søndag den 12. januar 2014

Så gik der tid med det

Vi fik noget at bruge tiden til. P1140647Sådan kan vi synge for hver afsnit i dette blogindlæg.
Vi leder bestemt ikke efter noget der kan slå tiden ihjel for os, og da slet ikke i denne tid. Vi har altid noget at tage os til og kunne godt bruge lidt ekstra tid. Måske var det derfor mit ur, valgte at gå i stå fredag aften i sidste uge, midt i al flytterodet. Jeg havde hverken tid eller lyst til at spilde hele lørdag formiddag i byen for at få fat i et nyt ur. Mit ur har mange år på bagen og har gjort det godt, men det var slidt godt. Det hænger jo på mig døgnet rundt, lige bortset fra når jeg er under bruseren. Mandag efter fyraften kørte til til byen og købte mig et nyt ur. Allan mente jeg skulle købe et godt altså dyrt ur. Jeg kiggede på dyre ure, men i mine øjne var de alle herreure. Jeg fandt dog et med guld og sorte sten i lænken, som så godt ud da det lå i skabet, men da det kom på min arm, hørte det bare ikke hjemme der. Jeg faldt for dette billige gode ur, som ekspedienten sagde, hvis du spørger mig, så klæder det altså også din arm meget bedre. Jeg sagde til hende, at det var første gang, jeg havde hørt om at et ur kan klæde en arm. Hun kunne have talt for det dyre ur, men det gjorde hun ikke. Det havde også været nytteløst overfor mig. P1140651
Søndag aften kom den nye fryser langt om længe endelig på plads. Den blev vasket af, så den var klar til at modtage alt indholdet mandag aften, hvor jeg så vaskede den gamle fryser af. Tirsdag morgen så jeg, der var meget is på skabslågen, og isklumper faldt med høje dumpelyde ned på hylder og i skuffer, og skufferne kunne ikke komme ud for is. Jeg sagde til Allan, at det ikke var normalt. Han reagerede knapt nok og gad vist ikke beskæftige sig mere med fryser, og hvsi jeg kender ham ret, tænkte han vist at jeg overreagerede. Onsdag aften kørte Allan til møde. Ved 21 tiden, mens jeg vaskede op efter brødbagning, gik fryserens advarselsalarm i gang. Da Allan kom hjem kl. 22 bad jeg ham om at mærke hvor meget kulde der blæste ud af skabslågen. Så opdagede han at skabet gabte flere millimeter, og slet ikke kunne lukke tæt. Jeg kunne have ringet selv, men Allan går jo herhjemme, og jeg har frygtelig travlt på jobbet. Torsdag havde Allan en aftale i Ballerup, men lovede at kontakte forhandleren, som henviste til det servicenummer han skulle ringe til. De kunne allertidligst komme fredag sidst på formiddagen, og inden 13 for der var det fyraften. Jeg var dårligt kommet ind ad døren efter arbejde torsdag, da der lød høje fiskerkutterlyde. Da kunne mit ellers normalt meget lave blodtryk, 110/67, vist være blevet målt til noget over det normale, hvis det var blevet tjekket. Jeg røg til telefonen. Det kunne jeg lige akkurat nå inden lukketid. Jeg bad om et akut besøg, men sådan noget findes ikke. Heller ikke selvom hun dårligt kunne høre mig for vores maskinstøj. Jeg ringede til forhandleren og klagede min nød. De beklagede, men kunne intet gøre. Han havde dog aldrig hørt sådan en larm fra en fryser før, hvis det var det der larmede i baggrunden. Om natten blev jeg vækket af da den hysterisk advarslelalarm igen slog til. Fredag havde jeg fri, og da kl. var 12:30 var der stadig ikke dukket nogen tekniker op. Jeg måtte til telefonen igen, for at forvisse mig om, at de ikke bare holdt fyraften kl. 13 og lod os vente til mandag. Hun lovede 100% at han nok skulle dukke op. Det gjorde han også, efter fyraften, og fandt ud af at vi skal have en hel ny låge. Ventetiden er 8-14 dage. Godt vi har den gamle fryser endnu, ellers ville 351 liter diverse indhold tø op og gå til spilde. Den lille nye fryser var fyldt med alt hvad den kunne rumme. Indholdet er flyttet tilbage til den game fryser, den nye er afrimet og vasket af endnu engang.
NB: Til alle jer der skrev en kommentarer om at kummefrysere stadig kan købes. Det ved jeg, men som jeg også nævnte, er vores krav er at den skal kunne rumme 350 - 400 liter, men den må kun måle 1,26 m, for mere plads har vi ikke. Det har aldrig været noget problem tidligere, men i takt med de stigende krav til energi- og støjniveau, fylder isoleringen og kabinettet mere, og hvis fryseren stadig skal have samme rumindhold, må den i sagens natur blive længere. 
P1140654 I morges kom Camilla hjem. Hun havde en aftale med Mads, der skulle lave noget bil for hende. Jeg startede dagen i bageriet, så der var nybagte boller til formiddagskaffen. Selvom der skulle arbejdes lidt på bilen, var der masser af tid til at hygge, især mellem mig og Camilla. men også os alle fire. Jeg nyder i den grad disse stunder, som altid er hyggelige. Alt det andet bøvl vi slås med lige for tiden, betyder jo ingenting i forhold til den rigdom disse stunder giver.
Da ungerne og mor som også kom forbi for at hilse på os alle,  forlod vores matrikel om eftermiddagen, tissede det stadig ned fra oven, men der er som bekendt intet dårligt vejr, kun dårlige klæ´r. Jeg ville ud og gå. Allan hundefrøs og ville derfor ikke med. Han har de sidste par måneder haft problemer med sine knæ, så jeg går mine skov- og strandture. Jeg havde det dejligt varmt, og mærkede ikke den kulde han talte om. Dagens tur blev på 7 km i strålende regnvejr.
Ligesom Tøsedrengene kan vi synge: Så gik der tid med det.

