søndag den 5. oktober 2014

Vil du med på skov- og strandtur?

Hvis du siger ja, skal du afsætte to timer. Har du ikke de to timer, kommer her en sammenkogt tur, som kan klares på nogle få minutter.
P1030621A
Lørdag den 4.oktober var det et pragtfuld sommervejr, og som jeg allerede har fortalt, var det min fødselsdag. Jeg har kun et ønske på sådan en dag, og det er at jeg selv får lov at forme den, som det passer mig, og sådan en dag må man gerne forkæle sig selv. Jeg tog vandrestøvlerne på og gik mig en dejlig lang tur - helt alene. Det var ikke fordi Allan ikke måtte gå med, men han har problemer med bentøjet.
P1030629 P1030630

Der er mange veje der fører ind i skoven, så ruterne kan varieres til utallige af slagsen. Der er dog områder, som altid trækker i mig. Jeg elsker turen ved vandet og udsigten til samme, så der må jeg altid rundt. Nu skal I forestille jer I hører vinden i træerne, fuglestemmer, puslen og rislen i trætoppe og skovbund. Flyvende guldsmede og småfugle. Blade der langsomt drysser ned, når der kommer et lidt kraftigere vindpust. Guldsmedene holdt ikke hvil. Det gjorde spætten, men jeg fik den ikke. 
 P1030633
Selvom jeg går her rigtig tit, så lægger jeg mærke til nye ting hver gang, og skoven forandrer sig dag for dag, næsten hele året. I ‘vores’ skov går træerne på bare fødder og nogle af dem lister afsted på tå. Andre er bundet til skovbunden, så de ikke stikker af. Se bare damen herunder, som også viser sin navle. Min fantasi løber altid af med mig, når jeg er ude i naturen. 
P1030682 P1030681

Man skal kende skoven godt, hvis man benytter de små stier, når bladene falder eller der ligger sne. Jeg ved jeg skal venstre om stenen forude, nederst til højre. Derefter skal jeg ind imellem to tætvoksende træer, hvis ikke jeg vil havne i en eller flere blindgyder. Går man og dagdrømmer, kan man pludselig blive i tvivl om man nogensinde har været der før, for intet virker bekendt.
P1030636 P1030637

Efter at have snørklet mig igennem de skjulte stier, kommer jeg frem hvor man kan ane stien. Der kan man gå oppe i skoven og have udsigt over vandet mellem alle træerne. Man kan også komme ud til skrænten og kigge dybt ned og langt ud i horisonten. Jeg prøvede flere gange at fange de faldende blade med kameraet, men det lykkedes ikke rigtigt. På et tidspunkt er der ikke mere tilladt at gå langs vandet, så jeg må op ad en smal sti, som dog er ganske synlig. En sti der bliver brugt af hundeluftere.
P1030643 P1030645
Derefter kommer jeg op til de virkelige brede skovveje, hvor lastbiler og andet skovfolk kan komme ind med deres traktorer og maskiner for at skove, flise og hente træ eller brænde. Jeg tog en selfie for at vise hvor høje bregnerne er.   
P1030657 P1030665

Det er utroligt så meget forskel der er på farverne i skoven. Går man i området ud til vandet, er der masser af løvfald, men når man kommer væk derfra, er der stadig utroligt grønt og solen kæmper for at komme igennem trætoppene. 
P1030670 P1030679

Jeg nærmer mig udkanten af skoven, men drejer af mod en lille sti, for at blive inde i skoven, hvor jeg tager turen forbi vores eget boligområde. Her ser jeg folk sidder ude og spiser og drikker kaffe i det gode vejr. Jeg kunne have gået længere endnu, men vi havde en aftale med et par fødselsdagsgæster. 
P1030683 P1030685

Jeg gik ud ad skoven og hjem gennem et boligkvarter, så jeg kunne nå dagens eneste fastlagte program. Nemlig gensyn og hygge med ungerne. Der var bestilt bord i byen, så jeg ikke skulle tænke på mad overhovedet. Sådan ønskede jeg min fødselsdag skulle være denne gang. Helt uden arbejde og pligter af nogen art.

16 kommentarer:

 1. Tak fordi vi måtte være med på din fødselsdagsskovtur.... smuk skov og dejlige billeder. Du har øje for at gøre små oplevelser store.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og selv tak Anne. Du selv lægger også mærke til de små detaljer. Efter min mening, så er det ofte de små ting i livet, der er de allerstørste :-)

   Slet
 2. Sikke en dejligt tur, tak for den Pia :-) Skoven er et af mine ynglingssteder og sammen med min skønne Islænder har jeg mange gode oplevelser der.

  Ej hvor er det sjovt at det første billede af træet, ligner en fod...
  Rigtig god ugestarter til dig - kram herfra OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme :-) Skoven er så rig på de helt gratis glæder, og så mener jeg det er balsam for sjælen at færdes ude i naturen. Det tror jeg vi er ganske enige om :-)

   Jeg synes også det var sjovt. Tak i lige måde.

   Slet
 3. Forsinket tillykke med fødselsdagen :-D Og tak for turen. Spøjse 'fødder' træerne har i din skov. Er du sikker på, at de ikke er levende, bevægelige skabninger ligesom i Ringenes Herre?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og velbekomme :-) Jeg er helt sikker på de er rimelig levende og bevæger sig, men kun med overkroppen :-D

   Slet
 4. Tusind tak for turen og rigtig hjertelig tillykke på dagen.
  Dejlige billeder du har lagt op her, og skøn beskrivelse :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og tak, tak :-)

   Slet
 5. Du bor jo lige midt i enternes land! Jeg kan sagtens se for mig, hvordan de tager Merri og Pippin op og går med syvmileskridt på deres helt specielle langsomme, men meget landvindende måde. Man skal dog nok have set Ringenes Herre for at kunne se det for sig. Det er i hvert fald godt set alt sammen - det er rigtig gode billeder ... kan godt forstå, at du hygger dig i skoven. Jeg ville nok bare fare vild, men det sker ikke for dig, kan jeg forstå. Jeg er slet ikke misundelig ... vil du ikke med en tur i skoven i Sverige?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har aldrig set Ringenes Herre, men kan sagtens se det alligevel. Tak, skoven er en fornøjelse, men er jeg ikke kendt, kan jeg sagtens fare vild. Det er sket et par gange, når jeg vil prøve noget nyt.
   Det er ret langt at køre til Sverige for at gå på skovtur. Vi har jo så mange muligheder her, hvor vi er omgivet af skove.

   Slet
 6. Jeg er som sædvanlig bagud i bloglæsning, men du skal da alligevel have et noget forsinket tillykke med fødselsdagen.
  Det er bare om at bruge både naturen og det gode vejr, og der er vidst ikke nogen tvivl om, at du mestrer det til fulde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-) Jeg nyder det i hvert fald meget, og med disse dejlige varme og solrige efterårsdage er det da bare om at udnytte det på bedste vis.

   Slet
 7. Tak for turen - den var dejligt at være med på. Sikke fine fødder træerne har. Og blomsterne tror det er forår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme. Naturen må snart vænne sig til at det generelt bliver varmere. Eller måske er det snarere os mennesker, der skal omstilles.

   Slet
 8. Meget forsinket tillykke med fødselsdagen. Det var en dejlig tur, vi her kom med på. Det var lige før, vinden susede og bladene faldt herinde på kontoret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-) Du har virkelig levet dig ind i turen, kan jeg se :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)