onsdag den 15. juni 2011

Friterede hyldeblomster og en usædvanlig onsdag

IMG_6141
I tre dage har der nu stået en stor portin hyldeblomstdrik, i køleskabet for at trække.
Alligevel bevæbnede jeg mig i morges med plasticpose og saks, da jeg cyklede på arbejde, fordi jeg på hjemvejen, lige ville nå at høste flere hyldeblomster, inden det var for sent. Jeg ville lave en lækkerbisken til aftenskaffen.
Da jeg fik fri fra arbejde, stod Allan for første gang i år og ventede på mig. Han havde lavet kaffe som han havde medbragt. Vi cyklede ud til vandet, og nød udsigten, mens vi drak kaffen. Mens vi sad der, kom der en stenfisker forbi. Den var lastet så tungt, og stak derfor meget dybt. Klik billedet større, så kan du måske se det.
P6155997 IMG_6157
Vi tog en lille omvej, og hver gang jeg hoppede af cyklen for at plukke hyldeblomster, så fotograferede Allan et stykke af naturen.
IMG_6167 IMG_6176
Jeg havde besluttet, at klippe hækken i dag, når jeg havde fri. Jeg klipper og river. Allan fylder i traileren. Jeg fortsætter i haven, mens Allan laver aftensmad. Da han kalder fordi maden er færdig, har jeg fået fyldt traileren.
IMG_6184 P6156008 P6156009
Lige nu er der masser af jordbær i haven. Selvom jeg pillede i går, var jeg nød til at gøre det igen i dag, efter aftensmaden. Dagens høst blev 2 kg, som blev skyllet og lagt i fryseren. Jeg må pille igen i morgen.
P6156013P6156015
Hyldeblomsterne, jeg havde plukket, lå stadig i posen. De skulle også ordnes. Jeg rørte en slags pandekagedej sammen.
P6156016 P6156019
Mens jeg stod og friterede hyldeblomsterne, måtte jeg smage på dem, og det er  en himmerigsmundfuld. I opskriften, som du kan finde her, står der, at de gerne må serveres med flormelis, akaciehonning eller sirup. Jeg synes, de er søde nok som de er. Det var ellers en god anledning til at bruge min hjemmelavede mælkebøttesirup. Enten skulle jeg have lavet halv portion, eller også burde jeg have inviteret et par gæster. Der er mange tilbage, men jeg spiser gerne i morgen også, selvom de så er kolde, og det sprøde er forsvundet.
Det blev en lang arbejdsdag, dog krydret med lidt godt for både øje og gane.

10 kommentarer:

 1. Det er dog imponerende hvad I kan nå efter arbejde.
  Sikken en dejlig natur I er omgivet af. Jeg siger godt gået med den lange hæk. Dejlige jordbær og frittede hyldeblomster. Hvor er du flittig.

  SvarSlet
 2. Hold da op en energi! flot at du også selv klipper hæk:-)sjovt vi talte lige igår om at finde en opskrift på friterede hyldeblomster, hvor ser de lækre ud:-) knus

  SvarSlet
 3. Flittiglise..;-D det ser lækkert ud med hyldeblomsterne..

  SvarSlet
 4. Jeg sad også lige og tænkte på at det er fuldstændig sindsygt hvad I to når i løbet af en dag :-) Du må sove før dit hoved rammer hovedpuden.

  Måske jeg skulle prøve det med de friteret hyldeblomster.

  Lene

  SvarSlet
 5. Lotte.... Tak :-) Vi bor et dejligt sted :-) Jeg er glad for vi har barberet mange, mange meter af vores hække og erstattet med træhegn.

  SvarSlet
 6. Prikker i luften.... Hækkeklipning har været min tjans i de 34 år vi har boet her :-)
  Jamen så er der en opskrift leveret :-)

  SvarSlet
 7. Annemarie... det bliver man nød til at være af og til. Weekenderne er jo optaget til andet, og lige nu vælter det ned i stænger :-) Hyldeblomsterne smager også godt i dag, jeg har allerede været der :-)

  SvarSlet
 8. Lene... så meget når vi heller ikke hver dag, men når tingene skal gøres, og vi ikke har tid i weekenden, så må vi jo tage hverdagene til hjælp.
  Her tordner det ret meget. Måske må jeg slukke pc´en inden den gør det af sig selv.

  SvarSlet
 9. Uhm I har allerede jordbær i haven og så fritterede hyldeblomster, det har jeg aldrig smagt, måske skulle det prøves i weekenden :-)
  God weekend til jer.

  SvarSlet
 10. Lene... Ja og jordbærbedet bliver besøgt flere gange dagligt af mig, og alligevel bliver der lidt til fryseren :-)
  Prøv du bare friterede hyldeblomster :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)