fredag den 19. oktober 2012

Mallorca 3 – Alle indvolde blev rystet

Vi satte kursen mod Valldemossa, hvor der var sort af biler, busser og turister.
Mallorca Udsigt ved Valldamossa
Allerede ved dette syn begynder vi at trække følehornene til os, men byen skal jo ses, siger alle “de kloge”  Alle P-pladser var betalingspladser, og de var pakket med biler. Vi tænkte vi kunne finde et sted lige udenfor byen, men der var det ikke tilladt at parkere, og vi skulle ikke i karambolage med myndighederne. Alle de sideveje vi fandt i byen havde skilte med al indkørsel forbudt. Vi opfattede denne by som en stor pengemaskine, bare fordi flere berømtheder, har boet der, eller fordi Michael Douglas stadig bor der. Vi boykottede det tiltængte besøg og fortsatte til Deiá, hvor der både er luft og en skøn udsigt. 
Deiá Deiá
På tilbagevejen besøgte vi Port de Valldamossa, som tiltrækker os mere end selve byen og menneskemylderet. Sikke en lang og pragtfuld bjergtur, med hårnålesving i massevis. Lige til at blive søsyg af, men jeg klarede det. Når både jeg selv og chaufføren tager de hensyn der skal tages, klarer jeg efterhånden og for det meste alle ture i bil uden at blive dårlig. 
P1070156 P1070157
Nede i denne lille perle, var der fred, ro og idyl. Kun ganske få biler fandt derned, mens vi var der.
P1070158 P1070166 
P1070162 P1070163
Vi tog turen op igen og videre til Esporlas. Der var udøvende bjergklatrere, vi ikke kunne beundre på vej ned, fordi der ikke var mulighed for at holde nogen steder, de var der stadig da vi kørte op. Vi havde en bil i hælene, så der måtte fotograferes mod solen og gennem forruden, mens vi listede forbi, så dette billede er redigeret, fordi det var en stor tåge med skyggen af en mand. 
P1070170 a P1070172
Da vi kom lige forbi La Granja, arbejdermuseet, stoppede vi op for at se hvad det var, men vi nøjedes med at kigge lidt på det udefra.
LA Granja Gammel bjergged på La Granja
  
Turen fortsatte mod Puigpunyent, til La Reservada, en stor naturpark, som Allan mente var noget for os. HOLDdaOP. Der fik vi godt nok rystet nyrene og alle de andre indvolde godt og grundigt. Vejen var elendig med masser af store huller og smal som bare f…… Det var umuligt at køre uden om hullerne. Vi kørte og vi kørte, mere end i går. Af og til mødte vi et skilt som viste, at vi var på rette vej. Hverken landkort eller GPS viste os nogen veje, alligevel fortsatte vi vores evendelige bjergkørsel. Endelig var vi fremme til 2,5 millioner kvm naturpark.
P1070195  La Reservada
Da vi nåede frem stod Allan af ved deres indgangspriser. Så slemt var det nu heller ikke, men vi er vant til at naturen er gratis, og især mente vi, at vi skulle have lidt for indgangspengene. Bilen kunne ikke komme med ind, og da vi aldrig ville nå at se det hele til fods, eller bare lidt af det, blev vi igen udenfor. Vi skulle jo også ned fra bjerget inden det blev mørkt.
La Reservada   P1070186 
Vi havde dog tid til en kop kaffe og et stykke kage, som vi indtog mellem gæs, ænder påfugle og andet fjerkræ, inden vi begav os ned ad samme vej, som var eneste mulighed. Vi målte turen som trods alt kun var på sølle 5 km, men føltes som 30 km og det var stadig varmt som bare pokker.
Kaffepause på La Reservada Påfulg på La Reservada
Vi kørte hjem over Capdella og Calvia og helt ned til Cala Falou. Magaluf skulle vi også lige snuse til inden vi ramte Palmanova, men der er alt for meget storby over hele dette område til vores smag. Selvom vi havde fået at vide, at alle turisterne faktisk havde forladt øen, og der næsten ikke var flere tilbage, så gav hele området ved Palmabugten absolut ikke dette indtryk. Igen... vi vil nødig være der i højsæsonen. Vi skal have luft og mere landliv, så vi stikker af i bilen igen i morgen.

22 kommentarer:

 1. Jeg kan rigtig godt lide mallorca, vi har været der nogle gange for at spille golf. Dine billeder viser tydeligt hvor smukt der er på meget af øen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ved jeg jo I har :-)
   I har så også lavet andet end at spille golf :-)

   Slet
 2. Jeg morer mig stadig, det er ligesom at være med på bagsædet hos jer, jeg kan næsten ikke få luft, tænker med angst, hvornår skriver du at en klippe har kilet sig fast i bunden af bilen, hvornår er dækket flat ,,,,præcis sådan har jeg det . når jeg er på sådan en tur Ipsen griner bare....
  At man skulle betale for at komme ind og se parken, det er helt ok for mig , det er jo mange turister der tramper rundt , det må koste at holde det i orden,
  Vildt flotte billeder og beskrivelse af turen ....
  Det er vildt flotte billeder,

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon det er nu jeg skal fortælle at vi var ude at køre på trapper.. Drop du bare angsten, der skete ikke noget med hverken os eller bilen under hele ferien. Jeg bryder mig i det hele taget ikke ret meget om at køre bil, men hvis man vil opleve noget, så er det en nødvendighed.
   Vi ville faktisk også gerne betale det det kostede at komme ind, hvis altså vi havde haft det meste af en dag til at gå på opdagelse i derinde.
   Tak skal du have :-)

   Slet
 3. Det er jo næsten som at være der selv. Tak for turen Pia...

