mandag den 24. juni 2013

Arbejdet kaldte mig til Sønderjylland

Før jeg fik de nye job, vidste jeg hvornår jeg havde fri. Det ved jeg aldrig mere. Jeg farer fra Herodes til Pilatus, og hver gang jeg synes det lysner, så dukker der noget nyt op. Jeg har dog stadig troen på, at jeg igen en dag, får en mere struktureret hverdag, men lige nu er der altså stadig rigeligt at se til. 
P1100922 Gram Slot  
Der er ikke noget så kedeligt som at tilbringe timerne i en bil, og så helt alene den lange vej, 2 x 300 km. Næsten en hel arbejdsdag på transport alene frem og tilbage, samt deltagelse i et flere timers langt møde, befordrer ikke ligefrem en opkvikkende tilstand. En af fordelene ved at Allan ikke mere er på arbejdsmarkedet, er at han kunne tage med mig.
Gram Slot   Åkander Gram Slot
Efter stort set ingen nattesøvn, fordi en larmende torden og bragen havde holdt mig vågen det meste af natten, satte vi kursen mod vest, meget tidligt torsdag morgen. Jeg havde pakket de nødvendige papirer og forberedt mig til mødet på Gram Slotskro. Allan havde pakket sit fiskegrej. Det var lummervarmt og solrigt. Nattens uvejr havde ikke renset luften. Det blev mere og mere tåget, jo længere væk vi kom fra Sydhavsøerne. Selvom de sagde i radioen, at solen var ved at bryde igennem, så oplevede vi det stik modsatte. Da vi kørte på Storebæltsbroen var det så tåget, at vi ikke kunne se pylonerne og det samme gjorde sig gældende på Lillebæltsbroen. Solen kom slet ikke frem i det jydske og fynske i den tid vi var der. 
Den gamle kostald i Gram Den gamle kostald i Gram
Vi holder meget øje med, hvad de foretager dem på Gram Slot, og denne dag var jo oplagt til at høre og se, hvad de havde gang i, og hvor langt de var nået i deres planer. Til begge sider er der bygninger så langt øjet rækker øverste billeder. Indvendigt er den gamle nyrenoverede kostald blevet et imponerende lokale. Nu er det, det udvendige der bliver set efter i sømmene.  
Den gamle Holstenske Lade Gram Den gamle Holstenske Lade i Gram
På den anden side af gaden begyndte de samme torsdag morgen at rive taget af Den gamle Holstenske Lade, fordi den skal renoveres, som den oprindeligt blev bygget i fordums tid. Murværket bliver der ikke rørt ved. Bygningen skal stå færdig allerede til september, men jeg er overbevist om, at Brodersen når sine mål til tiden. Det plejer han nemlig.
Tipi i Gram Rhododendron i slotsparken Gram
Vi satte næsen mod øst igen. Det blev kun til en lille afstikker ad margueritruten på Fyn, da vi begge egentlig meget hellere bare ville hjem. Jo længere vi kom mod øst, des mere solrigt og varmt blev det. Det var meget, meget varmt da vi landede hjemme, hvor solen havde skinnet hele dagen, og drivhusets planter hang og higede efter både luft og vand. Det blev en lang tur, så jeg var glad for at Allan kunne tage med, og han var heldigvis lige så glad for at kunne være med på turen.
Både jobmæssigt og privat har det været en presset uge, og denne uge ser ikke anderledes ud.

20 kommentarer:

 1. Dejlige billeder fra Gram Slot. Det lyder til at have været en anstrengende dag. Ja, der er langt til Sønderjylland.
  Meget af min familie har boet i Gram, og lige nu bor min fætter og hans kone der stadig, så jeg er kommet meget i Gram førhen, mens vi boede i Jylland.
  God mandag aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Al den kørsel er trættende. Mødet var ganske interessant og hyggeligt.
   Jeg stiftede bekendskab med Gram, da jeg som barn var på ferie med mine forældre. Senere i livet kom det til at betyde rigtigt meget for mig og gør det stadig :-)
   Mandagen forsvandt som dug for solen :-) Du må have en dejlig onsdag aften.

