tirsdag den 9. november 2010

Mandagene her i huset er altid travle

og i går var langt fra nogen undtagelse.

Vild med dans 2010

Vores internet har ikke virket optimalt i over en uge. Det var nemlig kun én af os, der kunne være online med pc´en, hvis det skulle fungere. Det var uholdbart. Et opkald til vores internetudbyder i fredags, blev efter lang tids venten, afbrudt af mig selv, lidt før kl. 20, da jeg alligevel ikke var nået længere frem i køen end til nr. 11. Jeg ville ikke gå glip af “Vild med dans.”

I går kørte Allan så ud og købte en ny switch, fordi han mente, at det var den, der var problemet. Da jeg kom hjem, skulle det afprøves. Selvfølgelig virkede skidtet stadig ikke, til Allans store forundring. Jeg ringede atter til internetudbyderen. Jamen I kan ikke have to pc´er tilsluttet. Jo, siger jeg, det har vi da haft i mange år uden problemer. Nå, siger han, så er det noget helt andet. Jeg tjekker lige…… I har… og I har….osv. – Rigtigt. – Hvor er jeres router? Sådan en har vi ikke. Jamen det skal I have…Det har vi aldrig haft og det har da altid virket. Ja, men vi har også lavet noget om på teknikker for 8-14 dage siden, så det skal man altså have nu. Jeg fik desværre ikke spurgt, om det ikke havde været på sin plads at meddele kunderne sådanne ændringer. Han var utrolig flink og hjælpsom. Han fandt det/de mærker vi kunne bruge, og han undersøgte, hvor de kunne købes i vores område og om de var på lager. Jeg noterede hans mundtlige instrukser om instalationsvejledningen, som var vigtig at overholde. Mens jeg talte med konsulenten, havde min mobiltlf. modtaget et par sms´er og der lå et ubesvaret opkald. Allan kørte afsted for at bytte switschen til en router. Det ubesvarede opkald var mor, så hende ringede jeg til. Hun kender vores mandage, så det måtte være vigtigt. Mor sagde: “Jeg ved du har travlt, men måske du alligevel havde tid til at kigge ind til mig 5 min. nu når I skal til dans, for jeg er gået i gang med et projekt, som jeg godt vil havde du kigger på. Din søster vil ikke have noget med det at gøre. Jeg tænkte….det projekt hun talte om kunne jeg ikke klare på så kort tid, hvis det i det hele taget var muligt at gøre noget ved. Åhh… mor, det tør jeg altså ikke love dig, at vi kan nå, fordi bla….bla….bla…Nej, men det skal du ikke tænke på. Det må se ud som det gør. Mor blev ved med at snakke, og til sidst måtte jeg afbryde hende, og sige jeg skal altså ud og lave mad, da den anden telefon ringede. Det var naboen…. har du lige 10 min… æhhhh… Jeg tænkte nej, det har jeg faktisk ikke, men sagde ja, fordi de ikke plejer at udnytte os, men kun ringer når de virkelig er i bekneb. Det er M….., hun kan ikke komme over broen, for den er spærret, og der er blå blink og politi, den store pige skal hentes i SFO´en, mandens bil har kun to sæder, om jeg lige kunne være hos den lille, mens han hentede den store. Jeg skrev til Allan på opslagstavlen: “Er hos naboen.” og løb derind. Da jeg kom tilbage var Allan i gang med madlavningen, og han havde hørt radio i bilen, så han var informeret. Vi Jeg nåede mor, som kunne tildeles 7 min., ikke meget, men så kunne jeg i det mindste se projektet. Det var nu ganske nydeligt, og det blev hurtigt finpudset af mig. Vi nåede dansen, hvor den stod på vals, quickstep, slowfox og jive. Mens jeg satte kaffen over fik Allan tilsluttet internettet, og nu virker det sørme igen.

26. okt 10 29. okt 10

Disse to billeder er taget samme sted med 3 dages mellemrum. Måske ikke den helt store forskel. Ugen efter med samme dages mellemrum ser skoven sådan ud.