18 kommentarer:

 1. Nøøøøej hvor var jeg blevet stangsur hvis en ny fryser lavede det nr med mig. Det er jo ikke altid man lige har alternative opbevaringsmuligheder for dens indhold hvis det er en reparation der skal stå på i dagevis. Øv. Godt I stadig havde den gamle stående klar til assistance et eller andet sted.

  Tiden går som den skal gå... det er bare om at få noget ud af den mens den er der. Men at spilde tiden med sådan noget fryserbaks... det er surt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var også godt muggen og alligevel måtte jeg jo køle mig selv ned. Vi kunne jo intet gøre, og jeg gider ikke være muggen de næste 14 dage. Jeg havde med garanti ikke stoppet her, hvis vi ikke havde haft den gamle fryser endnu. Nogen havde været nød til at gøre noget.
   Det er bedst hvis man selv kan være lidt medbestemmende om hvad ens tid skal gå med.

   Slet
 2. Din overskrift mindede mig lige om min salig bedstemor, som til sidst altid sagde de ord, når man havde fortalt om noget spændende, man havde oplevet. Eller hun sagde "Ja, så gik tiden da med det". Og så sad man der med sin begejstring ;-)
  Men I har da godt nok været uheldige med fryseren - og også med servicefirmaet. Jeg krydser fingre for, at der kommer styr på sagerne hurtigst muligt.
  Heldigvis kan du nyde tiden alligevel, både med familien og med dine skønne vandreture.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så ikke lige noget hun ville spilde tid på åbenbart ;-) Min mor siger også tit, så går tiden da med det, til næsten alt hvad hun selv vælger at bruge sin megen tid på. Her har vi ikke brug for at få tiden til at gå, snarere at få tiden til at slå til.
   Ja vi har. Jeg forstår ikke at servicefirmaet ikke har akuttider og kan arbejde over, for det kunne han jo godt fredag. De holder nemlig altid deres aftaler, men de laver ikke aftaler bevidst efter lukketid, fik jeg at vide.
   Man bliver jo nød til at kaste de dårlige oplevelser væk og få det bedste ud af det hele. Naturen er et godt sted tømme hovedet for alle tanker. .

