lørdag den 4. oktober 2014

En uge med 3 jubilæer en fødselsdag og andet

Jeg har nævnt før, at jeg i det daglige ikke har arbejdskollegaer. De er der selvfølgelig, et eller andet sted, men jeg ser dem sjældent. Nogen selvfølgelig oftere end andre. Denne historie fortæller måske lidt om hvor lang tid der kan gå.
P1030614a
Det startede i mandags med, at en kollega kom med en flaske vin og ønskede tillykke, og sagde at det jo nødig skulle blive til 26 år før han fik afleveret flasken. Han var til møde da jeg blev fejret for fire måneder siden. I min indbakke lå denne mail... Det var svært at lade være at grine.
P1030617a P1030533a
Tirsdag blev der serveret hjemmelavet lækker tai-mad, to retter, til frokost på den anden arbejdsplads, fordi chefen næste dag kunne fejre 10 års jubilæum med egen forretning. Hun synes jeg skulle være en del af dette, så derfor blev det markeret dagen før.
Onsdag da jeg cyklede hjem fra arbejde i pløre og ælte, ringede chefen få meter før jeg nåede vores indkørsel. Du må altså undskylde jeg ringer nu. Jeg er ked af at jeg skal forstyrre dig, men er det muligt at få dig til at køre på kontoret igen, og klare nogle presserende arbejdsopgaver. Han satte mig ind i sagerne, og jeg kunne bare ringe. Han skulle nok være ved telefonen, men han kom først hjem sent om aftenen. Jeg kørte hjem og parkerede cyklen, meddelte Allan at jeg tog bilen og kørte på arbejde igen.
Ældre S
Siden Allan, mere eller mindre frivilligt, vagte at gå på efterløn for knapt 5 år siden, har han søgt nogle job, mest deltidsjob, når der altså har været noget han syntes var interessant, men der har været bedst plads ved siden af. Jeg har længe foreslået ham, at han meldte sig ind i Ældre Sagen og gav en hjælpende hånd, men han mente ikke han hørte til i den gruppe. Han har nu meldt sig ind og været til ‘jobsamtale’. Nu venter han bare på nogle arbejdsopgaver, så han kan komme afsted med værktøjskassen i private hjem og på kommunens ældrecenter. I næste uge er der møde for alle nye medlemmer. Jobbet er ulønnet men det er uvæsentligt.
 
20141003_122948aFredag fejrede arbejdspladsen endnu et 25 års jubilæum for en af mine kollegaer. Der blev serveret frokost ‘i huset’. Derefter var vi ude at skyde lerduer på eget område. Alle ansatte er mænd, altså lige borset fra mig, og flere går på jagt, selvfølgelig også jubilaren, men lerdueskydning, som jeg har prøvet en gang tidligere, er en svær diciplin, også for øvede jægere. Der var andre end mig der ikke kunne ramme, så jeg faldt ikke helt udenfor rammerne. En ville slet ikke tage et gevær i hånden, men kun se på. Her er chefen og en medarbejder ved at opstille lerduemaskinen. Vi skød lerduer, drak kaffe og spiste kage, og skød lerduer igen inden vore veje skiltes. 
Så er der fødselsdagen. Jeg fylder år i dag. Flere lykønskninger pr. sms´er er allerede modtaget. Også fra chefen og hans kone. Det er noget han er startet på de sidste 3-4 år, ellers har jeg såmænd kunne sidde på arbejdet hele dagen, uden at nogen nogen har skænket mig en eneste tanke i den retning. Mads har været til morgenkaffe. Fødselsdagen kommer til at gå rimeligt stille af – ganske som det plejer. Sådan kan jeg bedst lide det. Senere på dagen, eller nærmere i aften, skal jeg være sammen med ungerne, som jeg selvfølgelig glæder mig til at se. Mor bliver også en del af selskabet. 

14 kommentarer:

 1. Det er altså et fremragende tiltag Ældresagen har gang i der.. jeg tror der er mange derude der godt kan finde anvendelse for en handyman ind i mellem... jeg kommer i hvert fald i en del hjem hvor der er opgaver til sådan en fyr, og vi har ikke rigtig tid til at løse den slags opgaver, selvom vi gør hvad vi kan med køkkenlåger, badeværelsesdøre, bruseforhæng og hvad ved jeg... (de fleste af os har et par skruetrækkere, et par tænger og en hammer i bilen).

