torsdag den 19. juli 2012

Hjælp

Sådan lød overskriften på en mail, Camilla havde sendt. Jeg ved, at det ikke er mere alvorligt end som så, for er det alvorligt og vigtigt, så foregår det pr. telefon.
Tøj til Bacchus I mailen stod: Når du får tid, så prøv lige at se, hvad jeg har syet til Bacchus. Camilla har ingen symaskine. Billedet ligger på min profil på FB. Problemet er at strik giver sig, så det bliver hele tiden længere og længere. Har du mon nogle stofrester, som man kan sy sammen til noget, der ligner det på billedet? Farven er ligegyldig, for han skal kun have den på indenfor. Tanken er, at jeg vil have en velcrolukning i stedet for spænder, og så skal der syes skulderpuder i ved albuerne, fordi han har fået betændelse i dem, og ikke må slikke på dem.
Nu er det bestemt ikke hver morgen, jeg får tjekket mail, men det sker lidt oftere, nu hvor jeg har fået min iPad. Jeg skrev tilbage, at jeg både havde stof, skulderpuder og velcrobånd liggende, men jeg havde brug for nogle mål, så jeg vidste, hvor meget stof der var behov for. Jeg synes det lød som en spændende udfordring, så da jeg kom hjem fra arbejde, ringede jeg til Camilla og fik lidt flere detaljer. Hun sendte mig yderligere et par MMS, så jeg kunne se værket fra alle sider, da jeg sagde, at jeg ville prøve om jeg kunne tegne et mønster, der kunne klippes efter. Jeg blev så bidt af det, at jeg også gik i gang med at klippe i stoffet og sy tøjet sammen, men så gik jeg i stå og var nød til at ringe til hende.P1060248 Er du også begyndt at sy, siger hun. Ja, og så sendte jeg et par MMS til hende efterhånden som arbejdet skred fremad. Vi har jo ingen hund, som kunne prøve, så der var jo ikke andet at gøre, end selv agere hund, mens Allan tog billeder, vi kunne sende.
Ved I hvad barnet siger? P1060249 Du er tosset mor :-) og ihhh, hvor bliver Bacchus altså farvestrålende at se på :-). I den glade og muntre tone, det blev sagt på, kunne jeg godt høre, at det ikke var noget stof, der under normale omstændigheder, ville være blevet købt til det formål. Er du allerede færdig med det, siger hun, da det sidste billede blev sendt til hende. Ja, det er jeg, og far vil gerne køre ind med det til dig i morgen. Nej, det skal han ikke, jeg er ikke hjemme, jeg skal på arbejde, og til dyrlæge og… Jamen far kan da bare lægge det i postkassen, eller køre ud på arbejdet med det til dig. Nej, det var for dyrt for os, og det skulle vi ikke have ulejlighed med. Det kære barn, vil ikke være til ulejlighed. Hun havde en bedre idé. Giver I en tår kaffe, hvis jeg kommer en hurtig smut med Bacchus i aften. Selvfølgelig gjorde vi det. Så kunne vi også prøve det på hunden med det samme, og se om det i det hele taget kunne passe ham. Jeg kan først være der 20.45, siger hun. Det er i orden, vi skal nok have kaffen klar. Mens vi ventede gik jeg i gang med at klippe sæt nr. to.
P1060257 P1060261 P1060263
Da Camilla ankom, blev albuebeskytterne prøvet, men de var desværre for stramme. Mens vi drak kaffen, sprættede jeg op, og syede en fartstribe i. Hunden fandt sig godvilligt i alt det tøjprøveri. Jeg blev færdig og det kom til at passe perfekt. Albuebeskyttere nr. to, blev heldigvis ikke syet færdigt, for de passer jo heller ikke. Bacchus hoppede og sprang rundt i haven med sit nye tøj, og var ganske tilfreds, og tøjet holdt til alle strabadserne. Det var en glad Camilla og en glad hund, der forlod os ved godt 22 tiden. At hun så punkterede på motorvejen midt mellem os og eget hjem, er en hel anden historie, der holdt hende, kæresten som heldigvis har ferie nu, og mig vågen det meste af natten.