   Slet
 3. Grrrrr. Det er næsten ikke til at bære, og man kan bare stå der med alle sine talenter ... man er helt i lommen på de s.... teknikere.
  Gad vide, hvad der er med jer og frysere? I er altså ikke helt gode venner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man er så. Teknikeren var nu flink nok og det er jo ikke hans skyld at det ikke er lavet ordentligt. Man skal helst ikke skælde uskyldige mennesker ud, men han fik da historien ;.-) Han kørte hjem og bestilte lågen og sendte en mail om det, så nu venter vi bare på den bliver leveret.
   Jeg ved det ikke. I øjeblikket er vi ikke gode venner med ret meget teknik ;-) og også andre ting, vi godt kunne være foruden driller os.

   Slet
 4. Det var sørme da godt, at I stadig havde den gamle fryser og kunne redde alt indholdet fra den nye fryser, der bestemt burde have været testet bedre fra leverandørens side.

  "I stålende regnvejr" en bemærkning vil jeg huske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var held i uheld, og det skab har man løbet lidt hurtigt henover da det skulle testes.
   Igen i dag her det været strålende vejr. Det gælder jo om at se de lyse sider :-D

   Slet
 5. Det var godt i hade det gamle køleskab, sikke da et bøvl for, at få et nyt køleskab Det er med at nyde de stunder man kan få med familien, vi hade også en dejlig dag i Aarhus i går , vi var til fødselsdag ved vores barnebarn Line der blev 22år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Havde det være et køleskab, havde det været en del nemmere. Det er en 'stor' fyldt fryser. Det er vigtigt at man nyder enhver stund, der bringer glæde, og det har I så også gjort.

   Slet
 6. Tillykke med det fine, nye ur! Det var godt, I havde den gamle fryser i reserve, når nu det uheldige skulle ske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg glæder mig over det hver gang jeg skal se hvad klokken er. Ja, det var rigtigt godt.

   Slet
 7. Ting skal fungere, når man køber det som nyt, basta! Så er det godt at naturen er uden for døren, så man kan få travet alle irritationerne ud af kroppen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De skal de nemlig. Ting bør altid fungere, eller advare tids nok til at man kan nå at få afløseren hjem inden det går helt galt :-) Naturen og en gåtur er godt for mange ting.

   Slet
 8. For søren da! Hvor er det irriterende, alt er på plads og så begynder den nye fryser at te sig sådan. At man så samtidig taler for døve øren, når man gerne vil have nogen til at kigge på sagerne her og nu, det er bare så trist.
  Da jeg flyttede herned, købte vi nyt køle/fryseskab og det satte ud 2 gange, så alt i fryseren var tøet op! Hvor var jeg sur! I forretningen, der havde solgt os alle vore hårde hvidevarer, blev de mere og mere modbydelige overfor Frank (jeg kunne på daværende tidspunkt ikke ret mange hollandske ord), men til sidst, efter at have kæmpet i lang tid, fik vi da et nyt køleskab.
  Sådan noget, som du (og jeg) har oplevet er bare ikke godt nok,
  Tillykke med dit fine nye ur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget irriterende, er det, men jeg er kølet helt af nu :-)
   Det var godt nok også en kedelig historie I har været igennem. Jeg håber da I fik noget erstatning også for de madvarer der var kaput. Jeg ville blive endnu mere rasende end jeg var nu. De var nu flinke nok, de personer vi talte med, men det løser jo ikke vores problem. Når der er garanti, så bør sådan noget kunne klares hurtigere, omend det kun er midlertidigt. Alt ville i hvert fald være tøet op nu, hvis vi ikke havde haft den gamle fryser. Så, nej, det er ikke godt nok :-)
   Tak, jeg glæder mig også over det. Og ur KAN man undvære flere dage, selvom det er et savn, men sådan er det ikke med en fryser :-D

   Slet
 9. Godt med et ur så man kan følge med. Besynderligt er det, at en låge til en fryser ikke kan lukke. Fabrikanten må have troet man har en kvalitetsafdeling stadig (har man det er det nødvendigt at lave fejl for at afdelingen har noget at se til). Tilsyneladende anfægter det ingen at skidtet ikke virker - vi kommer med en ny låge om et par uger. Så er det bedre at gå 7 km i i regnvejr og snakke med sin kære familie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke hvad fabrkanterne ii Tyskland tror. Den kan selvfølgelig lukkes, men er ikke tæt. I dag findes varerne jo kun på fjernlagre langt væk, hvis de ikke skal laves først, hvad man næsten må tro med dette.
   Det sidste ved man hvad er :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)