lørdag den 27. april 2013

Blev både mor og storesøster samme dag

Det er ikke kun foråret der er gang i på denne årstid, det er der også i fødslerne eller de senere år “bare” familiehyggen.
P1090759  P1090718
Kralæggerne kodriverne som vi kalder dem her, blomstrer og anemonerne er allerede på vej retur, erfarede jeg på skovturen i torsdags, hvor jeg skulle have rystet alle momsafstemningerne ud af hovedet i det gode vejr. Det er en fornøjelse at se, hvor meget skoven forandrer sig fra dag til dag. Bøgen er også sprunget ud, men mit makrobillede var elendigt. Det gik lidt bedre med andre skud.
P1090745  P1090747
Kort efter jeg var mødt på arbejdet for 30 år siden, ringede mor og fortalte, at jeg var blevet storesøster til en lille dreng. Mine forældre var ikke helt unge, de havde for længe siden fejret sølvbryllup og havde allerede flere børnebørn. Far var fyldt 62 og mor rundede meget snart de 46 år. Allan og jeg ventede også selv barn nr. to. Vi vidste bare ikke hvornår det blev. Der gik vist kun en halv time, så ringede de fra Amtet at vi havde fået en datter i forslag og vi kunne komme og se hende. Mark er altså yngre end 5 ud af 6 af hans nevøer og niecer. Dette mærkværdige familieforhold med så ung en bror eller morbror, har hele familien, sognet og hvem vi ellers møder, haft meget morskab ud af, og har det stadig. Mark og Camilla er blevet passet i den samme dagpleje, de har gået i samme klasse, lige til de skulle skifte skole efter konfirmationen. De gik til præst sammen og blev konfirmeret samme dag, vi holdt dog fest hver for sig. Tre dage i rap. Jeg har nemlig en kusine, der har en søn på samme alder. Så der var virkelig fest og arbejde i disse dage for  nøjagtig 14 år siden. Vi kusinen, min moster og jeg stod for alle tre fester helt alene, med madlavning, borddækning og oprydning i døgndrift. Vi skulle selv være gæster til alle festerne.  
Konfirmation Studenter
Da Mark og Camilla skiftede skole kom de i hver deres klasse, og ligeledes da de læste videre, men de blev studenter sammen og dannede par til studenterfesten på skolen. Den private fest holdt vi også hver for sig.
Indbydelse 30 årCamilla fejrede sin 30 års fødselsdag stille og roligt i sidste måned, ligesom jeg nyder at fejre min. Mark har valgt at fejre den med fuld musik, ligesom Mads gjorde da han fyldte 30, Mads holdt åbent hus og havde inviteret 120 mennesker, så der var ikke så meget “stil” over festbordet, da det hele var tag selv. Mark har valgt en anden model, men vi bliver også “kun” 60. Jeg har bl.a. lovet at folde servietter. En hel kasse slips skal der til. Det er ikke det eneste jeg får lagt i folder. En masse skjorter er foldet og lagt pænt sammen. Jeg har undladt ærmerne. Butterflyen er i skrivende stund fredag formiddag også sparet væk. Om den kommer på vides ikke. Man må jo spare tid et eller andet sted, når der kommer ting på tværs, og ikke alt kører helt efter planen. Hele familien var samlet for at hjælpe til med at dække festbordet fredag aften.

Slips foldet af servietter Sange foldet som skjorte
Camilla og Sune kommer selvfølgelig i dagens anledning hjem med hundene og overnatter, så vores Bededagsferie bliver i familiens skød. Vi starter dagen med at møde op hos Mark og drikke morgenkaffen. Vi har alle bagt boller og tager nogle kander kaffe med, for en almindelig kaffemaskiner rækker ikke langt, hvis der kommer det store rykind. Uden at vide noget som helst om hvad der foregår, eller kommer til at foregå, så er jeg næsten sikker på at der sker noget, for det er kutyme her, men det er jo Dølleweekend, og det står altså meget højt på næsten enhver borgers ønskeseddel. Et ved jeg, og det er at Mark glæder sig utroligt meget til dagen, og han håber på en skide god fest med masser af sang og musik. Vi hele familien vil gøre alt for at drengen får sit ønske opfyldt.

18 kommentarer:

 1. Stort tillykke med lillebror, håber I får en dejlig dag :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det bliver en dejlig dag :-)

   Slet
 2. Tillykke til og med Mark ... ja, vi har jo alle gennem tiderne moret os lidt over det at have så ung en fætter. I mit tilfælde seks år yngre end mit eget barn :-)
  Jeg håber han får et brag af en fest.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja og 5 år yngre end Mads :-) Fætter- og kusineflokken spænder aldersmæssigt vidt. Den ældste er født i 1939 og den yngste i 1983.
   Han fik et brag af en fest. Da vii gik hjem som de sidste gamle i morges var der stadig gang i guitarerne.

   Slet
 3. Jeg håber og tror på en super god fest med masser af musik og sang og glade mennesker.
  Tillykke med lillebror. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der blev spillet, sunget og festet. Drengen er fuldt ud tilfreds. Det blev meget bedre end han havde fantasi til at drømme om. HOLDdaop hvor er jeg træt. Tak :)

   Slet
 4. Stort tillykke med din lillebror. Jeg håber, at I får en en rigtig god fest. Det ser ud til, at forberedelserne er i orden! Også god søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der blev festet igennem. At feste et døgn tærer på kræfterne, i hvert fald mine. Vi var ikke blandt dem der lukkede og slukkede, men har lovet at være med til oprydning i dag. Tak.

   Slet
 5. Tillykke med både datteren og broderen - kan se, at festen blev vellykket - I havde jo også gjort gode forberedelser dertil :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og festen blev vellykket ikke mindst p.g.a. af alle de skønne unge mennesker. Det var en fornøjelse, igen at få lov til at se hvordan sådan en flok unge mennesker fester.

   Slet
 6. Tillykke med lillebror og en vel overstået fest!
  Hvor var det dejligt at det gik godt; men det var da også på tide med lidt medgang for familien. Forhåbentlig var han godt tilfreds med dagens udfald :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det var rigtigt dejligt. Kun svoger var tydeligt mærket af smerter efter sin operation, men han var der :-)
   Mark var ovenud tilfreds. Det blev bedre end han i sin vildeste fantasi havde turdet drømme om :-)

   Slet
 7. Tillykke med Mark. Jeg håber, at I fik markeret dagen godt. Jeg kan godt forestille mig, at der ind imellem er taget fejl af familierelationerne, når i spænder så bredt aldersmæssigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, vi markerede helt bestemt dagen, og det gjorde vennerne bestemt også.
   I lige linie går det fint, altså bror - søstre, men når vi kommer længere så kan det let gå galt. Derfor har min søster besluttet, at hvis og når Mark en dag får børn, så bliver hun Onkel :-)

   Slet
 8. Ja der skal man sandelig holde tungen lige i munden når du gør rede for familieforholdende :-)
  Hovedsagen er jo at i selv har styr på det og iøvrigt fester med hinanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal man. Mark har fået lært at han hører til de "gamle" når der stilles op til fotografering af fætre og kusiner, og ikke i næste led, som han er jævnaldrende med. :-)

   Slet
 9. stort tillykke med lillebror, godt din mor var klog nok til at nægte at spise pillerne som lægerne gav. hende,

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja, det var rigtigt godt :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)