søndag den 15. juli 2012

3½ times nattesøvn og 2½ times skovtur

P1060192 Da vi kom hjem i nat, efter at Allan havde hentet mig, syntes han, at han havde fortjent et glas rødvin, så vi satte os i køkkenet, mens jeg lige fik læst et par blogindlæg og skrevet et par kommentarer, på min nye iPad. Klokken blev derfor rigtig mange inden vi kom i seng. Selvom jeg fik mørklægningsgardiner til soveværelset af Mads i julegave, i håb om at kunne sove bare til kl. 7 halv 8, men det har de ikke hjulpet på. Solen var bestemt heller ikke generende, snarere tvært imod. Jeg gad ganske enkelt ikke lave noget i dag, og jeg ved, at hvis ikke jeg kommer væk, så ender det anderledes. Jeg spurgte Allan, om han ville med ud og gå en lang tur i skoven og kigge efter kantareller igen. Det vidste han nu ikke rigtigt, det var jo et møgvejr. Ja, men vi har da regntøj. Klokken er da heller ikke særlig mange, siger han. Et par timer senere, spurgte jeg ham igen. Måske, siger han så… Skal du med eller ej, spørger jeg. Jo, han skulle med.
I 1991, da Camilla gik i 2. klasse, havde klasselæreren arrangeret en hyggelig svampetur, i Hamborgskoven, hvor vi deltog, men vi ikke været i skoven hverken før eller siden. Regnen væltede ned, så vi iklædte os regntøj og gummistøvler og kørte afsted i bilen og så blev det tørvejr, men vi turde ikke andet end at beholde regntøjet på. Det blev en varm tur, for solen kom frem, og vi fik ikke en dråbe mere.
P1060200 P1060201
Vi kender absolut ikke den skov, så vi anede ikke, hvor vi kom hen. Inde i skoven lå der en græsmark eller et høslet. Ikke unormalt, men lidt mærkeligt at se, synes jeg. Vi kiggede begge efter kantareller, men fandt kun disse.
Svampe
Vi gik og gik. Pludselig dukkede en Langdysse op. Allans store interesse, arbejdsskade. Da den var inspiceret gik vi videre, og så et træ med en kæmpe knude. Jeg fandt også modne skovhindbær.
P1060239 P1060209
Vi vidste at vi ville nå ud til vandet på et tidspunkt. Spørgsmålet var bare hvor langt der var. Vi nåede derud, men desværre der ikke meget udsyn for siv, men det er Nyk. F. sygehus vi har udkig til. 
Langdysse Hamborgskoven Sygehuset Nyk. F.
Vi gik i skarp tempo tilbage, for vi skulle nå hjem og sætte en lille steg i oven, så vi kunne spise i ordentlig tid. Vi skal også i seng i ordentlig tid i dag, så mon ikke det er på tide jeg pakker sammen her ved skrivebordet. En ny hektisk uge venter allerede i morgen.

10 kommentarer:

 1. Uhhh det var ikke mange timers søvn du fik i nat Pia. Jeg kan godt forstå du ville ud i luften for at holde dig vågen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det var det ikke og Allan var også solidarisk hvad søvn angår, så vi HAVDE godt af lidt frisk luft :-)

   Slet
 2. Herlig tur i har været på,ikke mange timers søvn ,håber du får sovet ordentligt i nat , der er jo en arbejdsdag der " truer" i morgen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg fik en god nattesøvn og er klar til dagens udfordringer :-)

   Slet
 3. Det lyder til at det var en dejlig tur i skoven, og det er nogle flotte billeder. Håber du får noget mere søvn i nat.
  KH Anette

  SvarSlet
 4. Det var også en dejlig tur :-) Tak, jeg fik godt 8 timers god søvn og det er mere end jeg plejer at få.

  SvarSlet
 5. Synd I ikke fandt nogen kantareller ... den øverste er en blækhat (ikke spiselig; det er kun parykblækhat) og så er der en gul koralsvamp (gæt selv hvilket af billederne, det er ;-) De to sidste har jeg ikke lige et navn på, men det ligner absolut ikke nogen af dem, jeg plejer at proppe i kurven.
  Det gode ved svampesamling er, at man kommer vidt omkring; også selv om man ingen høst får med hjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Blækhatten var jeg klar over. Der var nemlig en masse "sovs" fra en der var gået i stykker :-)
   Der var heller ikke nogen der bare lignede dem du viste mig i Sverige.
   Vi fik vores friske luft og en masse motion, men har ikke opgivet :-)

   Slet
 6. Om end ikke svampe, så fik I da udbytter af turen ud i det fri!
  Godt at du efterfølgende fik en god nats søvn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, og det er jo slet ikke så ringe, selvom det havde været sjovt, bare at finde ud af hvor de vokser henne, de kantareller.
   En god nattesøvn, og så er man et helt nyt menneske :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)