fredag den 13. november 2015

Vi sysler ude og inde med kapers, vippebræt og meget andet.

Siden sidste lørdag, har vi koncentreret os om at få ryddet en masse opgaver ad vejen. De opgaver der fyldte mere og mere i mit hoved, blev nedfældet på papir, og så gik vi ellers i gang med at udrydde små og store opgaver og blande dem med det vi synes er sjovt. Her er endnu et lille udpluk af hvad vi har brugt vores fritid på.
P1090157Jeg fik revet græsplænen for nedfaldne blade, klippet en del blomster og stauder ned, høstet kvæder. De er ikke særlig kønne i år, og de fleste heller ikke særlig store, men der er som altid mange af dem og de kan heldigvis holde sig rigtigt længe.
P1090470 P1090480
Ananaskirsebærbusken havde stadig masser af frugter. De blev høstet og busken beskåret kraftigt. Jeg må lukke øjnene for alle de frugter, der aldrig kan nå at modnes. En stor del af busken fik lov at at stå en uge mere, og det fik jeg da også denne lille portion ud af. De frugter er også noget værre småskravl i år. I dag har jeg atter været over busken, og kun en enkelt meget rigtbærende gren er ladt tilbage weekenden over.
Peberplanterne i drivhuset fik jeg også høstet. Peberne er skåret i terninger til fryseren og planterne blev trukket op.
Mine 3 små figenskud, som er skrumpet ind til 2, blev plantet ud i drivhuset, for at beskytte dem for vinterens kulde. Nu håber jeg de overlever, så de kan plantes ud i haven til foråret.
Jeg kan ikke styre mine hindbær. De vælger selv hvor de vil skyde op, og jeg vil helst have dem på nogenlunde lige rækker. Efterhånden var de kommet alt for meget på afveje. Jeg fik plukket årets sidste hindbær, skar buskene ned OG gravede dem op. Faktisk var det et arbejde, jeg allerede skulle have lavet sidste år, og vist også forrige år, men der nåede jeg det ikke. Allan har i løbet af ugen fået gravet stykket igennem, så jeg kan plante mine planter igen. Det håber jeg at få klaret i denne weekend.
P1090476Mine tallerkensmækkere står med deres mange fine små blomster, og lyser så dejligt op ude i haven. Vi elsker hjemmelavede kapers. I dag har jeg været ude at plukke de sidste mange bær og lavet endnu en portion kapers efter Camilla Plums simple opskrift. Det der tager længst tid, er at plukke dem. 
Mens jeg har taget mig af haven, har Allan fået klaret andre opgaver. Mark ringede, at han havde brug for et godt råd af en fagmand. Han havde et par radiatorer, der ikke virkede og havde købt købt nye termostater, men….. Kan man sætte en haneforlænger på, spurgte Mark. Jeg kigger op med det samme, sagde Allan. Han fandt ud af, at Mark kunne returnere termostaterne og bytte dem til et par pakdåser i stedet. Nu har de unge mennesker varme igen.
Allan har også skiftet en bundventil til Mads’ håndvask. Den ene tjeneste er vel den anden værd. Den gamle Polo fik vinterdæk på, og røg glat igennem synet i mandags. Så er det projekt også afsluttet. Det var et af de mere langhårede.
P1090472 P1090388

Camilla ønskede sig et vippebræt. Det skulle bruges til at træne Pagani og Bacchus. Barnet havde lånt et vippebræt af en hundeven. Det bræt var helt fantastisk, men de er hundedyre at købe. Tror du ikke far kan lave sådan et til mig, spørger hun. Jo, det tror jeg godt, han kan. Du skal bare sende et billede og nogle mål, så han ved hvor stort det skal være. Nu er brættet klar til aflevering.
Forleden aften fik jeg endelig hørt optagelsen med far. Der var ikke de helt store nyheder eller overraskelser i det interview, men det var sjovt at høre hans stemme og være i stue med ham igen.
Allan var for mere end en måned siden på Køge sygehus, til forundersøgelse til en eventuel operation for sit høretab. Vi venter bare på indkaldelsen. Jeg mente det var en god ide, at han lige ringede og tjekkede at de ikke havde glemt ham. Det havde de sådan set ikke, men der var 3 års ventetid. TRE år. Det betyder at han har mulighed blive opereret på et privathospital. Det eneste sted de kan klare det er i Århus, men mere om det, når vi ved mere. Forhåbentlig meget snart.P1090368
 
 
 
 
 
 
 
Denne weekend bliver meget i lighed med den forrige. Vi vil atter blande arbejde med fornøjelser. Jeg kan glæde mig utroligt meget over alle de småting, der får en afslutning.

