onsdag den 14. september 2011

Alt falder til jorden

Der er ikke meget, der kan blive hængede på træer og buske i de efterårsstorme vi har haft de sidste dage. Æbler og pærer ligger på jorden. Jeg har høstet lidt flere hindbær af dem der endnu sad på buskene. Selvom jeg har mere end rigeligt af hindbær i fryseren, så kan jeg altså ikke lade dem gå til spilde. Der er lavet en portion hindbærris, bestående af hindbær, løse ris, ymer og fløde. En frisk dessert.
IMG_8780 P9117354
Haven er også rigtig frisk, den er nemlig meget grøn af ukrudt og våd af regnen. I går lykkedes det Allan at slå græsplænen, selvom plæneklipperen gik i stå utallige gange p.g.a. af det meget våde græs. I dag har jeg soppet rundt ude på plænen, for at redde æblerne, og kogt endnu en stor portion æblegrød til fryseren.
Da jeg samlede nødder op, så jeg denne klase, med ialt 12 nødder på. Desværre kan jeg ikke få alle nødderne med på et billede, men klik det evt. større og tæl selv. Jeg har samlet nødder de sidste 2 dage, og har nu ialt 2.268 kg, og der hænger flere på træet endnu. Det er den største høst nogensinde på det lille bitte træ, og nu kan skålen ikke rumme flere nødder.
IMG_8792 P9147394
I morges, da jeg steg på cyklen, var det endnu tørvejr, men hvor det stormede. Heldigvis havde jeg medvind det meste af vejen, og havde ingen problemer med at holde hastigheden på 30 km i timen, lige bortset fra den km skovvej, som er et pløre og ælte. En dag så ligger jeg der, og får mudderbad. Da jeg nærmede mig arbejdet, så jeg en af landbrugets mænd, var i gang med at pløje. Jubiii… for det ser ellers lidt sort ud. Vi kan ikke høste det sidste korn endnu. Vi kan ikke få halmen i hus til halmfyret i vinter. Der bliver koldt på kontoret. Vi kan ikke så. Vi skal levere roer, men kan ikke køre på markerne, så mere tørvejr, blæst og sol ønskes. Tak. Håndværkerne er knapt så vanskelige, de ønsker bare tørvejr. 
P9147383 P9147386
Da jeg nåede på arbejde kom der en rigtig regnskylle. Så heldig kan man være. De stakkels håndværkere, som render rundt på taget, flere meter over jorden, og som jeg, i denne tid, har frit udsyn til fra mit kontor, kom over og spurgte, om jeg var klar over, hvor godt jeg havde det inde på kontoret. Sjovt nok vil de ikke bytte, når det er sommer og varmt. Så længe tømreren ikke skifter sine shorts ud med lange bukser, skal han ikke klage har jeg sagt, og jeg minder ham om, at jeg er solidarisk når jeg cykler. Hverken han eller jeg ændrer på vores procedurer, fordi sommeren har svigtet os i år. Vi leger sommer til ca.1 oktober, og er vejret godt, forlænger vi sæsonen. Vi håber stadig på en skøn oktober måned.

Det tog mig dobbelt så lang tid at cykle hjem som ud. Jeg havde strid modvind, men det holdt tørvejr, indtil jeg var hjemme igen. Jeg kan slet ikke huske, at jeg har brugt andet overtøj end min regnjakke i år, og regnbukserne ligger altid i cykelkurven. Jeg havde dårligt parkeret cyklen, før det styrtede ned, for jeg ved ikke hvilken gang i dag. De lover regn resten af ugen, men man har da lov at håbe, at de for en gangs skyld tager fejl. Vi vil så gerne have lidt godt vejr, eller som minimum bare tørvejr.

10 kommentarer:

 1. Ja tørvejr ville være godt, det er lidt anstrengende efterhånden med alt det vand, og stakkels landmænd der har svært ved at få høstet det sidste...En god dag til dig..;)

  SvarSlet
 2. Annemarie... Helt enig :-) God dag til dig også.

  SvarSlet
 3. Godt du kunne give håndværkerne tørt på ;-)

  SvarSlet
 4. Hindbæris med løse ris? Wow - det lyder godt nok kreativt. Og meget spændende! *S*

  Sikken en rigdom af frugt og nødder!

  SvarSlet
 5. Ellen..... De skal bare have af samme skuffe som de selv giver :-)

  SvarSlet
 6. Jens.... Ja, løse ris :-) Det lød også mærkeligt i mine ører da jeg så opskriften første gang, men jeg holder meget af den dessert. Jeg er nemlig ikke til de søde sager :-)
  Jeg er meget rig på frugter og andre havesager :-)

  SvarSlet
 7. Sikke dog en høst af både det ene og det andet, den dessert lyder vældig god, uhmm:-)rigtig god søndag.

  SvarSlet
 8. Hej ! Det har varit storm här också. Våran parabol som står ute på balkongen ramlade ner på balkonggolvet och gick sönder. Så nu tittar vi bara på vanlig tv och på internet. Ha en god dag !

  SvarSlet
 9. Prikker... Det er dejligt at have et lille lager at tage af. Jeg er ikke til desserter, men denne her kan jeg godt lide :-)
  God aften til dig

  SvarSlet
 10. Janne.... Det var ærgerligt med jeres parabol.
  God aften til dig også :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)