fredag den 24. februar 2012

GD-dag i søndags

Det var bl.a.Camilla der stod for at arrangere denne måneds GD tur, som skulle foregår på Lolland denne gang. GD står for Great Dane, eller Grand Danois. Vi havde lovet at åbne haven til en gang kaffe og kage.
Mens Camilla gik turen, sammen med Kosta, for at markere ruten, opstille poster og sondere terræn med egne øjne, det er ikke det samme, som at få oplysningerne fra mig, dækkede Allan og jeg op til tag selv bord i garagen, de havde jo lovet lidt regn og lavede et par kander kaffe, som blev hældt på termokander. Kagerne fra gårsdagens bagning blev sat frem, så vi var klar til det helt store rykind. 7 GD´er og 2 “ukurante” af helt anden race, samt 14 personer ialt, nogle helt uden hund. Camilla synes der skulle være lidt ekstra for hundene, så hun arrangerede to konkurrencer, indeholdende 5 øvelser samt nogle tillægsspørgsmål, som blev indlagt i vandreturen, selvfølgelig med præmier til de dygtigste hunde.
pageDet sjove ved denne tur var, at der var tilmeldt så mange hunde med deres ejer, at alle 11 farver ville være repræsenteret. Jeg er blevet belært om, at 11 farver er forkert. Det rigtige kan man læse om på Grand Danois Klubbens hjemmeside. og hos FCI under Deutsche Dogge. Nogen måtte desværre melde afbud. Også ham den “lille” Bacchus, der måtte blive hjemme hos sin far, fordi det stakkels “barn”, lige har måttet gennemgå en stor grim øjenoperation. Om det er mor eller barn der har det værst, har jeg svært ved at finde ud af. I stedet fik venindens lille græske hund lov at komme med. 
P1030245 IMG_3844
Efter en dejlig lang vandretur på et par timer, havde jeg fået opgaven at bedømme hunde og tjekke tænder. Mig, som ikke har den fjerneste forstand på det, men det meste var bare øvelse og træning for hunde. Alligevel skulle jeg finde den mest tillidsvækkende hund. Camillas hund deltog selvfølgelig ikke, for det ville være snyd. Så blev de fleste af hundene lukket ind i bilerne, hvor de lå meget stille, og tilbagemeldingen lyder at de sov sødeligt hele aftenen også. Der var også et par mennesker der kæmpede med at holde øjnene åbne om aftenen, bl.a. ham jeg deler bolig med.
P1030252 P1030250 

Charlotte deltog uden Mads, som dog troppede op, da vi kom tilbage til en sen gang kaffe. Derefter forlod de fleste os. Mads og Charlotte blev lidt længere. Jeg syntes det var blevet for sent at lave den aftensmad, jeg ellers havde tilberedt en stor del af. Vi havde jo også lige spist en masse kage, så vi snuppede en rugbrødsmad.
Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at dette arrangement, hele vejen igennem, lignede alle de børnefødselsdage vi har holdt her i huset, med skattejagt og skovture. Vi havde det herligste solskinsvejr, man kan ønske sig her i februar måned. 
Vi har udsigt til endnu skøn weekend. Det samme ønsker jeg dig, der læser med.

Efter Camilla har læst indlægget, har jeg tilføjet noget med rød skrift. Denne videnskab er for stor til at jeg kan følge med, selvom jeg prøver.

11 kommentarer:

 1. Fantastisk med så store hunde og trods deres størelse er de rimeligt stille og rolige, Vi var engang for mere end "hundrede år " siden, oppe og besøge Jacob Staunskjær på Kennel Blåholm i Nordsj.Dengang var vores datter bare 4 år gammel hundene var større end hende, men stadig er det en af hendes ynglingshunde....
  Vi skulle ikke derop for at købe en GD. Vi var deroppe i anden anledning...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hundene er store, ikke mindst når rejser sig på bagbenene :-)
   De er nemlig stille, i modsætning til så mange andre racer. De fleste tror fejlagtigt, at en lille hund er nemmere at have. Jeg bliver SÅ klog på hunde.... haha, i hvert fald klogere :-)

   Slet
 2. Ja de er da godt nok store sådan nogle GD. Der må skulle en del lydighedstræning til for at kunne styre sådan en? Det lyder som en fantastisk tur. Jeg elsker jo selv træningen med vores hund. Det er så skønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hundene skulle være meget lette at træne og mange udstillere træner slet ikke lydighed.

   Slet
 3. det lyder som en herlig dag sammen med en masse skønne mennesker og hunde..Jeg har jo hilst på en af drengene, det er en skøn hund...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også. Vi lærer jo lidt hver gang :-) Det har du jo, og Bacchus blev så forkælet derinde :-D

   Slet
 4. Imponerende.
  Så gider man altså godt have hund, når man har sådan en kolos af slagsen.
  Jeg har før hørt det med 'jo større, jo nemmere'. Men vel ikke på madbudgettet, må man gå ud fra ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Madbudgettets sværhedsgrad spiller næppe nogen rolle, hvis det er tørfoder der bliver fodret med. Jeg ved godt hvad du mener ;-)
   En voksen GD spiser fra 1-1,5 kg tørfoder om dagen, alt efter vægt og aktivitetsniveau, men Camilla barffordrer, og det lyder ret kompliceret. Det er noget med madplaner i lange baner.

   Slet
  2. Jeg googlede mig til fodermængden, og er også her blevet belært om, at nogle hunde spiser kun 600 - 800 g tørfoder. Det er lidt ligesom mennesker. Vi spiser også forskellige mængder mad. Der er meget der spiller ind.

   Slet
 5. Sikke nogen pragtfulde hunde. Jeg eeeeelsker store hunde! Det minder lidt om de Broholmer-træf min mor er med til og også arrangerer - en dejlig måde at være sammen med andre mennesker (og hunde).

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil Camilla og de andre GD ejere være helt enig med dig i :-)
   I mine øjne er en hund nærmest "bare" en stor hund eller en lille hund :-) Jeg anede ikke hvordan en Broholmer så ud før jeg googlede og læste om det nu :-) Jeg prøver at lære lidt hele tiden, men det vil ikke rigtigt hænge fast.
   Der er mange måder at være sammen med andre mennesker på, og vi har jo alle vores interesser. Vi vil selvfølgelig gerne deltage i børnenes, selvom nogle af deres interesser ligger langt fra vores egne.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)