lørdag den 6. november 2010

Gammel musik og “Elsk mig i nat”

Musik har altid fyldt meget i mit liv. Min far har været gårdsanger i København i sin pure ungdom, og i min mors barndomshjem blev der også sunget, så hver eneste dag spillede og sang vi i mit barndomshjem. Om sommeren foregik det ude i haven. Far havde mange beskæftigelser, og skrev bl.a. festsange til folk, og til revyerne rundt omkring. Jeg selv skrev min første festsang til vort eget bryllup, fordi jeg ikke mente far skulle skrive vores takkesang. Jobbet som sangskriver, accelererede ganske langsomt med årene, og blev et bijob i 26 år. Musik er stadig en stor del af min hverdag. Det er umuligt at være sur og ked af det, hvis man stemmer i med en sang. Musik og sang skaber glæde. Abba-The-show[1]

Denne sang og musikglæde er dog mest dyrket indenfor hjemmets fire vægge, men de senere år har vi dog købt billetter til bl.a. Abba The Show i Nyk. F teater. Det gjorde de så godt, at man hverken kunne høre eller se det ikke var den originale svenske gruppe.


Da tv-serien Matador, skulle laves som musical, var vi ikke et øjeblik i tvivl om, at vi skulle opleve det. Jeg bestilte billetter samme dag de blev frigivet, så vi fik operahusets 2 bedste pladser, 1. række lige midt for, tæt på orkestergraven. Det var en meget stor oplevelse. Vi kunne ikke helt lade være med at sammenligne skuespillerne med dem fra tv-serien. Nogen lignede og spillede så godt, at man overhovedet ikke kunne se forskellen. Andre var sværere at genkende. Der skete bare så meget overalt på scenen, med flere afdelinger på en gang. Vi kunne holde øje med alle mand i orkesteret, og meget udenfor rampelyset også. Vi var meget betaget af det hele. Den eneste ulempe var, at det var lidt svært at følge med i det hele samtidigt. Operahuset

Vi fulgte et musikprogram i tv, hvor der blandt helt almindelige borgere, skulle udvælges hovedpersoner til musicalen “Elsk mig i nat” som skulle vises på Gasværket. Billetterne blev bestilt mere end et år i forvejen, og så ville skæbnen, at jeg skulle igennem en øjenoperation på samme tidspunkt…… Nå, musik skal jo høres og ikke nødvendigvis ses, så vi satsede på at klare det hele. Alle billetter var udsolgt, og de kostede trods alt en pæn sum, og vi ville ikke gå glip af den oplevelse vi havde glædet os så meget til. Hvis vi var imponeret af det andet vi havde deltaget i, var det, set i bakspejlet intet at regne for det vi oplevede her. Det var simpelthen forrygende, fantastisk og helt umuligt at sidde stille. Det var alle pengene værd. Jeg måtte virkelig lægge bånd på mig selv, da jeg havde mange restriktioner at overholde. Jeg måtte hverken trampe, klappe i mine hænder, få dunk eller stød, hverken ved gang eller andet. Jeg blev opereret dagen før vi deltog i dette. Musikalsk kan det vist snart ikke blive, det tør jeg i hvert fald slet ikke sætte næsen op efter.

I foråret bestilte vi billetter til musicalen Mamma Mia, som vi skal ind og se meget snart, og vi glæder os rigtigt meget.

6 kommentarer:

 1. "Lidt god musik gør alle mennesker glade" Jeg mener det var en af vores dansktopsangere der sang den Mogens ? kan ikke helt huske navnet, han døde vist i en bilulykke...nåeh det var et lille sidespring...Jeg har også været inde og se "Elsk mig i nat" og det var bare alletiders...Nu kunne jeg jo heldigvis godt tillade mig at trampe og rocke med, synd at du måtte lægge bånd på dig....Men det var en rigtig god forestilling, og jeg købte også cd'en som jeg hører tit på min Iphod...God fornøjelse med Mamma Mia....

  SvarSlet
 2. Det var nemlig en rigtig god forestilling, Annemarie.
  Sådanne små sidespring er da skønne.☺ Mon ikke du tænker på John Mogensen? Han døde af hjertestop i eget hjem, for over 20 år siden. Det var Gustav Winckler der sang, "Lidt god musik....."
  Tak skal du have, og denne gang kan jeg hoppe og danse af hjertets lyst ☺

  SvarSlet
 3. Det har været store og pragtfulde oplevelser.
  For længe siden havde jeg arrangeret en tur for overbygningen til København. Musicalen Jesus Christ Superstar.
  Billetprisen var 0 kr. Pladserne i top. Oplevelsen Superstor.
  Slutningen blev dog ufrivillig komisk: Jesus var korsfæstet. Musikken var nået til postludiet. Lyset slukket, næsten - Pludselig sprang Jesus ned fra korset og løb ud i kulissen!!! En ret uortodoks genopstandelse.

  SvarSlet
 4. Det må jeg sige Pia, din far var gårdsanger i sine unge dage, det lyder interessant, jeg elsker også musik, og ABBA er så absolut værd at lytte til, jeg tror at du har et langt større potentiale end du lader komme til udtryk rent musikalsk, men det er vel aldrig for sent at komme igang.
  Klem fra Odense.

  SvarSlet
 5. Rimkoger, det kunne jeg godt tænke mig at have set. Og prisen havde jeg i hvert fald ikke beklaget mig over. Nyskabelse sker jo alle steder, så ja, hvorfor ikke også for Jesus. Måske en lidt chokerende genopstandelse.

  SvarSlet
 6. Michael, det lød også interessant, når han fortalte.
  Ihh... tak ☺ Jeg synger med mit næb, det lyder ikke kønt, men jeg elsker det. Nu har jeg altså slet ingen intentioner om at tage ud og synge og spille. Jeg kan noderne, jeg har skrevet sange i massevis. Jeg kan spille, på klaver, blokfløjte, banjo, guitar, trækharmonika, eller kunne engang, det skal jo vedligeholdes, så det er begravet godt. Mit hammondorgel, står og råber om je ikke godt vil røre det bare lidt engang i mellem. Man kan jo desværre ikke det hele.

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)