onsdag den 22. februar 2012

ABC: Jerusalems ødelæggelse

Bogstavet hos ABC Scandinavia i denne uge er J

Da Camilla havde søgt, og fået job i Kbh. ville hun selvfølgelig også gerne flytte lidt tættere på dette. I starten overnattede hun dog de fleste af hverdagene, hos kæresten, når hans bofælle var væk.
Camilla er en pige, der ikke vil ligge andre til byrde og derfor helst klarer tingene selv. Hun søgte bolig og da det endelig lykkedes hende, at få en lille lejlighed med eget bad og køkken i forslag, slog hun til. Det lød meget lovende, med en fælles møbleret opholdsstue, hvor der var inkluderet rengøring hver uge. Hun ville selvfølgelig gerne se lejligheden inden hun underskrev lejekontrakten og betalte depositum, men det var ikke muligt. Ville hun have lejligheden, så måtte hun underskrive og betale før udlevering af nøgle, ellers ville lejligheden gå til den næste på listen. Camilla hentede nøglen til lejligheden midt i ugen, hvorefter hun ringede hjem, og meddelte, at hun ikke flyttede ind. Det hun fortalte mig, havde jeg lidt svært ved at tro. Efter hendes udtalelser var lejligheden så møgbeskidt, klam og ulækker, at hun var ved at brække sig. Måske overreagerede barnet en smule tænkte jeg! Okay, jeg fik vist også sagt noget, der snerper i den retning, højt. En kommunal og almennyttig bolig kunne da ikke være SÅ slem, når hun havde betalt for rengøringen ved indflytningen. Vi aftalte, at vi alle tre kørte derind om lørdagen, så vi kunne se boligen.
Lejlighed  Lejlighed 001
P.g.a. Camillas udtalelse, havde jeg heldigvis pakket fotografiapparatet, så vi kunne tage nogle billeder af det hele. Du milde kineser, hvor jeg forstod det pigebarn. Der skulle bruges en masse knofedt i lejligheden for at fjerne gammelt ulækkert mad og andet møg. Ja, det var nemlig ikke nyt støv og spindelvæv, men gammelt fastgroet mad og møg. Der stod i kontrakten at den var nymalet og der var da klattet lidt hist og pist. Udefra så det ganske nydeligt ud, men man gik lige ind ad hoveddøren, MED sin cykel eller knallert, så var man i den møblerede opholdsstue, hvor der VAR gjort rent til weekenden. Der var da en slags møbel - nemlig en enkelt stol med hynde, og et gammelt havebord, hvor ryglænet var brækket halvvejs af.
Lejlighed 002 Lejlighed 003
Nu måtte vi kæmpe vores sag. Vi ringede og ringede, mest forgæves, fordi den ansvarlige aldrig var at træffe. Jeg skrev breve, men hørte intet. Jeg kontaktede kommunen, men de kunne intet gøre. Jeg mener ville ikke, gøre noget. Allan fik fat i tilsynsmanden, som fortalte at vi ikke var de første utilfredse, og at han ville gøre hvad han kunne, men det var desværre ikke meget. Der skete heller ikke mere. Til sidst lykkedes det mig, at få fat i den ansvarlige i Boligselskabet, men det hjalp ikke meget. Vedkommende var urokkelig, selvom jeg fortalte at jeg kendte boligloven, da jeg havde arbejdet med den i mange år. Jeg nævnte, at vi havde taget billedet af det hele, og havde bevismateriale, så hvis ikke de udbetalte hver eneste krone med det samme, ville jeg hyre en advokat, og køre en sag. Det kunne jeg bare gøre, det ændrede intet. Det havde vel håbet at jeg opgav, som så mange andre før mig, så de kunne blive ved med at score kassen på deres ufine facon, men mig skulle de ikke slippe af med så let. Jeg skrev det sidste brev til boligselskabet, hvor jeg truede med advokat, med stort set samme ordlyd, som ved telefonsamtalen.  Hvis ikke hver eneste krone Camilla havde indbetalt, stod på min konto inden en vis dato, så blev sagen overgivet til advokat. 
Pengene, hver eneste krone, kom før deadline. Senere på året hørte vi, at afdenlingen hvor disse lejligheder lå, var erklæret uegnet som bolig og lukket af myndighederne. Om det havde sin rigtighed, tør jeg ikke skrive under på.

12 kommentarer:

 1. Man bliver så harm, når nogen skalter og valter med andres liv på den måde, og hvor er det synd når unge mennesker bliver lokket ind i sådan noget rod bare fordi de er desperate efter en bolig. Godt du kunne hjælpe, og hun ikke mistede penge på den sag. Jeg håber hun finder en dejlig bolig.
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og jeg bliver rigtig stædig :-) Det ligger 8 år tilbage, så hun fandt en enden ungdomsbolig, og er flyttet et par gange siden. Men ingen af os glemmer det.

   Slet
 2. Det er simpelthen så frækt. Godt du holdt fast Pia..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er frækt. Ind imellem er det ikke så tosset at være lidt stædig :-)

   Slet
 3. Føj for en historie. Godt at din datter ikke lod sig lokke til at flytte ind. Og godt, at I holdt på jeres ret. Men sørgeligt, at det skal være nødvendigt at være så ualmindeligt stædig som I heldigvis var :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig. Det kræver tid og kræfter at kæmpe.

   Slet
 4. Hold da op, da jeg startede med at læse dit indlæg troede jeg det var en af de der svindlere der udlejede den samme lejlighed til mange uden at nogenaf dem nogen sinde får lov til at flytte ind, men mister deres penge, men det var det så heldigvis ikke denne gang, godt du holdt ved og heldig at de dog ikke var så hårdkogte at de var lige glade med en advokat trussel...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det heldigvis ikke, og dette endte godt, altså for os :-)
   Jeg havde heldigvis en masse argumenter der kunne bære i retten, mon ikke det var det de kunne se!

   Slet
 5. Altså, ungdommen og dens forældre er da bare så krævende nu om stunder *LOL*
  Spøg til side; det er fan.... groft, men en fed måde at tjene masser af penge på. Godt at du havde overskud til at kæmpe for datteren :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. En trækasse var da et udmærket møbel før i tiden :-)
   Jeg tænker ofte på de mennesker, der ikke magter at tage de kampe livet af og til byder på.

   Slet
 6. Det er da den mest uhørlige historie.......
  Hold da op, hvor nogen er grove!
  Og indbrud! Der er da rigeligt på din oplevelseskonto.
  Det er et megaflot billede af vanddråben på en gren.
  God, og forhåbentlig fredelig weekend til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Af og til hører man jo noget i medierne, som trods alt overgår dette :-)
   Det er kun på bloggen det hele er sket i denne uge, ellers er det fordelt over en årrække.
   Tak, og det samme ønsker jeg dig.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)