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt, og velbekomme Susanne :-)

   Slet
 4. Storbyer uden mulighed for parkering ville jeg også springe, så heller ud som jer på landet og se noget natur..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, og vi ER slet ikke til storbyer, der kan man jo ikke trække vejret ordentligt :-)

   Slet
 5. Spændende læsning igen. Især synes jeg det er interessant at se hvor I dog kommer hen fordi der er steder i ikke vil være eller betale for. Jeg forstår det meget godt, og skulle vi falde for en tur til Mallorca vil jeg læse igen og notere mig steder og muligheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du ved jo også hvor meget natur der står til fri afbenyttelse, hvor man kan traske (eller køre) rundt i dagevis unden at møde andre. Ikke fordi vi ikke bryder os om mennesker, men sardiner i dåse er noget man spiser :-)

   Slet
 6. Du er altså rigtig god til at beskrive jeres oplevelser, så man særdeles tydeligt kan se det hele for sig, og jeg vil have dine indlæg og bemærkninger i baghovedet, når vi forhåbentlig er dernede til maj.
  Vi har fundet en fed lejlighed, som jeg regner med, at vi sætter os på i løbet af weekenden. Ikke så langt fra Magaluf ... men langt nok, håber jeg; det er på vestsiden af den lille halvø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen dog, tak Ellen :-)
   Langt nok... Alt er jo relativt, men meget bedre kan I vist ikke gøre det, med mindre I vil bo helt øde i bjergene, hvor vi så hoteller, men ingen beboere, men måske skyldes det årstiden? I skal jo også ud og opleve og nærmest kun overnatte, tror jeg.
   Det bliver spændende at høre hvad John siger, når han genser øen efter så mange år. Du selv har jo ingen sammenligningsgrundlag.

   Slet
 7. Loggede ind på min blog og valgte tilfældigt din blog af alle fra min blogliste. Sjovt, mon jeg var klar over at du skriver om Mallora?
  Jeg vil tro at Palmanova ikke er så spændende. Kan godt nikke genkendende til det anstrengende med så mange turister, dén lever jeg med 9 måneder om året :-) Stederne kender jeg også - dejlige steder I har valgt. Es Verger var før et sted hvor der kun kom lokale, men nu er det blevet for turistet efter min mening - uden nogen form for luksus af den grund ! -, dog kan jeg stadig anbefale deres lammekølle :-)For ikke at glemme turen op til ruinen og udsigten på toppen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er i hvert fald ikke for os, men for millioner af andre, vist :-)
   Det gør du, men forskellen er at du får betaling for det... En del af tiden. Du har sikkert ret, men da vi kørte derop var turisterne ikke vågnet, og det var restaurenten nærmest heller ikke, da vi kun kunne få serveret flydende "kost". Det gode er, at alle busserne ikke har mulighed for at komme derop, det minimerer da turismen en del :-)

   Slet
  2. Faktisk parkere vi nede og går der op, turen er dejlig og så er appetitten ekstra god :-)

   Slet
  3. Det kunne vi også have fundet på, hvis vi kendte området og vidste hvor langt der var, og selvom man ikke kører stærkt i bil, så ser man meget mere, når man går.

   Slet
 8. Spændende læsning igen. Især synes jeg det er interessant at se hvor I dog kommer hen fordi der er steder i ikke vil være eller betale for. Jeg forstår det meget godt, og skulle vi falde for en tur til Mallorca vil jeg læse igen og notere mig steder og muligheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser ud til at den samme kommentar er skrevet ovenfor også, men tak for roserne :-)

   Slet
 9. Det er spændende at følge med i jeres tur rundt på Mallorca. Vi var der, som tidligere fortalt, i maj, og jeg genoplever mangt og meget ved læsning af din blog. Fine billeder og en rigtig god beskrivelse, så man kan følge med rundt. Der er bestemt visse steder, vi skal se, hvis vi kommer derned igen.
  Jeg håber, at det fungerer nu med kommentarkodeordene. Hvis ikke, vil jeg gerne have, at du siger til igen. Tak, Pia!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de fine ord. Det er kun godt hvis jeg kan inspirere nogen :-)
   Velbekomme. Jeg smutter over og laver en lille prøve.

   Slet
 10. Det er rigtig spændende at følge jeres tur på Mallorca - I forstår at komme de steder, hvor ingen andre kommer, og det er spændende. Jeg forstår dog ikke, at I ikke ville ind i naturparken, når I nu havde forsaget alverdens trængsler for at komme dertil.

  Du klarer bilturene rigtig flot. Det er jeg ikke sikker på at jeg kunne gøre lige så godt. Jeg er dybest set enormt bange for at køre i bil, og hvis det også skulle være på små bjergveje... Men godt at Allan er en god chauffør.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen andre kommer er vist ikke helt passende her, men vi gør hvad vi kan. Vi besøgte ikke stedet alene af den grund vi ikke havde noget tid vi kunne tilbringe derinde. Vi kom alt for sent på dagen.
   Jeg er ikke bange for at køre bil, men jeg bliver så let frygtelig køresyg. Dog er jeg ikke altid helt vild med de store stigninger og udsigt til frit fald, men jeg stoler trods alt nok på Allans kørsel, til at tage med på udflugter.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)