søndag den 9. december 2012

Nogle planer lykkedes heldigvis til fulde

Trods kulden blev døren sat på klem så jeg fik lukket lidt jul ind. Det er mange år siden jeg har bagt julesmåkager. Jeg plejer at holde mig til de lidt større ting som æbleskiver og store gærklejner. Det er nemlig noget jeg også selv spiser. Nu skal man jo heller ikke gro helt fast i gamle vaner, så jeg røg ombord i nogle små tykke klejner. En opskrift jeg ellers altid har brugt flittigt.    
P1080090 P1080097
En tur i egen have samt Mads´ for at lede efter lidt grønt, så jeg kunne få lavet et par dekorationer til kirkegården. P1080107Jeg har gennem årene bundet utallige grønne kranse samt kors og hjerter beklædt med mos. Har faktisk også lavet for andre mod betaling. Det nænvte jeg ikke noget om i dette indlæg. gravstedsdekorationer Jeg og min familie er blevet lidt træt af at se på de almindelige grønne kranse, vi vil hellere se lidt blomster. Jeg havde købt et lille hjerte og nogle hyacinter, som jeg ville stille på fars gravsted, men der er grænse for hvor meget frost hyacinterne kan klare uden at bukke under, så derfor købte jeg i stedet 2 buketter nelliker, de kan nemlig tåle mosten. Der blev så mange rester, at jeg også kunne binde en lille buket til min mormors gravsted. De sidste stumper blev sat i lidt oasis, og står og pynter her i huset, sammen med hyacinterne.
Nelliker P1080122
Lørdag aften tilbragte vi i hyggeligt søskende-svogerselskab hos mor, som havde inviteret på grønlangkål på fars fødselsdag. Jeg blev kaldt hid, allerede om formiddagen. Det var ikke med i planen, for jeg havde været oppe og lagt plade i bordet, og vi havde fundet en dug der kunne når, så hun selv kunne dække bord. Aftalen var at jeg bare skulle komme og lave grønlangkålen, for det turde hun ikke binde an med til 10 personer, men allerede om formiddagen, sagde hun at hun ikke havde lavet brunkartofler siden hun blev syg, så jeg tænder altså ikke for noget, før du kommer. Det gik altså nøjagtigt lige som sidste år. Mor inviterer og lægger lejlighed til, og jeg laver maden. gravsted
Allan og jeg nåede kirkegården, hvor jeg fik lagt buketterne, inden jeg skulle i gang med maden hos mor. Aftenen forløb stille og hyggelig. Vi søskende har ikke været samlet siden september måned, så der er altid lidt at tale om, selvom mor er en god budbringer.
I morges vågnede vi til snevejr. Det har sneet pænt det meste af dagen. Jeg har gået inde og hygget mig ved  brændeovnsvarmen med at pynte lidt op til jul. Ikke det helt store, men lidt nisser skal der til for at skabe lidt julestemning.
snevejr 9. dec 2012 P1080141
Allan har taget tjansen udendørs med snerydningen. Traktoren kunne ikke starte, så i stedet for at skulle ligge og rode med den, valgte han at skubbe og skovle. Der kunne han da holde varmen.
Sne 9. dec. 12 P1080147
Her midt på eftermiddagen er det holdt op med at sne, det er også blevet tøvejr. Vi har fået de 20 cm de har lovet i vejrudsigten. Mine planer for denne weekend holdt meget bedre end forventet og det helt uden at have travlt. Mit næste projekt er julegaverne.

22 kommentarer:

 1. Så fik du da endelig lidt sne - det har du jo virkelig savnet ;-)
  Vi har sandelig også fået vores del synes jeg, og nu har det lige taget fat igen med fornyet styrke, desværre.
  Fine buketter, du laver ... sådan noget gør jeg slet ikke i - jeg er ikke til gravsteder, må jeg indrømme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har bestemt ikke savnet sneen. Det var bare svært at forstå at andre kunne have så meget, når vi intet havde.
   Jeg aner ikke hvordan der ser ud, hvis vi kommer væk fra matriklen. Vi bliver tit overrasket, fordi vi ligger i læ.
   Jeg er heller ikke til gravsteder, og som du nok ved, skal jeg slet ikke have et selv. En buket en gang om året kan jeg godt overkomme. Var jeg enebarn, satte jeg nok ikke mine ben der nogensinde.

   Slet
 2. Hold da op.. ja så fik I da sne...................

  Klejnerne ser gode ud...... har aldrig prøvet at lave lige sådan nogle.. De skræmmer mig lidt...

  Uhh ja vi skal også over på kirkegården og gøre fint.. Sneen , lavede lige om på vores planer..

