fredag den 29. juli 2016

Når nøden er størst, er hjælpen nærmest

Jeg havde allerede om morgenen, inden jeg cyklede på arbejde, sagt til Allan, at jeg nok ville smutte på svampejagt efter fyraften, selvom det er forbudt, men jeg regnede med at kunne få tilgivelse. Jeg tror nemlig, der er Karl Johan svampe i den skov.P1110992
Var jeg ikke taget på svampejagt, havde jeg ikke mødt de to cyklister, der var strandet langt fra civilisationen, og som nu stod og spærrede den lille skovvej, da jeg begav mig hjemad, tomhændet, men med troen på at svampene er der. 
 • Samtidig med at cyklisterne spurgte, om jeg kunne komme forbi dem, spurgte de også om jeg var lokalkendt. Ja, (svarede jeg lidt tøvende, for det afhang jo lidt af hvad de ville vide) jeg bor lige nede i xxxxx.
 • Er der en cykelsmed? Vi er nemlig punkteret, og cyklen kan slet ikke holde luft. Man kan høre det siver ud, og vi har allerede pumpet flere gange.
 • Det er desværre ingen cykelsmed, men I kan komme med mig hjem, så må vi kunne klare det der. Vi har lappegrej, og det udstyr der skal bruges. (De havde selv lappegrej med, men havde glemt dækjern.)
 • Hvor langt er der? for vi skal tilbage til Bøtø ad Sundruten.
 • Vi bor nærmest på ruten, så I skal den vej alligevel, men der er 2-3 km.
 • Ih, hvor er det altså sødt af dig. Det er et fantastisk tilbud, som vi meget gerne vil tage imod, men du skal ikke vente på os. Bare vi har adressen, så dukker vi op.
P1110993
De pumpede cyklen endnu en gang, men det holdt kun nogle få hundrede meter. De ville ikke have jeg skulle spilde al min tid på dem. Det var alt rigeligt, det jeg allerede havde tilbudt dem, så de fik adressen, og jeg cyklede hjem, og sagde til Allan, at der kommer et par cyklister om lidt, som jeg har lovet kan få lappet deres cykel her. Da jeg havde parkeret cyklen gik jeg dem i møde.
Vi fik en snak om vores fælles interesse, cykling og om smukke cykelruter og andre skønne steder i vort lille land. De var selv gamle fynboer, men havde nu boet i Virum i 30 år og aldrig set Lolland og Falster. Derfor havde de lejet et sommerhus på Bøtø, hvor de havde taget deres cykler med. Nøjagtig som vi selv altid gør.
Der var glæde, da hullet i slangen trods alt ikke var større, end det kunne lappes, men ellers havde vi selvfølgelig hjulpet dem videre på anden vis. Der var masser af snak på værkstedet, mens arbejdet stod på.
De var yderst taknemmelige og sagde flere gange, at det var meget heldigt, at de netop skulle mødte mig der i skoven. Det kunne jeg så kun bekræfte dem i. Man kan nemlig let cykle over størstedelen af de mange kilometer, uden at møde et eneste menneske.
Vi ønskede dem en god tur tilbage til Nykøbing F. hvor deres bil ventede på dem.
Sådan kan en dag pludselig blive beriget af vildt fremmede mennesker.

16 kommentarer:

 1. Der var de sørme heldige! De glemmer næppe dækjernene næste gang ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige deres ord, og der gør de nok ikke.

   Slet
 2. Ih, hvor heldigt for dem, at det netop var den dag, du ville på svampejagt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske de havde mødt andre hjælpsomme sjæle, når de nåede frem til landevejen :-)

   Slet
 3. Ingen svampe med strandede cyklister med hjem. Sikke et godt bytte ;-) Svampene kan du sikkert finde en anden dag - eller måske flere strandede cyklister?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg SÅ svampe, og vist også Karl Johan, men andre havde spist af dem ;-) Jeg håber det bliver svampe så :-) Ikke fordi jeg ikke vil hjælpe, men fordi jeg frygtelig gerne VIL finde spiselige svampe

   Slet
 4. Jeg forstår altså ikke helt, hvordan man kan glemme dækjernene men huske lim og lapper. Jeg kan godt forstå, at de var meget glad for at møde lige netop dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når man tager på ferie, glemmer man ALTID noget. Vi gør i hvert fald. Heldigvis aldrig noget man ikke kan undvære, købe eller låne sig til.

   Slet
 5. Jeg slutter mig til koret om, at de cyklister havde en meget heldig dag på trods af deres uheld.
  Men ærgerligt med svampene. De er der. Helt sikkert. Det drejer sig bare om at finde dem - du må på ulovlig jagt igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var de også selv klar over ;-) Det tror jeg også de er, jeg så et par stykker, men de var ikke spiselige, nogen havde allerede smagt ;-) Jeg ved heller ikke om jeg tør spise dem. Vil gerne have dem godkendt først ;-)

   Slet
  2. Du skærer bare det væk, hvor sneglene har været - det betyder ikke spor ... men jeg kan godt forstå, du vil have dem godkendt. Rørhatte er dog ikke giftige, højst bitre, som galderørhatten, men den kan ikke forveksles med KJ :-)
   Der er to giftige, satans og skønfodet rørhat, men de ligner SLET ikke KJ, så gå du bare til den :-)

   Slet
  3. Det var ikke kun et lille sneglebid, de så altså ikke særlig spiselige ud, de var sådan lidt slimede ;-) havde de været friske, havde jeg plukket en og sendt dig et billede. Jeg leder der, fordi du sidste år, ud fra et blogbillede af 'min' grøftekant, sagde der stod en (for gammel) KJ :-)

   Slet
 6. Heldigt for alle parter... I fik hver jeres gode oplevelse ud af mødet. Der må da være svampe... Erik hentede et par kilo mere først på ugen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke, det er et stort svampested, men lidt har også ret. Jeg skal selvfølgelig bare være 100% sikker på det er den spiselige slags. Jeg har ledt i flere år, men ikke så ofte, for hver gang bryder jeg loven. Vi har kun to statsskove på hele Lolland og Falster tilsammen og de ligger desværre ikke i baghaven.
   Hold da op en stor portion.

   Slet
 7. Der var godt nok et par stykker, der var heldige at møde dig, som er stedkendt og har cykelgrejet i orden og er et hjælpsomt menneske.
  Jeg er kommet hjem fra ferie og har lige læst op på din blog, og du har som sædvanlig nogle dejlige beskrivelser af jeres gode oplevelser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom alle i dag nok er ejer af en mobiltelefon, så hjælper den ikke her, da ingen biler må og heller ikke kan køre der. De fleste stier er kun beregnet til cykler, så man kan ikke engang ringe efter hjælp. Faktisk er det noget vi af og til selv tænker på, når vi bevæger os ud hvor ingen kan komme frem og hjælpe, hvis der skulle ske noget der er mere alvorligt end en flad cykel :-)
   Vi selv er også lige kommet hjem fra en lille ferie, så jeg er atter bagud med bloglæsning, men kommer forbi dig snarest :-)

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)