torsdag den 22. september 2011

Mandagstema: Høst - efterår

September er en lidt vemodig måned. Den flotte farvepragt, fortæller nemlig at vi er på vej væk fra den lyse tid.  Det betyder regn, blæst, og et strejf af kulde. Et strejf der vidner os om, at det går mod vinteren. Smukt er det også, når himlen er klar, og solen sender sine stråler. I skrivende stund er det stadig meget grønt derude. Efterårsfarverne lader vente på sig. Høst og efterår er ikke kun sørgmodigt.
Squasch og hokkaido Rødbeder
HyldebærLøg


Det er den tid på året, hvor alle havens bær, frugter, og alle andre havesager, skal i hus, inden det bliver ødelagt af den første nattefrost. Det er en stor glæde, at kunne samle et stort lager. Det er lange aftener indendøre med tæppe og ild i brændeovnen. Håndarbejde og læsning. Man kan stadig gå en tur ved skov og strand, se solopgang og solnedgang. Det er vejret og påklædningen der er anderledes. Hvis den kommende vinter bliver som de to forrige, er det rart at have et forråd at tage af, og jeg er i fuld gang med at redde det hele.
Se flere høstbilleder her

16 kommentarer:

 1. Dejlige efterårs billeder du har valgt.. Rødbederne minder mig om at jeg da skal have min mor til at koge et par glas nye rødbeder til os.. De smager himmelsk. :-)

  SvarSlet
 2. Gid min mor kunne det med syltningen stadig...sikke skønne fotos!

  SvarSlet
 3. Som jeg allerede har nævnt her og der og alle vegne, så elsker jeg efterår.

  En af grundene er selvfølgelig også alt det frugt og grønt der pludselig er i butikkerne. Er det hokkaido på det første billede? Og hvad er det bagved? Det ligner nogle kæmpestore squash.

  SvarSlet
 4. Det er selvføldig vemodig, at sommeren er forbi men jeg synes efteråret er så smuk, med alle de gyldne farver jeg synes det er dejlig, at samle forråd til vinteren, så jeg kan god lide efteråret, jeg synes det er hyggelig

  SvarSlet
 5. Fine billeder af din høst, og du har vist meget at høste af...Da min far levede lavede han altid hyldebær-saft her om efteråret, nu må jeg "nøjes" med at købe det...;D

  SvarSlet
 6. Inge... Tak :-) Hjemmesyltede rødbeder er de bedste :-)

  SvarSlet
 7. Lavendel... Tak :-) Jeg er sikker på DU kan sylte selv :-)

  SvarSlet
 8. Jens.... Jeg vil nu heller ikke undvære nogle af de fire årstider.
  Dit gæt er helt rigtigt, og hvis du havde ladet musen pege på billedet skulle det også fremgå af det :-) Disse squash er blevet så store fordi jeg ikke lige var hjemme til at høste, og så havde jeg også glemt dem et par dage :-) De vokser så stærkt.

  SvarSlet
 9. Conny... Jeg er enig. Hver årstid har sin charme og hyggestunder :-)

  SvarSlet
 10. Jeg beklager min sendrektighet, men jeg så deg ikke før i dag. Deilig farger og deilig å kunne høste fra jordens overskudd.
  Takk for titten.

  Ha en vakker dag :-)

  SvarSlet
 11. Annemarie.... Tak :-) Tja, jeg har en del, og supplerer fra skov og grøftekanter :-)
  Sjovt, at det var din far der lavede saft. Hyldebær er uundværlige som medicin til snotnæser :-) Foreløbig har jeg lagt mine bær i fryseren.

  SvarSlet
 12. Mormor..... Det skal du da ikke beklage :-) Tak og ja det er dejligt, og velbekomme :-)

  SvarSlet
 13. Men jeg vidste jo slet ikke, at man kan dyrke hokkaido i Danmark! Wow..... de er rigtig flotte. Og hokkaidosuppe smager rigtig dejligt. De kan sikkert bruges til meget andet, men det har jeg ikke prøvet!

  SvarSlet
 14. Jens... Jeg har dyrket dem på friland de sidste 10 år. I år kom de helt af sig selv, fra kompostbunken :-) Suppen er dejlig, men min favorit er gratin. Hokkaido i tern vendt på panden med løg eller solsikkekerner smager også godt. Skær den i både og bag som kartoffel. Kernerne kan drysses med salt og ristes til snacks. Mulighederne er mange :-)

  SvarSlet
 15. Heisann!
  rekker akkurat å kommentere før et nytt innslag kommer...
  Dette var jammen en flott serie med bilder vi assosierer med høsten.
  Leste litt om prosjektet gammelt bygg også - litt av en oppgave å restaurere slike hus.
  Det blir nok flott til slutt ;:OD)

  SvarSlet
 16. Vilt og vakkert.... Det er aldrig for sent :-)
  Det er et stort projekt og vi håber og tror på det bliver flot en dag :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)