søndag den 20. maj 2012

Arbejde og fornøjelser i massevis

Her kommer et lille udpluk af livet i smørhullet den sidste uge.
Fredag i sidste uge, havde vi haft skybrud rundt omkring i landsdelen. Allan kørte mig på arbejde, fordi vi skulle aflevere bilen, for aldrig at se den igen. Vi har nemlig købt en ny. 
Polo Kia
Vores kalender er godt fyldt med aftaler her i maj måned, og selvom der ikke har været meget forår i luften, har jeg alligevel tilbragt en del timer i haven, med at plante krukker til. Der er plantet stauder og andet rundt omkring i haven, samt fjernet ukrudt. Allan har lagt fliser i drivhuset. Jeg er i gang med at planere gangarealer rundt om drivhuset.
Her er en lille billedkavalkade over lidt af det, vi i denne tid kan nyde synet af. Chili, melon, tomater, kvæder, dobbelte pinseliljer, syren, ribs, hokkaido, gerbera, jordbær, fuglekirsebær, engelsk græs, og meget meget andet, og så selvfølgelig eksperimenterne i drivhuset. Det bliver spændende at se hvor meget vi kan høste der i år.    Havens glæder i majNu er det ikke arbejde det hele, men jeg må indrømme, at hvis jeg er hjemme, så kan jeg slet ikke lade være med at kaste mig ud i projekter. Derfor må vi somme tider stikke af, enten tid fods, cykel eller i bilen. Vi har været en tur på  Corselitze. Det er nu ikke første gang vi besøgte stedet. Vi møder gerne op for at støtte en god sag, som SOS Børnebyerne. Måske dukker der flere billeder op fra Corselitze en anden gang.  
Corselitze Corselitze
Mark og L… er stadig i gang med at renovere hus, pudse vægge og lofter i stue og køkken, så de har støv overalt. Derfor har jeg både torsdag og lørdag leget Diner Transportable. I torsdags kørte vi op og spiste med. Vi sad ude i drivhuset, som er det sted de opholder dem, når de ikke arbejder og sover.  I går afleverede vi bare maden, for vi skulle selv ud og spise, og fejre vores koralbryllup. At det så også var nøjagtig 39 år siden, vi lærte hinanden at kende, var jo den perfekte dag, at fejre det på. Vi ville være sikker på der var plads til os, så Allan bestilte bord, hos Fru Holgers Pakhus. Der spiser man nemlig rigtigt godt, og man bliver også mæt. Til forret valgte vi varmrøget laks, og som hovedret helstegt kalvesteg. Vi var mætte. Så mætte, at Allan ikke kunne spise dessert.
Varmrøget laks Helstegt halvesteg
Vi gik en tur rundt i byen i det skønne sommervejr. Vi var inde i Staldgården, som vi før har talt om kunne være et rart sted at bo, hvis vi en dag må opgive hus og have. Det er små huse med en lille have eller en skøn terrasse. Perfekt lige midt i byen, og alligevel fredeligt og roligt som her på landet. Da vi kom hjem, havde Allan fået plads til en gang dessert. Hjemmelavet is fra fryseren.
Nokia N8 Rucolapesto
Mens jeg har arbejdet i haven, og lavet rucolapesto, har Allan brugt tiden på at lære sin nye Nokia N8 at kende. Det tager lidt tid og jeg har flere gange hørt ham sige, at det kan han ikke finde ud af. Et par bandeord, er også røget over læberne. Han har i det hele taget talt meget med sig selv. Han mener dog alligevel, at han nok skal blive rigtigt glad for den, når han bliver mere fortrolig med det hele. Kameraet i telefonen bliver der også leget med. Tilsyneladende et rigtigt godt kamera, så han ikke altid skal bære rundt på det store spejlrefleks. Telefonen skal tilsluttes bluetooth i bilen. Der er masser af arbejde, som ikke kræver den store fysiske aktivitet for ham. Han mener dog, at han så småt kan begynde at lave lidt større opgaver allerede i morgen eller tirsdag, så det går fremad.
Denne aften er tilbragt hos et par gode venner, som havde inviteret på mad. De griller året rundt, også i snestorm, så vi var helt sikker på vi skulle grille i haven i det gode vejr. Der tog vi fejl, men det gjorde ikke dagen ringere.