17 kommentarer:

 1. Det er virkelig meget tilfredsstillende at få hakket af på listen, også selv om det er små punkter ... på papiret fylder de jo lige meget alle sammen :-)
  Hvad træner man med et vippebræt? Jeg blev ikke meget klogere af en googling.
  Vildt godt solopgangsbillede :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. På papiret fylder de mange små punkter meget mere end de store :-)
   Det bræt er godt til rigtigt ;-) Bl.a. til genoptræning efter operation og hvis hunden har smerter. MEN man træner også balance, der giver hunden en større kropsbevidsthed og kropskontrol samt træne hunden i at gå på noget, der bevæger sig.

   Slet
 2. Imponerende hvad du/I har fået fra hånden. Teamwork og gensidige tjenester!
  Jeg studsede også over vippebræt til hunde. .. balancetræning?
  Operation for hørelsen? Nysgerrig igen!
  Smukt billede ag solen i guld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Som du kan læse i kommentaren til Ellen, så er du på sporet ;-) Balance og en flot holdning ;-)
   Ja, Allans høretab går stærkerere end udviklingen af apparater. Egentlig er det underligt at tale om høretab, når manden er total døv uden apparater i øret, men sådan er der så meget. Han har de kraftigste høreapparater, der findes på markedet, og de er på fuld styrke, og alligevel har han svært ved at høre. Selv dem han tester, før de kommer i produktion, og derved først er på markedet om flere år, kan ikke dække ham ind. En operation betyder ikke, at han vil kunne høre uden høreapparat, men kunne høre MED høreapparat.

   Slet
  2. Er det CI der er tale om? Der er jo flere typer operation, afhængigt af hvor i øret høretabet opstår. Jeg sender mine bedste ønsker for, at Allan et godt udbytte af operationen.

   Slet
  3. Nej, det er otosklerose. Tak :-)

   Slet
 3. Vippebræt til hunde?
  Skønt at få hakket af på både den mentale og skrevne liste.
  Man får det så godt bagefter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, :-) Som du kan se i kommentaren til Ellen og Anne, så er det et rigtgt godt arbejdsredskab, når man går så meget op i hunde og hundetræning som Camilla gør.
   Det er virkelig skønt. Det kan man leve højt på længe.

   Slet
 4. Igen har du fået tiden til at gå med mange forskellige opgaver. Jeg håber for Allan, at han kan få den operation, og at den vil hjælpe ham. Jeg skal i hvert fald sørge for at nyde at have det meste af hørelsen endnu. Det er slemt nok at være afhængig af briller.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har jeg også prøvet at plante hindbær i hagl, regn og blæst. Det var et tungt og ikke særlig nem opgave, men skønt det er overstået.
   Vi bør alle nyde det vi kan, i stedet for måske at fokusere for meget på det vi ikke kan. Mine briller generer mig kun i regnvejr :-)

   Slet
 5. Jeg nøjes ikke med hakker ;-) Jeg streger godt og grundigt ud, så man ikke er i tvivl om at arbejdet er udført :-)

  Problemet er/var, at han ikke havde fået noget tilbud om at benytte et privathospital. Den procedure bruger de ikke i Køge, fik han at vide. De var dog søde nok til at guide ham i hvordan han skulle komme videre.

  Hundene er glade for brættet, så der bliver trænet hver eneste dag.

  SvarSlet
 6. Det er vidunderligt når "to do" listen bliver reduceret med et "done", uanset om det er små eller større projekter.
  Nu kan frosten godt komme til dig/jer - både mht. haven og bilen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er SÅ dejligt og vi er nået så langt, at der snart skal skrives en ny liste. Der er stadig masser af opgaver, men listen skal heller ikke være uoverskuelig.
   Jeg vil nu gerne nå noget mere ude i haven inden frosten kommer, men det går sikkert som det plejer, nemlig at jeg IKKE får det hele klaret, og må samle op på hængepartierne til foråret, men nu er begge biler vinterklare :-)

   Slet
 7. Jeg er som altid imponeret over alt det I når.. :-) sikke et fantastisk solopgangsbillede du har fanget der. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Livet byder på så mange herligheder. Vi både nyder og sluger hvad vi kan komme til. Det var også en skøn morgen :-)

   Slet
 8. I går jo som vanligt systematisk til makronerne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det hele giver sådan en dejlig selvtilfredsstillelse

   Slet

Alle kommentarer bliver værdsat. Dit fodspor er med til at sætte liv på bloggen :-)