fredag den 10. oktober 2014

Ugens højdepunkter og dagens smil

Efter dagen uden pligter, blev atter en varm og solrig dag, om søndagen, brugt på drivhus og have. Jeg høster stadig tomater. Godt nok ikke i voldsomt stort omfang, men det vælter til gengæld frem med peberfrugter og ditto blomster, så planterne har fået lov at blive stående lidt endnu.   
P1030486 P1030698

I stedet kastede jeg mig over hindbærbedet, hvor der nu kun står 3 buske tilbage, med rigt bærende frugter. Dernæst var det havens træer, vi begge røg ombord i, mens et par havørne blev ved med at flyve frem og tilbage over fra vand til skov, men det lykkedes os ikke at fange andet end en helt klar og blå himmel i kameraet…. Jeg prøver at holde alle træer nede i en højde, så jeg kan plukke hvad der er, uden at skulle bruge stige. Hasselnøddetræet blev beskåret, da alle nødder nu er høstet. Der var også kommet en ny kæmpe støvboldt, der hvor jeg kom for sent for få uger siden. Denne gang fik jeg den med hjem, og har både frosset ned og spist af den.     
P1030694 P1030699

Allan har været kaldt ud til sit første job i Ældresagen. Både han og kunden syntes det var ganske hyggeligt. I Danmark arbejder 16.000 frivilligt. Jeg har lige læst, at Danske Ældreråd, ved den officielle ceremoni i New York, har fået den internationale førstepris blandt 64 deltagende lande.
10702106_718446621567875_1209767333910212233_n P1030708
At vi har haft en helt fantastisk sommer og efterår, er disse nyplukkede jordbær vist et godt bevis for. Billedet har jeg tyvstjålet på søsters FB-side. I vores have halter jordbærrene bagefter. Det bliver ikke den store høst, men bare nogle få stykker, som jeg næsten får hvert år. I år er det dog lidt senere end det plejer, fordi jeg først har plantet de nye planter her i september. Søster har plukket jordbær både i september og oktober.
P1030703 P1030677
Her ryddes ud i garnrestbeholdningen. Det er foreløbig blevet til denne lille sweaters til Røde Kors. Ugen har også budt på foredrag, arrangeret af en lille voksende forening, her i byen, hvor der tages nogle initiativer. På vej dertil i aftes så himlen sådan ud. P1030705a
Vi har endnu engang bakket op om arrangementet. Entré var 50,- kr. incl. kaffe og en masse hjemmebag. Vi hørte en børnefamilie, som vi jævnligt møder, fra lokalsamfundet fortælle og vise nogle billeder om det at rejse rundt i Asien med to mindre børn. De har prøvet turen to gange, første gang 3 mdr. Anden gang 1½ måned. De har (så familie og venner) kunne følge med, skrevet dagbog under hele den sidste tur her. De vil afsted igen.
Overgangsalderen
Dette er dagens smil. Der er intet at bekymre sig over.

I dag åbnede Fuglsang for en meget sjælden kunstudstilling på Falster. Udstillingen varer til den 4. januar 2015. Vi skal nå at se den.

16 kommentarer:

 1. Den med æggene er sød, den har kørt lidt rundt på Facebook nogle dage, og jeg kan ikke lade være med at smile, hver gang jeg ser den.

  Det er så sejt at tage ungerne med til Asien, men man får meget mere kontakt til lokalbefolkningen, der bl.a. elsker små lyshårede børn, ved jeg fra et af mine vennepar, der også tog turen for nu snart mange år siden. Fx i Vietnam synes de, det er *meget* mærkeligt, hvis man ikke har familie eller i hvert fald ikke har taget den med :-)

  Hav en god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kan gå mange uger imellem at jeg kommer på FB, men det hænder da :-)
   Asiatere elsker ikke kun lyshårede børn, men bestemt også de voksne med eller uden hår. Jeg kender lidt til en del af disse lande, da vi som adoptenter har beskæftiget os rn del med disse mennesker og deres kulture. Jeg har også familie, der har giftet sig ind i fremmede kulturer, så jeg har set og hørt en del, men bliver klogere hele tiden.