   Slet
 2. Jeg forstår godt du var glad for at have selskab på turen, det er lang vej at køre alene på en dag..
  Jeg hører også fra mine forældre, at der er gang i alt muligt spændende på Gram slot, den gode Brodersen ligger ikke på den lade side. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. I kender jo turen til Jylland så du kender alt til længden af turen. Brodersen er en driftig mand, der har masser af ambitioner. Altid aktiv og i fuld vigør både ham og konen.

   Slet
 3. uha ja det er en rimelig lang tur at køre hvis ikke det er en privat udflugt man er på, godt du havde lidt selvskab af Allan,,,
  Det må da ellers være et spændende job du har fået ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Frem og tilbage på samme dag er langt. En privat udflugt gør vist ikke turen kortere :-)
   Det er et spændende job :-)

   Slet
 4. De kan være tunge at komme igennem, de dage man kører det halve kongerige igennem for at holde et møde og tilbage igen. Jeg har prøvet det utallige gang da jeg havde gang i min blandede psykologiske landhandel, men det var naturligvis en fornøjelse at tjene penge ved bare at sidde i bilen og samtidig få km.godtgørelse.
  Godt tågen lettede og det blev hedebølge. Hvad vejer Gram?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, at jeg ikke har et job der kræver, jeg skal opholde mig i en bil det meste af dagen. Hellere muret inde på et kontor en hel dag, der kan man i det mindste foretage sig noget fornuftigt. Jeg undværer gerne km-godtgørelsen, som ellers ikke er helt tosset :-)
   Jeg ved ikke hvad den vejer. Byen er svær at få op på en vægtskål :-)

   Slet
 5. Dejligt, du kunne have selskab på turen. Ak ja, dem der har arbejde, har alt for travlt, og dem uden har alt for lidt travlt. Goderne er ulige fordelt, men det er nu dejligt, at du så hurtigt fandt ny beskæftigelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selskab gør turen en smule kortere :-) Nogen af dem uden job, har også vældig travlt, men måske er det mest efterlønnere og pensionister? Goderne er ulige fordelt og jeg er meget heldig :-)

   Slet
 6. Utroligt at I alligevel når at få gode oplevelser sammen, når det hele går så stærkt. Jeg glæder mig til at vi får den mulighed når jeg stopper på jobbet. Det er immervæk noget lettere kun at skulle indrette sig efter et travlt arbejdsliv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Familielivet kræver altid lidt pleje og der skal være plads til oplevelser og samvær, så må vi frasortere andre ting.
   Jeg kan godt forstå du glæder dig. Der er mange ting der bliver nemmere, også for den der stadig skal passe et arbejde. Begge får et andet liv. Sådan er det i hvert fald gået her.

   Slet
 7. Det er bare fedt at have en mand, der ikke arbejder og som oven i købet så velvilligt stiller sig til rådighed som chauffør. Sådan en har jeg også, men det ved du, og vi er begge to glade for dem ;-)
  Hvor må det være spændende at kunne følge med i det, du skriver om her, på denne 'insidermåde'.

  SvarSlet
  Svar
  1. Allan kan næsten ikke få bilkørsel nok, så jeg sender oftest ham, så kan jeg blive hjemme. Det gik bare ikke her :-)
   Der er nu ikke meget insiderviden i dette. Hele Gram og oplandet taler om det. Der vises også jævnligt noget i de lokale nyheder og der skrives om det. Gram er blevet et tilløbsstykke uden lige med alle de tiltag han laver.

   Slet
 8. Puha det var også en lang køretur for et møde, ærgeligt at det var så diset, men godt at Allan kunne køre med. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en rigtig lan køretur, og var det ikke fordi jeg skulle arbejde et 3. sted næste dag, så havde jeg taget en fridag, og vi havde taget et lille miniferie.

   Slet
 9. Dejligt med selskab på jeres lange tur. Håber også han fik fisket ;O))

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom vi ikke sidder og taler sammen uafbrudt, så er det rart at være to :-) Fiskeriet blev ikke til noget, for der var forbud, selvom han ellers havde læst på lektien hjemmefra. Han havde heldigvis ikke problemer med at få tiden til at gå. Snarere tvært imod.

   Slet
 10. Turen over Fyn er en dræber, hvis man ikke tager en afstikker. Her er en kørekammerat absolut at foretrække.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har en dræber der er meget længere, nemlig hjemmefra og TIL Fyn, så en kørekammerat og en afstikker er altid dejligt.

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)