I tre dage har der nu stået en stor portin hyldeblomstdrik, i køleskabet for at trække.
Alligevel bevæbnede jeg mig i morges med plasticpose og saks, da jeg cyklede på arbejde, fordi jeg på hjemvejen, lige ville nå at høste flere hyldeblomster, inden det var for sent. Jeg ville lave en lækkerbisken til aftenskaffen.
Da jeg fik fri fra arbejde, stod Allan for første gang i år og ventede på mig. Han havde lavet kaffe som han havde medbragt. Vi cyklede ud til vandet, og nød udsigten, mens vi drak kaffen. Mens vi sad der, kom der en stenfisker forbi. Den var lastet så tungt, og stak derfor meget dybt.
Klik billedet større, så kan du måske se det.
Vi tog en lille omvej, og hver gang jeg hoppede af cyklen for at plukke hyldeblomster, så fotograferede Allan et stykke af naturen.
Jeg havde besluttet, at klippe hækken i dag, når jeg havde fri. Jeg klipper og river. Allan fylder i traileren. Jeg fortsætter i haven, mens Allan laver aftensmad. Da han kalder fordi maden er færdig, har jeg fået fyldt traileren.
Lige nu er der masser af jordbær i haven. Selvom jeg pillede i går, var jeg nød til at gøre det igen i dag, efter aftensmaden. Dagens høst blev 2 kg, som blev skyllet og lagt i fryseren. Jeg må pille igen i morgen.
Hyldeblomsterne, jeg havde plukket, lå stadig i posen. De skulle også ordnes. Jeg rørte en slags pandekagedej sammen.
Mens jeg stod og friterede hyldeblomsterne, måtte jeg smage på dem, og det
er en himmerigsmundfuld. I opskriften, som du kan finde
her, står der, at de gerne må serveres med flormelis, akaciehonning eller sirup. Jeg synes, de er søde nok som de er. Det var ellers en god anledning til at bruge min hjemmelavede
mælkebøttesirup. Enten skulle jeg have lavet halv portion, eller også burde jeg have inviteret et par gæster. Der er mange tilbage, men jeg spiser gerne i morgen også, selvom de så er kolde, og det sprøde er forsvundet.
Det blev en lang arbejdsdag, dog krydret med lidt godt for både øje og gane.
Det er dog imponerende hvad I kan nå efter arbejde.
SvarSletSikken en dejlig natur I er omgivet af. Jeg siger godt gået med den lange hæk. Dejlige jordbær og frittede hyldeblomster. Hvor er du flittig.
Hold da op en energi! flot at du også selv klipper hæk:-)sjovt vi talte lige igår om at finde en opskrift på friterede hyldeblomster, hvor ser de lækre ud:-) knus
SvarSletFlittiglise..;-D det ser lækkert ud med hyldeblomsterne..
SvarSletJeg sad også lige og tænkte på at det er fuldstændig sindsygt hvad I to når i løbet af en dag :-) Du må sove før dit hoved rammer hovedpuden.
SvarSletMåske jeg skulle prøve det med de friteret hyldeblomster.
Lene
Lotte.... Tak :-) Vi bor et dejligt sted :-) Jeg er glad for vi har barberet mange, mange meter af vores hække og erstattet med træhegn.
SvarSletPrikker i luften.... Hækkeklipning har været min tjans i de 34 år vi har boet her :-)
SvarSletJamen så er der en opskrift leveret :-)
Annemarie... det bliver man nød til at være af og til. Weekenderne er jo optaget til andet, og lige nu vælter det ned i stænger :-) Hyldeblomsterne smager også godt i dag, jeg har allerede været der :-)
SvarSletLene... så meget når vi heller ikke hver dag, men når tingene skal gøres, og vi ikke har tid i weekenden, så må vi jo tage hverdagene til hjælp.
SvarSletHer tordner det ret meget. Måske må jeg slukke pc´en inden den gør det af sig selv.
Uhm I har allerede jordbær i haven og så fritterede hyldeblomster, det har jeg aldrig smagt, måske skulle det prøves i weekenden :-)
SvarSletGod weekend til jer.
Lene... Ja og jordbærbedet bliver besøgt flere gange dagligt af mig, og alligevel bliver der lidt til fryseren :-)
SvarSletPrøv du bare friterede hyldeblomster :-)