  God søndag aften

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gjorde vi. Er spændt på om der bliver ryddet vej, så jeg kan komme på job i morgen.
   Klejnerne er slet ikke farlige :-)
   Nu ligger min og mine søskendes dekorationer fint begravet, og forrige år, kom senen på kirkegården før mig.
   Tak og det samme til dig.

   Slet
 3. Jeg synes, det er dejligt, at du laver buketter til at lægge/stille på gravstederne. Det er sådan en fin gestus at vise, at man tænker på dem, der ikke er her længere.

  I har sørme fået meget sne. Her har vi fået omkring 10 cm vil jeg tro, men det er allerede blevet til noget forfærdeligt pløre ude på vejene. Sne hører til på landet ikke inde i storbyerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må indrømme, at jeg personligt er fuldstændig ligeglad med de hilsener på kirkegården, og det samme ville min far være. Men det betyder umådeligt meget for min mor, og mine søskende er også flinke i den retning.
   Sneen ligger fint her, for der er hverken blevet saltet eller kørt med sneplov. Kun Allan og genboen har været i gang.

   Slet
 4. Vejret har lige været til indendørssysler, og jeg kunne da godt spise en hjemmebagt klejne..;-D vi har købt et dekorationer til Jimmis mor og til min far, men vi er heller ikke tilhænger af gravsteder, jeg vil smides i en skov når det er min tur til at komme herfra..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag er vejret ikke bedre, det har sneet her hele dagen. Du er velkommen på Lolland, så hiver jeg kagedåsen frem :-)
   Nu ligger al kirkegårdspynt godt gemt under sneen og skoven er altid pyntet med blomster og gran :-)

   Slet
 5. Fine bukettet du har lavet. Og lækkert med hjemmebag :) Smukke snebilleder :)

  SvarSlet
 6. wau, de er fine dine blomsterdekorationer,,
  ja du hsr været flittig må jeg sige,,,, jeg bager ikke småkager ,,, eller hov klejner skal jo koges ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Min mor har, i tidernes morgen, været min læremester til blomsterdekorationer.

   Slet
 7. Hvor dejligt at I også fik lidt af sneen.. Den har du sukket efter længe.. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du ved godt, at den der venter på noget godt kan vente længe :-) Det dejlige er nu ikke det der fylder mest.

   Slet
 8. Hold da op, hvor har du været flittig.....igen! Lækre klejner og fine dekorationer.
  De kirkegårde, hvor vores slægtninge ligger begravet, befinder sig i Jylland, og vi på Sjælland. Det er meget sjældent, at vi er der. Vi har en ordning med den lokale graver, sammen med den øvrige familie, da det er et familiegravsted. Der bliver lagt pyntegrønt og ryddet op.
  God mandag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Noget skal tiden jo gå med :-)
   Mor har også efter sin sygdom betalt kirken for at lægge gran på. Ellers har hun altid selv klaret det. Nu nøjes hun med at sætte blomster 1-2 gange om ugen, og så behøver jeg jo ikke deltage :-)
   Tak, og god aften til dig.

   Slet
 9. I går kom sneen så endelig også til os - men kun for at være smeltet væk i dag.
  Uhm...kunne tænke mig en klejne. Det er mange år siden, jeg har lavet dem. Nu holder jeg mig bare til småkagerne og æbleskiverne.
  Hils - og en god mandag til Jer to.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå I har også været snefri. Her har det godt nok været tøvejr i dag, men det kan man ikke se på mængderne, for det har sneet pænt hele dagen. Sikke et føre at køre i når jeg skal på arbejde. Jeg tror det vil være samme syn hos jer, hvis I havde samme mængder.
   Det er et stort arbejde at bage alle de småkager, men æbleskiver skal der til, også her i huset.
   Tak og det samme til jer to.

   Slet
 10. Som vanligt bliver jeg helt stakåndet af al din foretagsomhed. Når du ikke lige fotograferer solopgange og -nedgange, laver du klejner og dekorationer - og lukker jule ind ved at lade døren stå lidt på klem. Kan man ikke klare det med et vindue?

  SvarSlet
  Svar
  1. Et vindue er vist ikke nok ;-) Soveværelsesvinduet står på klem året rundt, så vi bliver nød til at åbne døren :-)

   Slet
 11. Hold da op, hvor har du været flittig... Jeg skal også ha' lavet noget til kirkegården; det bli'r nok en kurv med noget grønt og holdbart i. Det har jeg gjort de sidste par år, og det har været både pænt og holdbart.
  I år bli'r der ikke kogt klejner her i huset, da det kun er mig der spiser dem. Dine ser altså lækre ud... ;)

  Kh Britta

  SvarSlet
  Svar
  1. Holdbart skal det være til den kolde danske vinter. Du viser vel det færdige resultat frem på bloggen?
   Jeg kunne spise alleklejnerne alene, men jegdeler dog gerne :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)