tirsdag den 28. april 2015

Mozart, mad og stemningsbilleder fra Madeira

P1060354Det handler ikke om musik, men om en restaurant, der på alle måder lever op til navnet.
‘Dørmanden’ (ham der tager imod gæsterne og anviser bord) er klædt i det selvsamme tøj som Mozart gik i. Håret er også en tro kopi af slagsen. Tjenerne er i det fineste skrud, nøjagtigt som de er på Fortet.
P1060150


Da vi skulle på apoteket, havde vi sat næsen op efter atter at spise en lækker menu på Fortet, men som jeg skrev her, var alt optaget. På deres anden restaurant, Mozart, var alt også optaget, med mindre man ville sidde ude i regnen og kulden. Det ville vi gerne godt, når det ikke kunne være anderledes. Der var overdækket, så vi blev ikke våde, og der var også rimelig læ.
Da vi havde bestilt vores menu, kom tjeneren med en lille lakseanretning og en tilhørende Sparkling, begge på husets regning. 
P1060335 P1060341

Hovedretten var fyldt hønsebryst med ost og spinat med citronsauce. Tilbehøret var porer, passionsfrugt, gulerødder, hvidløg, bacon, og jeg tror det er en banankartoffel, som bliver brugt rigtigt meget på Madeira. De smagte slet ikke som rigtige kartofler. Pynten i kartoflen er tørret purløg, og fadet er pyntet med spiselige blomster. Jeg har vist fået det meste nævnt nu. Det var en ualmindeligt lækker og flot anrettet menu. Nøjagtig som på Fortet, hvor jeg også tror det var en banankartoffel. Vi havde bestilt brød også. Det skulle vi nok ikke have gjort, for de kom med to store stykker til os hver. Det ene var noget mørkt, næsten sort brød, med en syrlig smag som tranebær og rigtig, rigtig lækkert. Hvor det andet, var noget almindeligt hvidt rundstykke-lignende brød. Desværre er billedet ikke særlig godt.   P1060359
Der blev også plads til en dessert. Varm chokoladekage med is. Da vi stak skeen i kagen, strømmede den varme chokolade ud på tallerkenen. Til desserten serverede tjeneren en madeiravin, også på husets regning. For hele denne menu inkluderet rødvin til os begge, betalte vi kr. 472,- ialt.  Absolut et anbefalelsesværdigt sted. Dog skal man kunne holde ud at høre Mozarts musik, for det bliver der spillet hele tiden. Dog ikke højere end at man nemt kan tale sammen. P1060363
Vi var mætte og gik tilbage til hotellet, og fik den sidste aftens sanseindtryk med os.
P1050648
Der var ikke plads til aftenkaffen. Heller ikke hos ham, der normalt ikke kan sove uden at få sin kaffe.

16 kommentarer:

 1. I har så sandelig fået brugt tiden fornuftigt! Det er altid et sats med spisesteder, men her har I været heldige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi udnytter med glæde den tid vi har til rådighed. Bare man dog kunne være sikker på at billeder og lovende ord var lige med sandheden om god mad. Eller i de mindste at det afspejlede sig i prisen, men så nemt er det ikke. Vi var heldige, glade og tilfredse :-)

   Slet
 2. Det lyder sandelig som var det en herlig menu, men det skulle vel ikke være nødvendigt med så meget cirkus. Kyllingebryst med ost og spinat i lyder godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogen falder for diverse reklamer, sjove trick og andre finurligheder. Vi falder alene for almindelig høflig betjening og god mad. Spinat er altid godt, efter min mening.

   Slet
 3. Uhmmm en lækker menu, mine tænder løber i vand når jeg læser om den chokoladekage.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også godt, og der var MEGET chokolade i den tynde bløde 'skal' af en kag. Vi talte om hvordan pokker, de fik det til at blive derinde :-)

   Slet
 4. Godt, I ikke er så kuldskære, som jeg :-) Jeg havde sikkert opgivet på forhånd at sidde udenfor. Lækker menu, og Mozart er da så langt at foretrække fremfor de små omvandrende (læs: tiggende) spillemandsgrupper, man sommetider udsættes for på restauranterne på charterdestinationer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg smed overtøjet, fordi jeg synes det var svært at sidde og spise så 'fint' med så meget tøj på, men det var altså for koldt i det lange løb. Der var tæpper man kunne tage om sig, men det er lige så besværligt at have med at gøre.

   Jeg elsker de fleste former for musik, men det må gerne blandes, og så skal det være dæmpet under en spisning, uanset hvad det er for noget, efter min mening. Højttravende musik, hvor man ikke kan høre, hvad man selv tænker hører til under støvsugning og dans :-)

   Slet
 5. Det lyder som et glimrende sted at spise - bortset fra, at jeg ikke har det så godt med at spise blomster, men det kan jeg jo bare lade være med, og den chokoladekage ville kunne kompensere for meget :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtigt, der er ingen der tvinger os til at spise alt på tallerkenen ;-) Hvorfor ikke blomster, når du spiser både ukrudt og svampe? Spiser du ikke blomsterne fra ramsløgene? Der er mange lækre blomster, også nogle der er rimelige smagsløse, men bare pynter i salatskålen eller på tallerkenen. Violer, morgenfruer, bellis og tallerkensmækkere. Sidstnævnte smager af karse ;-)

   Slet
 6. Den chokoladekage har da vist været en himmerigsmundfuld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Allan var vild med chokoladekagen. Jeg synes det var en lidt for stor portion. Jeg foretrækker MAD fremfor søde sager, men det meste gled dog ned ;-)

   Slet
 7. Mums, det lyder godt! Og Mozart er da klart bedre end muzak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mozart er ikke min favoritmusik. Der findes dog nogle få gode numre, men muzak vil oftest ligger lavere på top-10 skalaen.

   Slet
 8. Både mad og musik kunne tiltale os! Og den chokodrøm er da lokkende...
  Dejlige stemningsbilleder , trods regn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gjorde også gerne det om, men så ville jeg vælge en anden dessert. En der er knap så sød ;-)
   Pyt med regnen, vi sad i tørvejr ;-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)