mandag den 2. april 2012

1. april i det svenske

Allan og jeg ville så gerne kunne sove længe, når det er weekend og vi har fri. I det mindste bare til kl. 8. Vi prøver ihærdigt, men uden held. Efter at have ligget og ventet forgæves en time, opgav vi, og svingede benene ud over sengekanten, trak i tøjet og gik os en lille morgentur i det fine, men kolde og frostklare vejr.
Rimfrost på bro 1/4 2012 Rimfrost 1. april 2012    Rimfrost 1. april 2012
Der var is på bilerne og masser af rimfrost i landskabet. Der var også is på vandet. Da vi kom tilbage til Ellens hus, viste udendørstemperaturen minus 7 grader.  
P1040135 P1040137
Efter morgenmaden kørte vi alle, med John bag rattet ud på nye eventyrer. På turen viste Ellen og John os et par særprægede huse. Haverne var lige så specielle i udsmykningen. Der var mange små og store detaljer.
P1040146 P1040144
Turen gik videre til Huseby Bruk, hvor vi fik 2-3 timer til at gå. Der var rigtigt meget at se på, både ude og inde. Der var mega store maskiner på savværket og ovnene der blev benyttet af smedene, var så store, at man kunne gå ind i dem. Overvældende store, når man tænker på hvor små menneskerner især var dengang. 
P1040182 P1040187
P1040200 P1040204
Der var et helt fugle- og dyrerige af udstoppede dyr, i de helt rigtige omgivelser.
P1040251 P1040244
Vi besøgte også Bondens Marked, hvor der var smagsprøver på en masse lækre ting, kendte som ukendte. Der var tøj og lammeskind, cremer osv. osv. nøjagtig som på alle store markeder herhjemme. Vi begrænsede vores indkøb til en chutney med rødløg og havtorn til 65,- kr. et brød til 60,- kr. Det er det dyreste brød jeg nogensinde har købt, selvom det var svenske kroner, men Allan havde prøvesmagt det og mente vi skulle have det med hjem, selvom han ikke kendte ingredienserne. Jeg må indrømme, at det smagte helt fantastisk og jeg har set og smagt mig frem til, at det indeholder abrikoser, svesker, rosiner, hasselnødder, solsikkekerner og hørfrø. Åhh, hvor vil jeg gerne have den opskrift.
chutney  lækkert svensk brød
Vi havde nogle kilometer hjem til ødegården, og vejret var ikke meget bedre end dagen forinden. Det var stadig blæst og hundekoldt. Den medbragte kaffe blev nydt stående.
P1040274 P1040113
På ødegården blev der igen disket op med frokost og så var det vist på tide, at vi forlod etablissementet for denne gang.

12 kommentarer:

 1. Tak for turen Pia. Det ser skønt ud.

  SvarSlet
 2. Velbekomme :-) Det var det også.

  SvarSlet
 3. Det ser koldt og flot ud.. Skøn tur I har haft. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var både koldt, flot og en skøn tur :-9

   Slet
 4. Det ser ud til at ha været en rigtig spændende tur, trods det kolde vejr.Det der brød lyder virkelig godt, der kunne godt følge en opskrift med til den pris;-)fortsat god aften:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også. Jeg er også sikker på jeg har betalt for opskriften, men at de har glemt at udlevere den :-)
   Tak i lige måde :-)

   Slet
 5. 60,-for et brød ? og jeg som kviede mig forleden dag da jeg skulle gi´ 25,- for et brød i Brugsen.Men dit svenske brød ser super lækkert ud og somme tider skal man bare lukke øjnene og nyde .....
  Vildt flotte billeder

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, svarende til ca. 51,- danske kroner. Jeg syntes også det var lige i overkanten, men det kom altså med hjem :-)
   Tak :-)

   Slet
 6. Rigtig gode billeder.
  Tak for rundvisningen.
  Ser ud til at det har været en dejlig tur.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og velbekomme. Det var en dejlig tur :-)
   En god aften til dig.

   Slet
 7. Tak for den fine illustration af en tur rundt til forskellige steder i Sverige - når man nu er kommet afsted, må man naturligvis udnytte mulighederne, men var man blevet hjemme, ville det næppe være blevet til en sådan oplevelsestur fordi argumentet ville have været: det er for koldt. Men her duede det ikke - øjensynligt.

  SvarSlet
 8. Vi udnytter gerne muligheder ved enhver lejlighed. Faktisk også herhjemme. Der er som bekendt ikke dårligt vejr, kun dårlige klæ´r :-)
  Vi kunne også "bare" have valgt at sidde på ødegården med strikketøj og hver vores pc - alle fire, men den mulighed kom slet ikke på tale :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)