver, der kan hjælpe dem til at hellige sig det, de er bedre til. Kager og hundeguf blev der ikke noget af i denne omgang.
I morgen formiddag skal jeg koge medister, flæsk og hamburgerryg. For i min familie er det ikke jul uden grønlangkål juleaften. I morgen eftermiddag kommer bror og svigerinde til lidt hygge. Der kommer med statsgaranti ikke flere indlæg fra mig inden jul, men jeg håber, jeg får tid til at kigge forbi hos jer andre i ledige stunder i løbet af de næste dage.
En rigtig glædelig jul til alle de læser med

20 kommentarer:

 1. Det er simpelthen imponerende hvad du får klaret i løbet af en dag Pia..
  I ønskes en rigtig glædelig jul nede hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge :-) Gad vide om det så er her, jeg skal fortælle, at jeg sjældent når det jeg selv (næsten) tror på er muligt, men ofte får der jo sneget sig andre ting ind der tager tiden.

   Slet
 2. jeg taber helt pusten når jeg læser hvor meget. du har gang i :-)
  grønlangl har jeg aldrig smagt ,, sjovt så forskellige egnsretter vi spiser til jul i vores lille land , her. får vi kalkun og kamsteg ...


  SvarSlet
  Svar
  1. Grønlangkål kan også være meget forskelligt, og der er kun en der er rigtig :-) her er julemenuen altid grønlangkål, and og ris a lamande, så der er ingen overraskelser der skal ødelægge julen.

   Slet
 3. Hvor ser grønkålen dog dejlig ud som den står der i din køkkenvask. Den har en smuk farve og er lige til at spise. Det er en af de ting jeg savner ved at bo i byen, her kan man ikke få grønkål på stokke og jeg synes ikke, den frosne rigtig smager af noget.

  Rigtig glædelig jul til jer nede på Lolland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Grønkålen har bestemt en flot farve, og jeg giver dig ret, den købte frosne grønkål kan aldrig blive god. Det er ikke kun smagen det er også alt for groft og råt. Selv en lille portion til at supplere min egen med, ødelægger hele retten. Der er intet at stille op, der kan redde den. Hos en grønthandler, som Du da må have derinde, må du da kunne købe frisk grønkål?
   Tak Hanne

   Slet
 4. Jeg tror godt at du kunne være julemandens kone, så var han da sikker på at gaverne kom ud til tiden..;-D Du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne jeg sikkert godt. Måske er det det jeg skal leve af til næste år :-) hvis jeg altså kan komme frem i snemængderne og driverne, som igen har overmandes os.
   Tak Annemarie.

   Slet
 5. - Hvorfor får vi ikke grønkål? siger Manden her.
  Og vi har det endda i haverne.
  Tja...? Det har vi bare ikke tradition for her.

  Du når sandelig meget på en dag, kære Pia. Tag det nu også lidt med ro, så du ikke vælter.
  Manden og Konen ønsker Jer en rigtig dejlig jul og sender kærlig hilsen herfra. Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hvorfor! Hvad har I så grønkålen til. Hønsene måske? Eller forhåbentlig til juledagene :-)
   Jeg tager det faktisk ganske roligt. Vi skal kun være 4 juleaften så jeg har masser af tid til at lave så lidt som jeg gider. Det er lysten der driver værket og ikke pligten.
   Tak Johanne :-)

   Slet
 6. Man kan jo blive helt forpustet af dit energiniveau. Rigtig glædelig jul til jer...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm... er det virklig så slemt! Tak Susanne

   Slet
 7. Jeg er imponeret over, at I kan klare tre så tunge retter - jeg synes det kniber bare at spise risalamanden oven på andestegen ;-)
  Jeg håber, at I får Camilla hjem også, så julen kan blive perfekt for jer alle.
  Rigtig god jul til jer alle her fra Sverige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan jo nøjes med små portioner :-) Jeg indrømmer gerne, at når grønlangkålen er spist, er det ikke sulten der driver værket, men en vinge eller to, samt kråsen kan jeg godt få ned. Det er ikke and der ryger mest ned af, men ingen vil alligevel undvære den. Prøv at gætte hvem der spiser mere dessert en den lille bitte portionsanretning jeg laver til os hver :-)
   Tak, det håber vi også. Jeg har haft hende i telefonen.

   Slet
 8. Det er heldigt at grønkål svinder ind ved tilberedning! Rigtig glædelig jul herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt heldigt. Tak.

   Slet
 9. Det er imponerende alt det du får lavet og samtidig får du skrevet et dejlig indlæg. Det eneste jeg gør, er at forkludre din kommentar til mig, så den bliver væk. Men jeg vil ønske dig og din familie en rigtig glædelig jul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske det er nissen der er på spil :-) Tak skal du have.

   Slet
 10. Pia, jeg vil give Inge og andre ret i, at det er utroligt hvad du overkommer på en dag, jeg får helt dårlig samvittighed.

  Til gengæld ved jeg, at der ikke er så megen afsætning på dejlig dansk julemad hernede. De første år lavede jeg i den udstrækning det var muligt dansk juleaften, men det vakte ikke spor lykke hos de unge mennesker, derfor har jeg opgivet det og glæder mig så meget mere til næste gang julen skal holdes i Danmark og jeg kan smovse i rigtig julemad.

  Rigtig glædelig jul og alt godt for det nye år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen dårlig samvittighed, tak. Det vil jeg nødig være skyld i.
   Jeg tror altså sagtens jeg kunne undvære dansk julemad, men det kan jeg jo sagtens sige, når vi altid får det juleaften, men alle de andre dage er det langt fra traditionel julemad, heller ikke selvom vi skal have gæster, jeg gider det nemlig ikke rigtig! Og det er mange år siden vi har været andre steder i juledagene, bl.a. Fordi jeg gerne vil nå at have et par fridage, da jeg altid har skulle arbejdt. Jeg vil hellere have let mad, med masser af grønsager. Dog er grønlangkålen altid på programmet en enkelt dag mere ud over juleaften.
   Tak skal du have.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)