Der bliver formentlig ikke mange livstegn fra mig den næste uges tid. Der er desværre indløbet en kedelig nyhed, så der skal gøres plads til en bisættelse og mor fylder 75 samme dag. Der er masser af arbejde, vi skal have klaret så mor kan holde den fest hun ønsker at holde. Der skal dækkes bord og laves lidt mad  med mere, så festen kan holdes sidst på ugen. Der er også andre aftaler i kalenderen. der skal passes, så det bliver en godt pakket uge, men jeg vender tilbage, så snart der er en ledig stund.

16 kommentarer:

 1. tillykke med den nye bil og den nye telefon, pas nu godt på dig selv og din Allan med alt det i skal nå ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg passer passer på mig, men Allan må lære at passe bedre på sig selv :-)

   Slet
 2. Tillykke med den nye bil :-)
  Allen skal nok få fundet ud af den telefon - han er sikkert ikke anderledes end andre mænd, når det kommer til den slags legetøj ...

  Kan man komme til at se Corselitze? Eller er det pga. jeres gode forbindelser, at I kan? Jeg kan ikke se noget om åbningstider eller noget på deres webside.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Allan har bare ikke den store tålmodighed, men han må selv bikse med det :-)
   Corselitze har kun åbent for offentligheden ved særlige arrangementer som bl.a. dette. Prøv at se her: http://www.skovbrugsmagasinet.dk/arrangementer.htm
   Det er godt nok fra 2011. Ved lejlighed skal jeg prøve at forhøre mig om næste arrangement. (Hvis jeg husker det) Hvert år holder SOS Børnebyerne til der og så er der adgang til alle herlighederne.

   Slet
 3. Skønne billeder, og dejlig beretning om din uge. Til lykke med bilen .. og med din mor, som fylder 75.
  Jeg håber, du når det, du skal - og glæder mig til at "se" dig igen. Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak :-) Jeg skal nok nå det hele. Tak i lige måde og god aften og uge til dig.

   Slet
 4. Stort tillykke med den nye bil og med din din mors 75 års dag...;-D Hav en god uge...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak :-) En god uge til dig også.

   Slet
 5. Den telefon har jeg også og må indrømme at den kan være lidt ged... MEN det gode kamera opvejer de irriterende ting...... ( og vi siger ikke noget om at det nok bare er mig der ikke kan finde ud af det )

  Dejligt med en ny bil.

  Spændende med drivhuset, det er nu så hyggeligt, og sjovt når man får frembragt noget spiseligt...

  Håber I når det hele i ro og mag, både det triste og det festlige.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt nyt kan vist have større eller mindre udfordringen! og nej, det siger vi ikke noget om :-)
   Allan er altid glad for en ny bil.
   Drivhuset er spændende, mon du har fået gang i dit igen! Jeg er lidt bagud med læsning.
   Vi må dele os, da vi ikke kan være to steder samtidig. På den måde når vi det hele.

   Slet
 6. En dejlig masse ting, I har nået. Det bliver spændende at følge, hvordan det går med alt det, I har i det nye drivhus.

  Tillykke med din mor. Håber, at bisættelsen ikke lægger en alt for stor dæmper på humøret - både hendes og jeres - på hendes dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt at eksperimentere med egne frø fra indkøbte eksotiske frugter og se om de kommer op og bærer noget :-)

   Tak skal du have. Det er selvfølgelig altid trist med dødsfald, men det er ikke en person der har forbindelse til mor som sådan. Hun har kun mødt personen en gang, men de har/havde fødselsdag samme dag.

   Slet
 7. Tillykke med jeres nye bil. Jeg har hørt rigtig meget godt om den telefon Allan har valgt der.. Tror det er et fint valg.
  Hav en dejlig fødselsdag sammen med din mor. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Allan havde også hørt og læst meget godt om det allerede INDEN hans telefon druknede. Tak igen :-)

   Slet
 8. Jeg er kommet lidt bagud med at kommentere.

  Tillykke med den nye bil - det må være skønt med en ny 'flyder'.

  Spændende med drivhuset; det er så skønt at se ting vokse og udvikle sig, og det er da i sær spændende med den måde du gør det, med selv at høste frøene af købte eksotiske frugter.

  God pinse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er vist mindst lige så meget bagud :-)
   Tak :-) Allan er altid glad for ny bil. Helt ærligt, er jeg bedøvende ligeglad og jeg bryder mig slet ikke om lugten af ny bil. Godt det er sommer og cykeltid :-)
   Nu må vi se hvor meget jeg får høstet, men der står da noget småt grøn derude :-)

   Tak og i lige måde :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)