  Tak for kigget på nøglekort-mailen... nå det er sådan den ser ud :-)
  Jeg undrer mig naturligvis over at nogen hopper på den men vil da til hver en tid gerne vise et billede af min... hæ hæ... nøgleviser... (men her er et link til dimsen, der er meget nemmere at have med at gøre end det der pap-kort: http://www.nets.eu/dk-da/Produkter/Sikkerhed/nemid-til-private/Pages/default.aspx)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det. De har faktisk gang i mange ting rundt omkring i kommunerne. Det bliver spændende hvor meget arbejde han får. Jeg tror at mange slet ikke er klar over, at man faktisk slet ikke behøver at være medlem af Ældresagen, for at få hjælp til småting, et besøg en gåtur eller hvad det nu måtte være. Jeg er sikker på det er gensidig glæde og gevinst. Selvom det ikke er det I skal (må) beskæftige jer med, kan det da glæde mig, at nogen alligevel gør det.
   Jeg kender godt nøgleviseren, dem bruger jeg op til flere af. Gad vide hvordan svindlerne vil få lokket folk i den fælde, så de selv kan få glæde af den!

   Slet
 2. Hjertelig tillykke med fødselsdagen, heroppe skinner solen herligt, håber solen også skinner på dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Solen skinner fra en skyfri himmel her, så jeg vil gå ud og nyde det gode vejr :-)

   Slet
 3. Tillykke med dagen!
  Jeg tror det er en rigtig god ide, at Allan er blevet frivillig handyman - han er alt for aktiv endnu, så det vil sikkert passe ham fint at få nogle opgaver.
  Jeg har også fået den nøglekortmail og kom til den konklusion, at hvis man er så dum at sende et billede af koderne til nogen overhovedet, om det så var til ens mor, så har man næsten fortjent at blive lænset for sine penge. Ved godt, at det er hårdt sagt, men den er da simpelthen for tyk, skulle man tro :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det er jo ikke fordi der ikke er opgaver at tage sig til herhjemme og i omgangskredsen, men det tiltrækker ham at han skal køre lidt rundt og møde nye mennesker, få en sludder og en kop kaffe, mens arbejdsopgaverne samtidig er rimelige overskuelige og dermed sjovere.
   Jeg er da helt enig. Det morsomme i den mail er, synes jeg, at vi bliver tudet ørene fulde med, at vi skal passe på vores nøglekort og ikke oplyse koder til nogen, og heller ikke til NemID. Alligevel undrer det mig ikke det fjerneste, hvis nogen hopper på den.

   Slet
 4. Tillykke med fødselsdagen... i det smukkeste vejr, selvfølgelig!
  Det har da været gang i diverse fejringer på festlig og forskellig vis.
  Det lyder som et godt initiv fra Ældresagen, håber Allan lander på den rette hylde der, og får brugt sine talenter.
  Har ikke fået en nøglekortmail, men en Skat-mail, som blev arkiveret i rette bunke!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg kan jo nok ikke tage æren for vejret, trods alt, men dejligt var det, og er det stadig i dag.
   Ja, det har været en rigtig 'festuge'
   Allan har selv valgt hylden, så den er vi sikker på er rigtig :-)
   SKAT er også flittig til at udsende mail om skattepenge til udbetaling. Faktisk også TDC, som meddeler at man har penge tilgode. Det er dog længe siden jeg har fået sådan en.

   Slet
 5. Tillykke med fødselsdagen - og det fine brev fra NemID. Latterligt hvad folk finder på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det er nemlig lige til at grine af.

   Slet
 6. Det er da bare en rigtig god idé for Allan at gå ind i det arbejde via Ældresagen. Der er sikkert rigtig mange "kunder" til ham, for hvem kunne nu ikke bruge en handyman?

  Jeg har også fået et par af de nøglekortmail. Hvis man hopper på den, er man da for dum!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ingen tvivl om at der er 'kunder' spørgsmålet er bare hvor mange der vil benytte sig af tilbudet,.
   Det mener jeg også.

   Slet
 7. Det er da frygteligt at sådanne mail får lov at cirkulere! Når nu der er overvågning af mail-netværket, så burde man egentlig kunne stoppe den slags (eller i det mindste lægge dem i en spam-mappe). Netop af den grund er eBox en meget god ide.

  Der er desværre mennesker, som hopper på den slags mail, som du (og jeg) griner ad.

  Kørte du på arbejde igen? Det var godt nok stærkt! Det må have været vigtigt.

  Tillykke med jubilæet! Det lyder også som en god dag med lerdueskydning - tænk at du kunne! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det burde man vel kunne, mem eBox betyder jo desværre ikke at man ikke får disse mail fra opfindsomme mennesker. Jeg ved det, men forstår det ikke.
   Det gjorde jeg. Det var meget vigtigt, ellers var der bestemt ikke blevet ringet. En sjælden gang får jeg en opringning, hvor det kan klares pr. telefon, men dette er ikke normalt.
   Tak, jeg forsøgte, de garvede jægere sagde, jeg havde styr på det. Det var dog svært for mig at se,, når jeg ikke kunne ramme noget.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)