   Slet
 2. Der er gang i den, med jordbær, æg og peberfrugter.
  Kan du sige noget om beskæring af hassel, så der kommer godt med nødder på? Vores træ bliver hurtigt for højt, så princippet om at kunne nå er meget godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Første gang jeg klippede hasseltræet ned, var jeg lidt skeptisk om der overhovedet kom nødder på mere, fordi jeg ikke havde den fjerneste ide om hvordan sådan noget skal klippes, men det gik godt - rigtigt godt. Vi har aldrig manglet nødder. Jeg klipper bare, så jeg synes træet ser pænt ud. Der kommer nye skud og det er der nødderne kommer. Nøjagtigt som på ribs og solbærbuske.

   Slet
 3. Du har da i hvert fald kunnet være sikker på, at kæmpestøvbolden ikke har været for gammel, men jeg kan godt forstå, du tog den nu, da andre sikkert ville have taget den dagen efter. Jeg har set dem så store som en badebold :-)
  Den anden svamp er en parasolhat, de fleste af dem kan også spises; denne er en af dem, der kan.
  Sød lille vits om overgangsalderen - som jeg aldrig har været bekymret over - tværtimod glædede jeg mig til at komme i den ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også det jeg tænkte, og der var rigtigt meget mad i den alligevel. Som du ved, nægter Allan at spise hjemmehøstede svampe. Jeg ved godt de kan blive så store som badebolde, det har jeg dog ikke selv set, men dog større end denne.
   Så ER der spiselige svampe i vores skov :-) Parasolhatten vil jeg dog ikke turde spise, med mindre du, eller en anden kender, godkendte den først.
   Overgangsalderen har jeg nu heller aldrig været bekymret over. Nu har jeg levet med den i ca. 10 år, så den må godt snart flytte ud. Jeg er mest træt af at kæmpe med tøj og dyne døgnet rundt. Det ligger der meget arbejde og motion i :-) Jeg er dog overbevist om, at salgsdatoen ikke er udløbet, og at jeg har det ganske glimrende.

   Slet
  2. Fornuftigt ... jeg ville heller aldrig selv turde spise en svamp ud fra en billedgenkendelse - det er alt for usikkert, også selv om risikoen er meget lille.

   Slet
  3. Liver er for kort til at lege med det på den måde.

   Slet
 4. Skønt med det lune efterår der har forlænget sæsonen for alt det hjemmedyrket grønt i haverne rundt omkring.

  Jeg er også godt i gang med mit garnlager, og kan nyde at det svinder ind efterhånden.

  Dejlige billeder....tak for dem :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja :-) det er dejligt atfå ryddet ud, ikke mindst når det samtidig gør gavn hos andre.

   Slet
 5. Fantastisk efterår.. og utroligt hvad der stadig kan hentes ude.. Erik stornyder at hente egen kartofler mm. Og de blå druer i kapløb med fuglene... Jeg så et indslag forleden om jordbær og syren på afveje.. Der var en fin forklaring.. med vejret...
  Jeg nyder at være på den anden siden af overgangen...! Det tog også 10 år... Så det må snart lette hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. I år får jeg ikke syltet grønne tomater, for de bliver modne hver og en, men det gør nu heller ikke noget.
   ok, syrener har jeg ikke set. Vor egne er skåret helt ned til roden for flere uger siden, men vil da kigge rundt i andres haver nu, når jeg alligevel cykler eller går forbi.
   Det ville da være rart at have en mere stabil temperatur. Det er noget rod når termostaten er i uorden :-) Et familiemedlem havde stadig hedeture da hun fyldte 80 og flere år frem, så alt kan åbenbart ske.

   Slet
 6. Skønne efterårs billeder og hvor har du mange hjemme avlet lækkerier :-) Ja overgangsalderen det kommer før eller siden, det er jo en del af livets gang... Men mange taler om hedeturerne - som nok er det værste ved denne periode. Håber det snart letter hos dig, men dejligt du har et smil på læben - fortsæt det gode humør og rigtig dejlig søndag - kram fra OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan slet ikke lade alle de fristelser ligge :-)
   Det gør den jo. ;-) Jeg opfatter det ikke som et problem, man kan jo vænne sig til meget. Man skal ikke hænge sig i noget, man ikke kan ændre på. Det er spild af energi, som kan bruges bedre, nemlig et sted hvor det nytter noget.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)