18 kommentarer:

 1. Hvor er det skønt du kunne hjælpe med syning - det er skønt med sådan en mor. Sådan en dejlig mor har jeg også - hun er (snart) i gang med gardiner og puder til os ♥

  Hvor er Bacchus dog fin med det nye albuebeskyttelse. Får han penicillin eller er det noget der kan gå over af sig selv ved at beskytte det? God aften til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi hjælper jo gerne vores børn :-)
   Ja, han få penicillin. Beskyttelsen er for at hindre han slikker på det, og også skåne albuerne når han ligger ned. Jeg har syet polstring i, som består af flere lag bløde babyvaskeklude af skumgummi.
   Tak og det samme til dig.

   Slet
 2. Camilla er heldig at have dig som mor.. :-) Hvis den beskytter bliver syet i sort kan hunden da bruge den ude i verden også, uden at vække mere opmærksomhed end de store hunde normalt gør. :-)

  SvarSlet
 3. Det er hun heldigvis også selv godt tilfreds med :-)
  Ja, helt enig, og det er Camilla vist også :-)

  SvarSlet
 4. Du er da en knag til mor. Han bæger sit nye "tøj" med værdighed og oprejst hoved, ha,ha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bacchus elsker at posere, så pprejst hoved er indøvet :-)og der trænes stadig til de store udstillinger :-)

   Slet
 5. Du er sgu bare god, Pia - kaster dig med dødsforagt ud i sådanne projekter :-D - man er en anelse imponeret ... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kunne jo ikke ske andet, end at jeg blev et stykke stof fattigere, hvis det gik helt galt :-)
   Stoffet har ligget i omtrent 20 år, så det var rart at få ryddet ud. Jeg havde heller aldrig selv købt det stof, men det lå i en stofpakke jeg købte ubeset.

   Slet
 6. Hvor er det dog en sød og skøn historie, og hvor er Bacchus en dygtig hund, der gerne vil have tøj på - til hans eget bedste.
  Jeg kan vældig godt lide billede af dig som "hund" :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil Camilla elske at høre (Hun læser med af og til)
   Bacchus sov med det hele natten, så nu har han også fået nattøj :-)
   Tak, det var et ømt syn, så billedet er beskåret :-)

   Slet
 7. Skøn historie, hvor kan jeg genkende den der med når ungerne kalder , så springer vi til med glad iver, og kreativ er du , flot resultat du fik lavet , nu har du mønsteret så kan du sy noget tøj til Bacchus i en lidt mere mandeagtigt mønster eller måske bare ensfarvet sort eller brunt ( griner ) du er sgu herlig på det billede med albuebeskyttere

  SvarSlet
  Svar
  1. Man hjælper jo gerne, og vi kan godt lide det.
   Jeg har lovet at sy et sæt i en finere udgave :-) Og en af Camillas hundevenner har også brug for et, men hunde har også forskellige størrelser :-)
   Haha.. tak :-)

   Slet
 8. Flot arbejde, Pia, og ja, veltrænede hunde er lettere at arbejde med; når tilmed udstilling er "hjemmevant", da stiller man gerne op :)
  ...fotoet af dig formoder jeg kun blev beskåret, fordi du logrede med din ukuperede hale *LOL*

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg bliver lige forbløffet hver gang Camilla bare siger løft, og så løfter hunden sørme benet :-)
   Eiii... jeg er afsløret, troede ellers jeg kunne gemme mig :-)

   Slet
 9. Ja jeg er vel nok heldig at have en mor som dig :-) Og en far som også altid stiller op, og hjælper, når der er behov for det. Og tænk at far holdt en Grand Danois i dag, det er aldrig sket før!!!

  Bacchus havde sin akbuebeskytter på da han skulle dyrlægen, og dyrlægen var helt oppe og køre over den, hun synes at den var SÅ SMART! Så smart at hun blev nødt til, at gentage det mange, mange gange i alle mulige sammenhænge :-) Hun mente at du burde tage patent på den, og da jeg gik ud af døren sagde hun endnu engang, at min mor fortjente en fjer i hatten og alt mulig andet, for den geniale albuebeskytter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød Camilla :-) Du ved, far skal bare bearbejdes :-)

   Jamen dog. Det var da nogle roser der vil noget. Jeg kan jo ikke tage hele æren, idéen er jo din. Jeg finder en fjer og en han, og måske har jeg også en gammel medalje fra din ridning jeg kan låne :-)

   Slet
 10. Hihihihi hvor blev det altså fint ! Det stof står da godt til ham !

  Heldig datter du har... Når mor sådan lige kan redde det hele.... Men lyder da godt nok surt med den punktering.......

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne have været værre :-)
   Punkteringen var ikke så spændende, det krævede lidt mere end en lap.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)