2. nov. 10 i regnvejr 5. nov. 10

I dag var det bælg ravende mørkt, da jeg kørte hjem, så billedet blev ikke til noget. Jeg ville vise at træerne nu står helt nøgne, men det fremgår vel næsten også af dette. Så meget har naturen forandret sig på 14. dage.

6 kommentarer:

 1. Puha jeg bliver helt forpustet af at læse om alt det i trods alt nåede, men det er ikke sjovt at løbe rundt sådan når man skal nå noget....Men godt at nettet kom til at virke GRRR...og mor og naboen fik hjælp og I fik danset...jo man kan godt se at bladene er næsten faldet helt af...god onsdag til dig...

  SvarSlet
 2. Puha... jeg kender godt den slags dage. De falder ikke altid kun på mandage her i huset, men slår helt tilfældigt ned på os i løbet af ugen ;-)
  Dine naboer kan være glade for deres gode naboer, men selvfølgelig træder man da til i den slags situationer - ellers var man da et skarn.
  Og internetforbindelsen? Sådan en skal bare virke 24/7, men når nu I har fået jer en router, kan I vel være fire på af gangen, ikke?

  SvarSlet
 3. Som altid Pia er der gang i den hos dig.
  Ovenstående indlæg fik mig til at tænke tilbage på de mange år i hus i Danmark. Vi havde dejlige naboer på begge sider, af og til var det også "Har du lige 5 minutter?". Man havde måske ikke helt lyst/tid, men tanken om, at det måske var en selv, der fik brug for 5 minutter en anden dag, gjorde at man sprang til.
  Dengang i DK havde jeg ikke tænkt på, at der kunne være forskel på at bo i hus eller ejerlejlighed, med hensyn til naboskab. Vi bor her dejligt med mennesker, der er nogenlunde samme alder som os, 3 af parrene mødes vi tiere med end de andre, men alligevel er der slet ikke den samme form for naboskab, som jeg kender det fra DK. Det er som om, når man lukker sin dør, så lukkes der også af for verden udenfor. Hvorimod jeg husker, at man i hus med have, ofte har et ærinde udenfor og lige sludrede 2 min. med naboen. Tak fordi du fik tankerne på gled ☺.

  SvarSlet
 4. Nej, Annemarie, det er ikke sjovt at være så forjaget. Vi nåede det hele, men sådan et liv kan man ikke leve hver dag ☺
  En god onsdag aften til dig

  SvarSlet
 5. Ellen, sådanne dage falder også på alle ugens dage her. Hvis det kun var mandage, så kunne vi måske ændre noget af det. ☺
  Naboerne er glade for os, og vi for dem, selvom de nok bruger os mere end vi dem. Da vores børn var små, var det andre naboer, som vi og børnene havde glæde af. Pudsigt nok har jeg passet denne nabo og især hans større brødre, da jeg var en stor skolepige. Han var nabo til mor og far.

  Før vi fik router kunne vi have fem pc´er tilsluttet, indtil de ændrede på teknikken, og det kan vi atter nu. Jeg fik at vide at det fibernet, vi tilmeldte os ved årsskiftet er blever så stor en succes, så de har måtte ændre på teknikken for ikke at sænke hastigheden.

  SvarSlet
 6. Annette, ja det er der nok. Livet skal ikke være så kedeligt ☺ Jeg vil bare helst selv være med til at planlægge størsteparten.
  Du har ret i det med naboerne, og vi dyrker på sin vis slet ikke sammenkomst, men det er da dejligt at få en sludder over "hækken" i ny og næ. Men vi kan også sagtens gå ude uden at sige andet end hej til hinanden, og det er rigtigt rart. Denne nabo og en tidligere, som nu er død, har vi dog et specielt forhold til, som du kan læse i mit svar til Ellen. Og det er rigtigt rart at have en huspasser, når vi er væk et par dage.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)