fredag den 15. august 2014

The Sound of Music i Hylddalen

Vi farer noget fra Herodes til Pilatus i øjeblikket, men det er jo nu, hvor jeg har ferie, at vi har mulighed for at fylde kalenderen med meget af det, der ellers er svært at nå i hverdagen.
P1030001
Vi bliver lidt i det kongelige regi. Hylddalen er nemlig en gammel kongelig skov, hvor der hvert år foregår mange arrangementer. Vi har været i Bangs Have og i skoven nogle gange, for mange år siden, men aldrig været til et arrangement ude midt i skoven under åben himmel. I aftes havde vi bestilt billetter til ovennævnte forestilling.
P1030003
Nu skal I forestille jer man sidder inde i en skov, med den som kulisser. Det foregår sent om aftenen, så der bliver hurtigt mærkt. Desværre har jeg ikke rigtigt nogen billeder, for da vi blev budt velkommen, blev der sagt, at det var forbudt at fotografere, både med kamera og mobiltelefon, fordi det generede forestillingen og alle gæsterne med det blitzeri. Hvis det er svært for os at forstå, havde han masser af tyske vagter stående rundt omkring, som meget gerne vil tage os med ind i skoven for at forklare os det.  De næste 3 billeder er derfor tyvstjålet på Nørregadeteatrets hjemmeside. Jeg håber ikke tyskerne kommer efter mig.  
P1030010 P1030009
Vi kender stykket, og har set det flere gange i tv,  og hold fast, for de der kender min holdning til biografture, også i biografen. Det var en helt fantastisk oplevelse. Der var lidt af grine af, men der var sandelig også meget at fælde en lille tåre over. Vil du se lidt flere billeder, er der her et FB-link.
TSOM_2014_-_Forside_til_hjemmesideStykket var virkelig en oplevelse. Klosterpigen Maria går og synger ude i skoven, mens hun kommer nærmere og nærmere. Man hører motorlarm i det fjerne, og pludselig kommer tyskerne kørende i bil gennem skoven og op på scenen og forsvinder senere ud ad skoven igen den anden vej, og sådan var der så meget. De gjorde det godt i aftes, eller de gør det i det hele taget rigtigt godt, hele tiden. Alle taler om det stykke, ligesom de talte om det stykke der blev spillet sidste år samme sted.
Folk gættede og spurgte hinanden, både i pausen og på vej ud, hvor mange vi mon var. Mange gættede på 600 og andre på 800, men jeg mente der var mange, mange flere. Da vi forlad skoven ved midnatstid, var det meget mørkt, og da en af hjælperne stod og lyste med to lommelygter, så alle kunne se at finde trapperne uden at falde, spurgte jeg, hvor mange vi var til aftenens forestilling. 1.260 personer var svaret, og vi kan ikke være flere, hvis alle skal kunne se. De andre aftener, har der været ca. 1.000 personer. Det er altså godt gået her i yderområdet.  

12 kommentarer:

 1. Ja, det er godt gået at samle så mange mennesker i en god uges tid, men det lyder også som en rigtig god opsætning af den dejlige musical, som så mange af os har set flere gange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stykket, stedet, ja det hele, får en fantastisk omtale. Den musical kan man godt tåle at se mange gange, selvom der fældes flere tårer end der bliver grinet.

   Slet
 2. Imponerende besøgstal. Og dejligt!
  Det er en musical alle kender. Og musikken er så dejlig. At opsætning og skuespil også er i top, gør oplevelsen ekstra god.
  Hvor er det dejligt, at I får udnyttet ferien til oplevelser og alt -noget af- det man ikke overkommer i hverdagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. De fleste kender den i hvert fald, min mor gjorde ikke, så vi har vist hende lidt fra nettet. Ja, det nytter jo intet, at stykket er godt, hvis opførelse og resten af det ikke var det, så ville man jo mene de havde ødelagt det. Det har de heldigvis ikke.
   Ferien bliver udnyttet på det groveste :-)

   Slet
 3. Havde jeg boet tættere på, havde jeg kørt turen, jeg elsker den musical :-) Og at se den med skoven som kulisser må være storslået. Dejligt at du oplevet så meget i din ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må da se om ikke de opfører en i nærheden af dig også :-) Jeg har bemærket at nogen opfører den andre steder i landet.
   Ja, men nu er det slut for denne gang. Jeg glæder mig dog også til at komme på arbejde igen :-)

   Slet
 4. Hvor oplever I altså mange skønne ting. Jeg har aldrig været på Langeland og nogen har fortalt mig, at jeg ikke er gået glip af noget, men det kan jeg da se, at jeg er - jeg har da fået lyst til at komme derned efter at have set dine indlæg derfra.
  Den muscial i skoven, den lyder helt fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu ser øjne jo forskelligt på ting og sager, så den bedste dommer er en selv. Hvis man ønsker storbyer og shopping, så er det ikke Langeland man skal besøge, men der er ganske dejligt, set med vores øjne.
   Det var den også :-)

   Slet
 5. Ej hvor lyder det hyggeligt :-)
  Det har jeg da i den grad tilgode...
  Tager lige et kig forbi Fb-linket :-)
  Rigtig hyggelig lørdag aften - kram fra OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også :-)
   Tak og god søndag aften til dig.

   Slet
 6. Det lyder som alletiders oplevelse! Sound of Music er et ikon i vores lille familie. Vi har set og genset den i tv og på video så mange gange, at det ikke kan tælles. Husbonden og jeg så den i en forpremiere på det Ny Teater for oceaner af år siden (og der blev det bevist, at Henning Jensen IKKE kan synge). Og da vi var i London, var det den, der vandt. Jeg skulle bare have vidst, den blev vist nede hos jer, og så havde vi kørt hele den lange vej.
  Der er noget helt særligt over friluftsforestillinger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er første gang vi har set den live. Jeg synes det kan være lidt 'farligt' at kaste sig ud i sådan en klassiker, fordi det kræver utroligt meget af alle aktører, hvis ikke de skal ødelægge det hele, men de kunne løfte opgaven til fulde.
   Den ville også være værd at køre langt efter. Borreby Teater opfører også stykket næste uge med, og der er knapt så langt, men det er vist ikke udendørs forestilling.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)