onsdag den 28. december 2011

Afslappende juleferie

Jeg lader op i disse dage, hvor jeg nyder at vi jeg intet skal nå til nogen bestemt tid. Jeg har længe haft lyst til at lave “nutella” ikke fordi jeg sætter tænderne i sådan noget, men det gør Allan meget gerne. Og da vi juleaften var nød til at flytte nødderne væk fra stuen, fordi Mads p.g.a. allergi, ikke kunne være i samme rum som dem, kom vi til at tale om den hjemmelavede nutella, som han også godt kunne tænkte sig et glas af.
hjemmelavet nutella hjemmelavet nutella
 • 3 æg, 1 brev vanillesukker og 150 g melis piskes sammen.
 • Så smeltes 150 g margarine, 65 g kakao og 50 g palmin sammen
 • Hold evt. lidt igen med kakaoen, og pas på det ikke bliver brændt.
 • Det hele blandes og sættes i køleskabet.
 • De 3 æg kan erstattes med 150 g hørfrøslim
Når nu vi er ved opskrifter, så har jeg brugt mange timer på at få orden på dem. Med hård hånd blev de opskrifter, jeg i mange år har haft intentioner om at afprøve, smidt ud, for hvad er sandsynligheden for at det sker de næste 10 år, når det ikke er sket de første 20 år!. Jeg har omskrevet, klippet og klistret, til den store guldmedalje.  Der er atter kommet styr på mappen, så næste gang kan jeg sikkert ikke finde opskriften, fordi den har holdt flyttedag.
P1020265 P1020275
Et par dage før jul, sagde jeg til Allan, at der var noget i vejen med  hjørneskabslågen i køkkenet. Han kunne nu ikke se der var noget i vejen, men i går da jeg åbnede det, røg lågen halvvejs på gulvet. Fjederen inde i hængslet var knækket, og var nu helt kaput. Allan måtte afsted efter et nyt beslag, som han satte på, og efter sukken, samt  en masse møje og besvær, blandet med ukvemsord,  kom lågen endelig på, så den kunne lukke. Han fandt til sidst ud af, at de nye hængsler var noget større, så det var dem der gjorde at lågen umiddelbart ikke kunne lukkes igen, uden at lågen slæbte på, det ene eller det andet sted.

Dagene her i huset er gået med småting, som er så skønt at få lavet. Jeg har fået vasket en masse tøj, jeg har fået strikket, hjulpet Mads med et par småting, været på cykeltur og ude at gå tur. I morgen er det min sidste fridag, så den vil jeg nyde i lige så høj grad som de andre.

12 kommentarer:

 1. Uhh hvor jeg kender det med at have 3 tons opskrifter, som man gerne vil prøve, men bare aldrig når.......

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. Marianne.... Det samlergén, er ikke altid lige godt, opskrifterne så stadig meget indbydende ud :-)
  Ha´ en hyggelig aften :-)

  SvarSlet
 3. På et tidspunkt brugte jeg rigtig lang tid på at sætte mine bedste opskrifter ind i et ringbind. De fleste er der endnu, men selvfølgelig er der kommet flere løse til, der burde sættes ind. I det store og hele er jeg nu meget glad for, at jeg fik det gjort, for nu har jeg da en chance for at finde den opskrift, jeg kunne tænke mig at bruge... :-)

  SvarSlet
 4. Mia... Mine opskrifter har hele tiden været i et ringbind, i sirlig orden, men det var fyldt til bristepunktet, og så lå der løse udklip i et chartek. Nu er ringbindet vist næsten blevet halveret :-)

  SvarSlet
 5. Jeg har lige været ved at lave samme sortering i mine opskrifter og det er faktisk blevet mere overskueligt, bortset fra jeg fik kasseret en god opskrift på boller. Heldigvis har jeg fundet en der er mindst lige så god. Det gav dog lidt panik herhjemme, da det gik op for mig at den gamle var væk :o)

  SvarSlet
 6. Lone... Oprydning er en god ting, selvom der kan smutte noget forkert med i farten :-) Godt du fandt en anden og bedre opskrift.

  SvarSlet
 7. Det må være dejlige dage....jeg skal vist også til at sortere i ...et eller andet:-)

  SvarSlet
 8. Oprydning er altid godt, men kan være svært at tage sig sammen til...;-D dejligt kun at skulle lave det man har lyst, håber du nyder din sidste feriedag..;-D

  SvarSlet
 9. Lavendel... Det er det :-) Et eller andet hjørne eller skuffe, kan man nok altid finde noget at rydde op i.

  SvarSlet
 10. Annemarie... Oprydning skal ske når ånden er over én. Det er dejligt selv at kunne bestemme dagens indhold, og tak jeg nyder :-)

  SvarSlet
 11. Snart bliver nytårsaftensdag
  til nytårsaftensnat.
  Til den tid er jeg sikkert alt for mat,
  så jeg må hellere klare denne sag,
  nemlig at sige:
  GODT NYTÅR
  TAK FOR I ÅR
  &
  VI SES NÆSTE ÅR.

  SvarSlet
 12. Rimkoger... Ja, tiden går, meget snart har vi et nyt år :-)
  Tak skal du ha´
  Også godt nytår til dig fra mig :-)

  SvarSlet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)